Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta? odpada

Polecane posty

Gość gość

Czesc, mam 13 lat wzrostu 160 cm i troche tłuszczu...waze 61 kg nie jestem jakas gruba ale chuda tez nie. Wiem ze dojrzewam wiec dieta odpada ale czego radzicie unikac? Chciała bym tak do 55 zejść. Moze jakies konkretne ćwiczenia? Nwm ile dziennie np. Brzuszków robic...:-)

A ćwiczysz w szkole na wf? Już samo podejście to tego "na poważnie" bez leserstwa powinno coś dać. Ja szkolny wf pamiętam raczej jako niezły wycisk. Ja bym Ci chyba poleciła pływanie, jeśli masz w miarę blisko basen - nawet raz w tygodniu na godzinę może podziałać, zakładając że na wf ćwiczysz normalnie i się nie obijasz :) Co do intensywniejszych ćwiczeń uważałabym. Nie jestem mocna w te klocki, ale w Twoim wieku jeszcze rośniesz i chyba jeszcze rozwija się chrząstka stawowa, więc lepiej uważać z przeciążeniami. Brzuszki same w sobie Cię raczej nie odchudzą. A odżywianie też możesz minimalnie zmienić bez szkody dla zdrowia - wystarczy zrezygnować ze słodyczy i, jeśli masz możliwość (bo w końcu jesz to, co jest w domu) ze smażonych rzeczy.