Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaZłota

Brat"zrobił"dziecko i wciaż chce pomocy

Polecane posty

Gość KasiaZłota

Witajcie.Moj brat poznał dziewczyne,ktora wtedy miała lat 20(miała 3letnią córkę) po paru miesiąach okazało sie,ze wybranka brata jest z nim w ciazy, i wtedy zaczeło się piekło w domu.Wciaz wydzwanianie do mnie i do rodziców po pieniadze.Chęc wprowadzenia się do nas.Rodzice się postawili widząc te postawe.Meczy mnie ta sytuacją.Chodzą i mowia do ludzi,ze w 4 osoby gniotą się w 1pokoju ale co mamy zrobic?przygarnac tyle osob i ich utrzymywac?Brat pracuje dorywczo

Gość KasiaZłota
Moze tak chaotycznie to opisałam,ale naprawde meczy mnie ta sprawa i ta ich postawa do zycia,ze mamy im pomoc.

Gość KasiaZłota
odpowie ktos

Nie pomagaj, bo tylko im zaszkodzisz tak naprawdę. Od niech powinni się wszyscy solidarnie odciąć. Wtedy ruszą d**y i sami zaczną pracować na siebie. Bo na razie to utrzymujecie tych darmozjadów.

moim zdaniem powinniście nie zwracać na niego uwagi zrobić dziecko to potrafił, ale utrzymać to już nie! jego dziewczyna urodziła w wieku 17 lat widać jaka porządna czysta głupota!

Nie napisałaś, gdzie brat mieszka. Czy z rodzicami czy na wynajem. Bo jeśli na wynajem, to śmiech na sali, że chcą się pchać do was :O Niech ruszą się i zarobią na więcej pokoi. W takich warunkach to masa polaków mieszka, czego narzekają. Wiesz co to mieszkanie z dziećmi, obcą babą i bratem? Koszmar.

Gość gość
No i niech się gniotą. Nikt im dziecka nie kazał robić. Są "dorośli" niech radzą sobie sami. Niech się biorą do roboty, to może trzeciego dzieciaka nie zmajstrują.

Gość Jakie to żenujące
Nigdy w życiu nie przyjęłabym do siebie obcej kobiety i jej dzieci.Tymbardziej ze nigdzie nie pracuje.Na co ta dziewucha liczy? Na drapane? Niech zacznie myślec głową a nie tym co się siusia. Całkowicie bym się odizolowała od tego towarzystwa.

Gość KasiaZłota
Nie mieszkają z nami.Ale wciąż brat wydzwania,ze im pieniedzy brakuje.Duzo rozmawiałam o tej sprawie z kolezankami i one zgodnie twierdzą,ze nia ma co pomagac bo maja taka postawę,ze im sie nalezy(tzn.tak powiedziała nawet ta brata dziewczyna).Szlag mnie trafia jak slysze glupot,ktore ona mowi

Gość fikimikifikimikifikimifk
Bron boze nie pomagac. Jesli raz wezmiesz sobie na glowe darmozjadow i ofermy, to sie naucza i wiecznie beda od Ciebie oczekiwac pomocy, do konca zycia sie ich nie pozbedziesz. Jesli im jasno odmowisz i wyjasnisz dlaczego, to nie beda mieli innej opcji jak sie ogarnac i zrobic cos ze swoim zyciem. Moze wtedy sie ogarna. A jesli sie obraza i przestana sie odzywac, pokaza wtedy ile sa warci i bedziesz przynajmniej wiedziala, ze dobrze zrobilas i ze pomagac nie bylo warto. Pozatym, rozwala mnie kwestia 'chca sie do nas wprowadzic'. Przeciez to Ty i Twoi rodzice mozecie im ewentualnie zaproponowac zeby sie wprowadzili jesli tak wam sie spodoba. Jesli nie, to wasza sprawa. A brat wykazuje sie totalnym chamstwem zapraszajac sie samamu. To juz jest wystarczajacy powod zeby odmowic. Coz, kolejny argument za tym zeby bratu pokazac klamke.

