Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka tego tematu o rocznym

ssanie kciuka 4 mce

Polecane posty

jak oduczyć 4ro miesięczne niemowlę ssania kciuka?

będzie ciężko odkładaj rączkę na bok pilnuj ale to bardzo męczące jest starsza moja nie chciała smoczka w ogóle a raczka wędrowała jej do buzi nawet przez sen dopiero jak skończyła rok to zafundowałam jej tzw ,,gorzki paluszek" taki lakier gorzki bałam się wcześniej bo on naprawdę jest syfiasty w smaku najgorzej z paznokciami bo moja tak doiła palca że aż paznokieć przestał jej rosnąć po tym gorzkim paluszku rzygnęła raz i więcej nie wsadziła palca do buzi ale już czaiła że to związane jest ze ssaniem 4 miesięczne dziecko nie zaczai :(

takie metody odpadają, zastanawiam się czy to nie syzyfowa praca z tym odkładaniem kciuka? kurcze może ktoś jeszcze pomoże?

Gość gość
up

Gość gość
moja dziecina też jakoś w tym czasie zaczęła ssac kciuk i tak jest do tej pory a ma już 16 miesięcy... :o Próbowałam tez zakładac jej tękawiczki na noc żeby ja tego oduczyc ale z marnym skutkiem bo więcej krzyku i płaczu było... :( Poczekam jeszcze jakiś rok i tez spróbuję gorzkiego lakieru wtedy dziecko jest bardziej kumate i może zrozumie że paluszek np: zachorował plasterek przykleimy i będzie git :D

Gość gość
a dodam jeszcze że ten jej kciuk wygląda okropnie... paznokiec jej się brzydko rozdwaja i ten palec jest dłuższy od drugiego :o

Gość gość
a wiecie ze jest wieksze pawdopodobienstwo ze dzieco bd ssalo kciuk jesli 1 z rodzicow ssalo?

Gość nilla20
dać smoczka, lepsze to niż ssanie kciuka

Gość gość
ma stały dostęp do smoczka, ba nawet co miesiąc kupujemy nowe (w zestawie są 2) bo mi się te 2 co zużyje w miesiącu wydają "wyssane" i ohydne

Gość nilla20
poradziłabym że by palca zamoczyć w soku z cytryny czy pieprzu, ale dziecko jest za małe na takie eksperymenty, może rękawiczki zakładać. Moja jak zaczęła kciuka ssać to nauczyłam na smoczka i był spokój, ale widzę że u Ciebie jest to i to.

Gość gość
no u nas najpierw byl smoczek, kciuk od paru dni

Gość gość
podnoszę

Gość madziamat
mój ssał ok miesiaca isam przestał ....