Gość gość Napisano Maj 30, 2013 Hej Wszystkim! Pisze z wielką nadzieją ,że podzielicie się po mojej wiadomości swoimi doświadczeniami na temat citalu i tego jakie objawy pomógł Wam zagłuszyć. Przeglądałam poprzednie forum i dużo osób pisało , że Cital brali w szczególności dlatego ,że bali się wychodzić z domu, mieli nerwice. Rozumiem co to znaczy bo pare lat temu sama miałam tak ogromne objawy somatyczne , związane z sercem ,że też bałąm sie wyjsc z domu. Ale w tym pomógł mi psycholog objawy ustąpiły do tego stopnia ,że przestałam się bać wychodzić z domu. Piszę , ponieważ wydaje mi się ,że mam depresje. Troche nie chce mi się w to wierzyć ale jak czytam jakie są objawy to dokładnie zgadzają się z moimi. Nie chce mi się wstawać z łożka , nie mam siły nawet wykonywać zwykłych czynnosci , posprzątać , czy isc do sklepu. Nie moge nic przełknąć.Nie moge podnieść sie na rozmowe o prace, nie mam sily pracowac. Sa dni ,że nie płacze, tylko wyje w głos tak boli mnie serce ze smutku i beznadzieji jaką w sobie nosze. Zerwałam kontakty towarzyskie, jestem kompletnie sama , mam tylko mamę ,która sie o mnie martwi. Gdyby nie ona to juz dawno popelnilabym samobójstwo, o ktorym namiętnie myśle od jakiegoś czasu. Wszystko zaczeło sie od tego ze poznalam faceta , dla ktorego stopniowo zaczelam odwracac sie od wlasnego zycia, przeprowadzilam sie 500km od domu , zaniedbalam znajomych , rodzine, bylam tam z nim tak nieszczesliwa , ze poszlam do psychiatry , ktora byla chyba troszke starsza niz ja , dodam ze mam 23 lata. Nie wyjasnila mi za wiele tylko przepisala mi Cital. Kazała brac mi jedną tabletke rano. Zastanawiam się czy Cital mi pomoze? I w jaki sposób on pomaga? Usunie ze mnie te złe emocje ? Bede szczesliwa, czy jak bede sie czuc? Prosze o Wasze doswiadczenia:) Pozdrawiam:) Paulina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach