Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza - przyrost wagi

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanko. Jestem w 24 tygodniu ciazy i generalnie w drugim trymestrze przybywa mi srednio 0.5 kg na tydzien. Jednak w ostatnim tygodniu nie przytylam w ogole, waga jest taka sama jak tydzien temu. Rownoczesnie zauwazylam ze brzuch mi sie dosc powiekszyl w ciagu ostatnich dni. Czy to jest normalne? Czy ktos tak tez mial? Z gory dziekuje za odpowiedz

Gość maramela
ja tak mam, od początku ciązy przytyłam tylko 5 kg. Jestem w 32 tyg. Zachodząc w ciążę mialam nadmiar kg. Dlatego nie tyje tak bardzo. Brzuch też mam już niezły ;) Jeśli z dzieckiem jest wszystko ok to nie ma się czym martwić.

Gość gość
mi sie najbardziej brzuch powiększył między 21 a 25 a przytyłam wtedy tylko półtora kg. Możesz tez byc wzdęta. A ja nie patrze na wage co tydzien tylko jak mnie gin kontrolnie waży. Bo raz ważyłam np. 61 kg a po 2 dniach ponad 0,5 kg mniej. Po prostu wystarczy, że stolec zrobisz, mniej wypijesz czy zjesz i już waga jest inna no i wzdęcie możesz mieć

Gość mama malej dziewczynki 2013
ja mam tak ze jestem w 22 tygodniu i przytyłam 4-4,5 kg. Co miesiąc tyłam od początku 500-700 gram. Przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1kg. Jem normalnie brzuch mam taką piłeczke bo ogolnie jestem może nie szczuplej ale zgrabnej budowy:) Czasem jak jednego dnia mniej zjem to tez na wadze mam pół kg mniej. Waze się co jakiś 3 dni:)Lekarz mówi ze w normie

Gość gość
Dzieki dobre kobiety :) To ja w taki razie dalej bede robic swoje :) Ja generalnie jestem dosc szczupla wiec ksiazkowo powinnam przytyc nawet ciut wiecej ale nie wiem czy to jest naprawde ode mnie zalezne. Nie jem za dwoch, ale tez dbam o to zebym nie byla glodna. A waze sie raz na tydzien bo chce trzymac reke na pulsie. Czytalam gdzies ze wazenie sie czesciej moze doprowadzic do obledu bo zawsze sa jakies wahania typu woda/zatrzymany stolec itp.