Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMicha

Kolka?

Polecane posty

Gość MamaMicha

Witam serdecznie, Mam pytanko Do tej pory myślałam, że moja cór****a ma kolki (pediatrzy zazwyczaj wszystko podciągają pod kolki), ale zaczęłam się wczytywać i trochę mi objawi nie pasują do tego co ma dziecko. Ona zaczyna mieć problem nad ranem Ma 2 miesiące j pierwsza tura to 4 godziny spania, potem karmienia, później 3 godziny spania, a potem się zaczyna najpierw gazy, jeszcze wtedy śpi, ale już co godzinę 40 minut się budzi, biorę ją do siebie i ją tulę, ale gaz się nasilają i wtedy albo bardzo krzyczy i płacze, albo jest nieco spokojniejsza i dopóki nie zrobi kupki jest z nią tzw. "jazda", pomaga suszarka, ale dopiero koło 8-9 robi kupkę i wtedy jest spokojna, w ciągu dnia natomiast są gazy i bywa kupka, ale zazwyczaj nie są ciężki robi to zazwyczaj przy jedzeniu, choć nie ma reguły. Czy ktoś miał podobnie lub ma ze swoim dzieciaczkiem? Używamy kropelki sab-simplex i biogaia oraz kropelki do smarowania i masowania brzuszka.

Gość to nie kolka tez tak
Mamy,a raczej mielismy,bo odpukac chyba minelo.zawsze o 4 z zegarkiem w reku zaczynaly sie jeki,steki,prezenia,poplakiwania. Nie pomagal bobotic,sab simplex. Zazwyczaj kladlam.maluszka na przewijak,zmienialam pieluszke i masowalam brzuszek. Potem kladlam go do siebie,otulalam i przytulalam,kladlam.swoja reke.na jego brzuszku i tak zasypialismy. Zazwyczaj byl najedzony bo jadl o3. Kupe udawalo mu sie zrobic jak dobrze poszlo o 7 a czasem meczyl sie do 9. Ostatnia byla po poludniu. Teraz juz tak sie nie meczy,ale kupy zaczely sie zielone a czesciej. Dalej budzi sie kolo 4,biore go do siebie i reke klade na brzuszku i masuje. Teraz juz latwiej ida mu baczki i zazwyczaj zrobi przy okazji kupe. Ale tak jakby o tej porze ta perystaltyka jest bardziej nasilona. Szukalam w sieci i bardzo duzo maluchow na tym etapie tak sie zachowuje. Teraz moj synek ma 2,5misiaca,czekam na magiczny 3 miesiac,podobno mija :) sab simplexu juz nie daje,szkoda.pakowac chemie w takiego malca jak i tak efektu niebylo,a nawet jest lepiej.