Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Da się pomalować meble?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym pomalować meble kuchenne ale znajomy mi powiedział, że tych się nie da. Meble kupione były z 13 lat temu, nie są z drewna, nie wiem jak je opisać, ciężko mi znaleźć podobne w internecie. Po bokach i w środku są białe, gładkie a na zewnątrz są takie trochę chropowate, inny kolor, niebieski, całe w małych, czarnych kropeczkach. Nie znam się, nie wiem z czego one są wykonane, może wy kojarzycie? Nie mam teraz kasy na nowe meble, fajnie byłoby je odnowić.

Gość gość
da sie, moj ojciec malowal mebloscianke i wyszlo super, ale jakie to byly farby to pojecia nie mam. Popytaj w sklepie.

Gość gość
tylko ja nawet nie wiem, z czego te meble są zrobione więc ciężko mi popytać

Gość gość
ojjj skoro maja 13lat to pewnie z plyty paździerzowej bo z niczego innego bym ich nie widziala, zawsze mozesz zrobic zdjecie mebli i pojsc do sklepu :) zaden problem.

Gość gość
Da się, ja malowałam olejną i akrylami. Olejna trzyma super. Akryl nakłada się łatwiej i szybko schnie choć nie polecam

Gość gość
P.s. Olejna na meblach trzyma się 3 rok i nie odpryskuje, akryl po miesiącu w niektórych miejscach zaczął się ścierać, w innych trzyma (ale tam raczej nie dotykam)

Gość gość
http://tiny.pl/hsx35 Drzwiczki są wykonane z czegoś takiego jak na zdj. 2, w poście użytkownika bezele tylko są takie raczej błękitne. Więc da się to pomalować?

Gość gość
Ja malowałam olejną. Na dodatek ta moja płyta była jeszcze lakierowana. Można trochę zmatowić papierem ściernym ;)

Gość gość
Tylko nie wiem czemu na zewnątrz masz coś chropawe :D