Jak sie potrzebuje pieniedzy, to sie idzie do pracy. Jesli ciegle brakuje, pomimo pracy, to wtedy idzie sie po pomoc do urzedow. Jesli ciegle jest za malo, to sie szuka lepszej pracy, albo szuka sie drugiej pracy, a nie pasozytuje na rodzinie!

Gość KasiaZłota
Nie zaproponujemy im mieszkania z nami bo to wiąze się z utrzymywaniem 4 osob, ona ma dziecko z poprzedniego związku,za prace sie nie bierze tylko ze robienie dzieci

Gość ogórek 2ku
jak dzwoni - nie odbieraj telefonu? ja tez bym sie odseparowala, bo z ich postawy wynika ze mogloby byc jeszcze gorzej... wiécej wyciágania réki po pomoc itd. pozdrawiam

Skoro im nikt tego nie proponowal, to nie rozumiem z jakiego bata sie pchaja. Czlowiek ma prawo wymagac pewnych rzeczy od swoich rodzicow, jak jest nieletni. Pelnoletni czlowiek, szczegolnie taki ktory zabral sie za produkcje nowych ludzi, nie powinien oczekiwac ze bedzie utrzymywany jak pieciolatek. A ta dziewczyna jego to wogole szkole jakas skonczyla? Pracowala kiedys? Umie cokolwiek?

Gość KasiaZłota
Fikimiki masz racje.To nie tak,ze nie chcemy pomoc ale ta ich postawa nas rozwala.Im sie nalezy.Brat teraz dopiero zdaje sobie sprawe co narobił sobie w zyciu.Cos mowil o wyjezdzie do Niemiec,ale po rozmowie z kolega brata wnioskuje,ze ma to byc raczej ucieczka niz wyjazd.

Gość che che cheeeeee
Twój brat dał się złapać w typowe sidła dzieciatej blachary które się nazywają "znaleźć frajera, rozstawić nogi i niech mnie potem utrzymuje". On był głupi, że dał się złapać. Ona była jeszcze głupsza bo dała się zapłodnić facetowi bez grosza przy d***e. Tak czy siak... niech zdychają. Lepiej dla wszystkich będzie jeśli ich geny nie będą obecne w puli tego narodu 🖐️

Gość KasiaZłota
Ona skonczyła gimnazjum i to wszystko.Pracowac to kiedys gdzies dorywczo na jakims straganie.

Gość KasiaZłota
Brat w ogole nie potrafi sie dostosowac do sytuacji w ktorej sie znalazł i do ktorej sam doprowadził zresztą.Jezeli to prawda,ze wyjedzie i ją zostawi z tymi dziecmi to tylko potwierdza jaki jest nieodpowiedzialny

Dziecko do zlobka, starsze do przedszkola, i do roboty. Jak nie maja slubu, to jako samotna matka bez problemu powinna miejsca w przedszkolu dostac. Nawet czlowiek bez wyksztalcenia moze na miotle jezdzic i zarabiac te 1300 zl. Pozatym, przeciez sa zaoczne darmowe licea. Zrobienie matury to nie problem. Podsumowujac, jakby chcieli to by sie ogarneli. Skoro nie chca, to nie sprowadzaj sobie pasozytow na glowe.

Wez tez pod uwage, ze jakby sie jakims cudem sprowadzili, i brat by wtedy uciekl, to bys zostala z bratowa-blachara i jej dzieciakami.

Gość KasiaZłota
Wszystko można jak sie chce,ale tutaj nie ma checi.Tylko sie słyszy,ze powinnismy dac.

Gość KasiaZłota
Brat mi prawdy nie powie,ale podobno tak planuje zrobic.Dorosłosc go widac przerosła.

Gość KasiaZłota
Jezeli naprawde ucieknie to wtedy bedzie miała problem ta panna.

Gość gość
jak tak Was czytam to się zastanawiam skąd później opinie typu: "No nie wiem dlaczego oni się powiesili, no nie wiem, przecież mogli rodzinie powiedzieć, że im źle." itp