Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pominiete tabletki

Polecane posty

Gość gość

Moze ktos mial podobny przypadek do mojego. Otoz zazywam tabletki antykoncepcyjne od prawie roku. Nigdy nie zdazylo mi sie zebym zapomniala o tabletkach. Przesuniecie mialam max moze 3h. Teraz zapomnialam 2 tabletek w pierwszym tygodniu. Zapomniane tabletki to 2 (wzieta po ponad 12h) i 7 (nie wiem dokladnie po ilu: na granicy 12h albo ponad 12h). Nie wiem czy to ma znaczenie ale przy normalnym zazywaniu tabletek z przerwami na krawawienie dostawalam je 2 dnia. Gdy laczylam opakowania to na 3 dzien. Odbylam rowniez stosunki w: - 1 dzien zazywania tabletki (przerywany) - 2 dzien zazywania tabletki (przerywany) - zapomniana tabletka powyzej 12h - 5 dzien zazywania tabletki (przerywany i do konca) - 7 dzien zazywania tabletki (przerywany i do konca) - zapomniana tabletka na granicy 12h albo ponad 12h Czy duza jest szansa na ciaze? Czy faktycznie tak szybko spadlaby poziom hormonow zeby zajsc w ciaze? Czy ktos tak wpadl?

Gość gość
Tabletki zawsze biore wieczorem. Stosunek 2 dnia odbyl sie po poludniu a 7 dnia do poludnia. Zapomniane tabletki wzielam nastepnego dnia rano

Gość gość
oczywiscie, ze jest szansa na ciaze, co za pytanie... Zamiast stosunku przerywanego, po kazdej zapomnianej powyzej 12 godzin pigulce, powinnas przez tydzien dodatkowo zabezpieczac sie prezerwatywa. I wszystko to masz w ulotce dolaczonej do pigulek...

Gość gość
Wiem ze w ulotce jest to napisane. Czytalam ja. Stodunek przerywany byl po poludniu przy 2 tabletce i pozniej wieczorem jej zapomnialam. Ale zastnawiam sie jakie ktos mial doswidczenia przy zapomnianych tabletkach. Jak to sie potoczylo.

Gość gość
up

Gość gość
podnosze