Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babara

Bezmyslnosc i glupota rodzicow-podyskutujmy

Polecane posty

Gość babara

Poniewaz duzo jezdze rowerem to najczesciej wlasnie wtedy zauwazam rodzicow bez wyobrazni syt.1 z dzisiajszego dnia-mlode malzenstwo zatrzymalo sie z wozkiem na sciezce rowerowe(obok dla pieszych byla droga)stoja jak slupy,cos tam grzebia w wozku,jedzie facet,dzwoni,kobieta mowi do meza-to jest sciezka rowerow chyba powinnismy zejsc,on-co sie martwisz.niech nas omijaja przejezdzam,mowie do tego faceta,ze nie ma wyobrazni i najlepij niech wozkiem stanie na srodku ulicy syt.2 maly,gdzies 2 letni chlopczyk,potracony przeze mnie,polamana noga gdyz nieszczesliwie upadl podczas zderzenia ze mna,wbiegl na sciezke mama z tylu plotkujaca z kolezanka,tata z piwkiem w reku

Gość babara
zadnych doswiadczen nie macie?

Gość gość
jak mam cos do powiedzenia to mowie to konkretnym osobom a nie zale się na forum, co to da?:D

Gość babara
nic to nie da na pewno ale jestem ciekawa co inni maja na ten temat do powiedzenia

Gość gość
Autorko.sama jestem mama,i stwierdzam ze w wiekszosci tym kobietom macica na mozg uciska.chyba nie wiedza ze w tym kraju obowiazuje cos takiego jak ruch prawostronny.jezdza swoimi landarami srodkiem chodnika.nie mozna takiej swietej krowy ominac.bo jie dosc ze wozek wielki to jeszcze mamuska upasiona.amzwroc takiej uwage.to wielka obraza majestatu.mysli jedna z druga ze jak urodzila to wszystko jej wolno.

Gość princessaofpersia
o moj boze, kolejna nawiedzona rowerzystka za dyche:O:O:O

Gość gość
Jedziemy samochodem przed nami na chodniku tatuś z maluchem ,ale dziecko idzie koło wózka.Nagle tatuś zatrzymuje się i szuka czegoś w wózku a dziecko na środek ulicy!

Gość babara
nie nawiedzona tylko myslaca ,jestem mama ale tlumaczylam dziecku i starala sie przewidziec sytuacje bo maluch nie przewidzi co moze mu grozic na wakacjach zajmowalam sie dzieckiem a nie oplalalm plackiem a pozniej taka mamuska lata po plazy i Krzysia szuka:O

Gość babara
gosc masakra:Orodzice naprawde nie maja wyobrazni

Gość gość
mam 2,5 letniego syna, zawsze gdy idziemy na spacer do parku tłumaczę mu, ze siezka rowerowa jest dla rowerzystów i ze grzecznie ma isc chodnikiem, pilnuję tez zeby nie wbiegł na sciezkę... i co z tego jak juz kilka razy rowerzysci wyprzedzali sie zjezdzajac przy tym na chodnik? slalom sobie urzadzaja miedzy ludzmi ktorzy grzecznie ida i uwazaja zeby im w droge nie wchodzic. To tez bezmysle i co wiecej mało kulturalne!

Gość gość
Nid jestem rowerzystka.ale chodze z dzieckiem na spacery i sama na zakupy.no nie da sie ominac tych upasonych swietych krow.po to jest chodnik,zeby po nim poruszac sie.nie bede wchodzila na trawe bo taka mamuska d**a i wozkiem tarasuje caly chodnik! Z plaza i Krzysiem to nic.jakis czas temu czekamy spokojnie na odprawe,a tam wielkie poszukiwania rodzicow 3-4letniego dziecka...rodzice przeszli odprawe,wsiedli do samolotu i nie zauwazyli braku dziecka:-(to dopiero SUPER rodzice.

Gość babara
tak slalomy miedzy przechodniami sa niebezpieczne ja jezdze po sciezce,wczesnym rankiem po chodniku-ale to po 6tej a pozniej juz tylko ulica

Gość cyklistka nie lubiąca innych
A to była ścieżka z oznaczeniem poziomym czy pionowym? Bo mnie jak jasna cholera wkurzają rowerzyści którzy nie znają zasad ruchu drogowego. Nie wiedzą jak się poruszać a drą tłuki japy :O

Gość babara
cyklistka ja doskonale znam znaki to byl znak podzielony na pol-lewa rower,prawa ludzik

Gość babara
cyklistka ja doskonale znam znaki to byl znak podzielony na pol-lewa rower,prawa ludzik

Poza tym rower to nie samochód- można go zatrzymać w miejscu. Skoro potrąciłaś dziecko znaczy,że nie zachowałaś należytej ostrożności.

Gość babara
nie wiesz to nie mow dziecko wpadlo zza drzewa,nie zauwazylam hamowalam ale juz sie nie dalo cos jeszcze masz z madrosci? glupota rodzicow i cierpienie malucha

Gość babara
na koniec dodam,ze zadzwonilam po Straz Miejska zeby wyjasnic kto jest winien

A kafeteria cierpliwa i wszystko przyjmie :O po 1. zasada ograniczonego zaufania,którą złamałaś po 2 art 33 który mówi,że to pieszy ma pierwszeństwo jeżeli ścieżka jest wyznaczona na chodniku. Czym innym jest odrębna ścieżka gdzie pieszy może znaleźć się wyjątkowo i wtedy jest zobligowany ustąpić pierwszeństwa lub droga rowerowa na jezdni będąca np kontrapasem,tam również pieszego być nie może. W przypadku chodnika nawet przy pionowym podziale pieszy może wejść na ścieżkę i nie masz go prawa potrącić. Pisząc następną prowokację postaraj się bardziej.

Gość babara
cyklistka zalosna jestes:O rodzice dziecka dostali mandat

Gość madziamat
a mnie w******JA TAKIE TĘPE rowerzystki co na chodniku dzwonią dzwoneczkiem żeby przejechać ...... ULICĄ se jedz,a nie chodnikiem się pchasz jak nie ma ścieżki rowerowej...

Gość babara
to chyba nie do mnie bo ja popylam scieka albo ulica i nie dzwonie na chodniku ale na sciezce dzwonie i krzycze ile sie da na te swiete krowy,ktore nie widza sciezki albo widza ale spaceruja jakby mialy nawalone w gaciach

Gość gość
dużo by wymieniać. Moja znajoma jest taką nieodpowiedzialną matką trochę bo jak jest słońce, skwar to w ogóle nie zwraca uwagi na to, że jej małe dzieci biegają całe dnie na dworze, bez ochrony żadnej, pluskają się w wodzie (a wiadomo, że woda bardziej przyciąga słońce) i opalają. Ona tylko potem dumna jest, że jej dzieci takie ładnie opalone są.

Gość madziamat
no ja akurat po ścieżkach z wózkiem nie śmigam - gdybym była na rowerze też bym sie wkurzała , ale na chodniku z rowerem tez duzo idiotek..........

Gość babara
madziamat i o to wlasnie chodzi,zebysmy sie wzajemnie szanowali mieszkam akurat nad morzem,w parku nadmorskim jest sciezka dla rowerzystow a wczoraj musielismy jechac slalomem,bo wczasowicze akurat upatrzyli sobie ją do spacerowania.jest na niej znak roweru i przekreslony czlowiek ale widocznie niektorzy tego nie rozumieja