Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko naiwniacy i frajerzy daja klucze do domu komus spoza rodziny

Polecane posty

Gość gość

ludzie hoduja kwiaty, zwierzeta i jak musza gdzies wyjechać slużbowo, rprywatnie , na wczasy to proszą np sąsiadke lub koleżanke, kolege z pracy - o podlewanie kwiatów, karmienie zwierzęcia-dla mnie to niepojęte-uważam ze jesli nie ma sie krewnych, powinowatych w tym samym mieście to zero zwierząt i kwiatów- bo to problem w razie choroby, wyjazdu, wypadku-np ktoś ma psa-złamie noge, żadnej rodziny w tym samym mieście -to usi prosić sąsiada czy kogos innego o wyprowadzanie psa--ja tam ludziom nie ufam i nie wyobrażam z emogłabym dac klucze do domu komus spoza rodziny-dlatego - jak ma sie zero kwiatów i zwierząt to mozna wyjeżdzac na całe miesiące i nie trz anikogo blagać zeby sie nimi zajął

Gość gość
uważam se sąsiadom to można tylko dzien dobry i dobry wieczór mówić a nie klucze dawac-zadnego chodzenia do nich anii zapraszania ich do siebie a jesli np podczas wyjazdu na urlop poprosi sie kolezanke z pracy, siłowni czy skąś tam np o podlewanie kwiatów -to kicha, zajrzy wszędzie i moze nawet obcych zaprosić, impreze urządzić

Gość gość
Weź pod uwagę że niektórzy mają bliższą więź z przyjaciółmi niż rodziną.Ja mam np. 3 przyjaciółki na które zawsze mogę liczyć i ufam im bezgranicznie.Gdy w wieku 17 lat wróciłam do domu po długim pobycie ze szpitala to one się mną opiekowały (nie mogłam chodzić).Moi rodzice woleli iść chlać do znajomków i zostawiali mnie praktycznie przykutą do łóżka. One dbały bym miała co jeść i żeby niczego mi nie brakowało. Więc wybacz, ale gdybym musiała wyjechać to klucze od mieszkania powierzyłabym im a nie rodzinie...

Gość gość
dla mnie to niepojęte z e ludzie hoduja kwiaty i zwierzęta choc moze ich to zmusić do dania kluczy obcym oosobom na czas nieobecnosci

Gość amatorka_koneserstwa
haha ale masz problem :D

Gość gość
no jasne z e mozna miec zero kontaktu z rodzina - ale ludziom i tak nie mozna ufac-dlatego jak sie nie ma obciązen w postaci kwiatów i zwieerząt to s e mozna wyjechac na miesiace całe i wsio

Gość gość
chyba pamietacie z dzecinstwa -ze wasi rodzice -jesli mieli jakies kwiaty lub zwierzeta -to na czas wyjazdu np na wczasy -proslili np sąsiadke o zajmowanie sie tym? czy nie uwazacie ze to skrajna bezmyslnosc?

Gość gość
Kiedyś zaufaliśmy ciotce, przed wyjazdem na urlop daliśmy klucze by przychodziła podlewać kwiaty i karmić rybki, a ta przyszła, zrobiła zwarcie włączając pompkę akwariową, i poszła bezmyślnie do domu. Po powrocie zastaliśmy lodówkę przemienioną w inkubator robali a po otwarciu zamrażalnika jednocześnie zwymiotowaliśmy.

Gość gość
czyli wlasnie-zero kwiatów i zwierząt -to i krewnym mozna nie dawac klucza na czas wyjazdu-ja np nie wyobrazam sobie zeby kuzynka z tego samego miasta miala klucze do domu mego na czas mej nieobecnosci

a ja powiem tak-jesli mieszkasz sama/sama to jedyna osoba,ktora ma miec klucz do mieszkania-jestes Ty i nikt inny,nawet rodzina.w koncu to prywatna przestrzen:P

Gość gość
ludzie wyjezdzaja z roznych powodów- i jak ktos a kwiaty lub zwierzeta -to musi prosic kogos by to doglądnal-a jak sie tego nie ma -to mozna wyjezdzac -bez dawania kluczy komukolwiek

Gość gość
Na szczęście nie muszę prosić sąsiadów, mam dzorosłe dzieci które mieszkają w poblizu i podczas mojego wyjazdu pilnują mojego mieszkania,podlewaja kwiaty.Sąsiadów prawie nie widuję, wszyscy pracują całymi dniami, ja również więc sporadycznie kogoś widuję.Dzień dobry i to wszystko!.

Gość gość
to fajno masz- ale jak ktos nie ma dzieci, rodziców, rodzenstwa w tym samym miescie i hoduje kwiaty, zwierzęta- a na czas wyjazdu daje klucze obcym -to naiwny jest

Gość gość
ja bym sie wstydziła dać sąsiadom klucze, bo mam niezły bałagan i do tego brzydko urządzone mieszkanie :(

Gość gość
kraść by nie mieli co, gorzej jakby obcykali foty i wrzucili na wioche.pl :(

Gość gość
i moga zaprosic kogos na impreze- obszukac kazdy kąt- dlatego najlepiej nie dawac obcym kluczy do domu

A ja mam zajefajnego sąsiada, któremu nie bałam się zostawić kluczy by karmił moje koty podczas mojej nieobecności. W zasadzie ufam mu bardziej niż większości mojej rodziny. Generalnie mam fajnych sąsiadów na których mogę liczyć :-)

Gość skaczę po kałużach
a ja mam zajefajnego sąsiada, któremu nie bałam się zostawić kluczy by karmił moje koty podczas mojej nieobecności. W sumie to ufam mu bardziej niż większości swojej rodziny.

Gość gość
tak -a sąsiad mógl ci szperać w twoich rzeczach, towarzystwo zaprosic -dla mnie zaufany sąsiad -to bajka fantasy

Gość gość
ja dałam klucze zajefajnemu sąsiadowi żeby przyszedł do mnie na bara bara ale nie przyszedł

Gość gość
strasznie smutne i puste musicie mieć życia, skoro nie macie nikogo, komu moglibyście zaufać na tyle, żeby głupie klucze od mieszkania oddać.

Gość gość
taki siat- nikomu obcemu nie powinno dawac sie kluczy do domu

Gość gość
taki swiat-dom to oaza, azyll-wiec obcy i dalsza rodzina niech spadaja-jestem niegoscinna a kluczy bym nie dała