Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rambo..

Boje się być w związku - zacząć itp.

Polecane posty

Gość Rambo..

Witam, otóż mam taki problem iż boje się być w związku jestem 18-letnim chłopakiem uczęszczam to szkoły średniej. Nie chodzi o to że mi się kobiety nie podobają bo podobają lecz mam taki problem iż kiedy WIEM że mam szanse u dziewczyny że ją interesuje to boje się zacząć cokolwiek robić, tak jak bym bał się że nie będę dobrym chłopakiem czy też nie będę w stanie odwzajemnić jej uczucia lub myślę sobie że dziewczyny podrywając mnie robią sobie po prostu jaja. Mój wygląd – jestem grubasem ale nie wiem czy to dziewczynom w czymś przeszkadza moja twarz, z twarzy sądzę że jestem po prostu przeciętny, to że jestem gruby jedyny minus który mnie deprymuje, nie sądzę aby jakaś dziewczyny byłaby w stanie mnie polubić na poważnie. Już kilka dziewczyn zaczynało ze mną nawiązywać bliższy kontakt oraz próbowały do mnie zagadywać lecz ja wymiękłem i tchórzyłem Czy coś ze mną nie tak? Ps. Nigdy nie byłem w żadnym.

Gość gość
Jesteś jeszcze bardzo młody, masz czas na związki, po co się spieszyć na siłę. Skoro tak się boisz, to najlepiej spróbuj się poprzyjaźnić, do związku dojrzejesz z czasem. W tym wieku i tak przeważnie związki są nietrwałe i potem boli. Ja jestem dziewczyną i bardzo długo uciekałam i nie byłam gotowa na związek, z takich powodów jak Ty. Dopiero w wieku 26 lat zaryzykowałam, ale do tej pory nad sobą pracuję, bo lęk mam nadal, choć mniejszy. Lęk przed bliskością mam przez ojca... v Czy Twoi rodzice dobrze się traktują? To ważne

Gość gość
Rodzice bardzo dobrze mnie traktują, lecz mam wyczuloną przestrzeń osobistą, jak by to.. kiedy ktoś mnie dotyka czy coś mam odruch żeby tego nie robił. Nie lubię po prostu, nie to że mnie brzydzi czy coś. Nie potrafiłbym podejść do mamy/taty i się przytulić normalnie.