Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zonakrolajuliana

Martwię się o swoje zdrowie, proszę o pomoc. :(

Polecane posty

Witam. Otoz chcialabym pomocy przy ziterpretoqaniu moich wynikow krwi: CRP 4.1 (0.00 - 10.0) WBC 5.7 (3.5 - 10.0) RBC 3.93 (3.8 - 5.8) HGB 10.2 (11.0 - 16.5) L HCT 33.2 (35.0 - 50.0) L PLT 411 (150 - 390) H PCT .321 (.100-500) MCV 85 (80 - 97) MCH 25.9 (26.5 - 33.5) L MCHC 30.7 (31.5 - 35)L RDW 16.7 (10 - 15)H MPV 7.8 (6.5 - 11) PDW 13.3 (10 - 18) %LYM 30 (17 - 48) %MON 4.2 (4 - 10) %GRA 65.8 (43 - 76) #LYM 1.7 (1.2 - 3.2) #MON 0.2 (0.3 - 0.8) L #GRA 3.8 (1.2 - 6.8) Dodam, ze byly robione wczoraj, a dzis/jutro dostane okresu. NA badania zostalam z skierowana z powodu powiekszonych wezlow chlonnych ( 2 pod pacha, jeden przy uchu i 1 w pachwinie ). Te pod pacha juz mam 3 raz, ale pierwszy raz tak mnogo, kiedys mialam rowniez naf obojczykiem, ale po 4mies znikl. Pierwsze (8 mies temu nie bolaly teraz ten przy uchu boli, a pod pachami bolaly gdy rosly). Dostalam masc pod pachy - TRIDERM, guzki zmniejszyly sie, ale pojawil sie nowy, dosc maly (ten trzeci). Nie chudne, a wrecz przeciwnie, mam wilczy apetyt ( ale mysle ze to wina przychodzacego okresu :p). Nie mam pojecia tetaz co o tym myslec, a w googlach same nowotwory itp. Prosze o pomoc..

Gość gość
nie mam narazie problemów ze zdrowiem ale bardzo boję się choroby , lubię bardzo jeść czasem nie zdrowo ale nie jestem piepsznięta na punkcie kalorii, doboru itp. trzeba normalnie żyć , sprawdzam kupowane produkty pod kątem E i innych ulepszaczy ,(nie kupuję) używam b,dużo ziół, przypraw , sama zaprawiam,gotuję , przetwarzam , robię tinktury ,maście itp. musze powiedzieć widzę efekty u siebie i u bliskich mi ,wystarczy rozejrzeć się wsłuchać się w swój organizm

Smiech na sali ze wzgledu na powod czy ze wzgledu na rodzaj badania? Nastepna wizyte mam we worek, to raczej nie jest grzyb ani zaden gronkowiec poniewaz (tak mi sie wydaje) masc nie pomaga, pimo zmniejszenia sie gozkow - pojawil sie 3ci pod pacha..

Gość gość
Wyniki zawsze lepiej zrobić. Choc te nie wygladają na niepokojace. Ja miałam kiedyś długo powiększone węzły w pachwinie i trafiłam do poradni onkologicznej i wcale tego nie ignorowano. Miałam usg wszystkich węzłów co okazało sie że sa powiekszone rowniez w drugiej pachwinie i pod pachą- czego nie wyczuwałam. Po miesiącu znowu musiałam skontrolować, znowu u onkologa i znowu usg. Okazało się że taka moja uroda ze moje węzły szybko reaguja na wszelkie infekcje itp. Tak więc z tymi wynikami autorko do lekarza i moze trzeba by było próbowac diagnozwac dalej.

ze względu na zlecone badania. powinni ustalić co jest przyczyną takiego stanu rzeczy (na szali jest chłoniak a z nim nie ma żartów), a nie bawić się w mofrologię. jeżeli podejrzewają coś zakaźnego to zrobić przeciwciała, a nie bagatelizować sprawę.

Gość siepomaga
Badania ok, jedynie zmień troszkę dietę,bo masz lekką niedokrwistość, więcej czerwonego mięsa, zielonych warzyw, itp. Pozdrawiam:)

Co do tej niedokrwistosci to mecze sie juz prawie rok, wlasnie dlatego biore tabletki anty (zbyt dlugi okres), przez to mialam omdlenia itp Caly czas staram sie zdrowo odzywiac, miasko (w babcinych obiadach to wlasciwie podstawa :p), warzyw wcinam b.duzo i czerwone buraki :) Niestety dzis wieczorem dwa razy wymiotowalam :( mialam dreszcze i bylo mi zimno.. a w nocy przebudzilam sie lezaca jak rozjechana zaba :p strasznie mi goraco ostatnio podczas nocy i bardzo zle sypiam.. bywa, ze budze sie o 1, a zasypiam ok 5/6 i spie max do 7/9 :/ (chodze spac o 22). Dziekuje serdecznie za odpowiedzi. Bede pisac dalej, moze ktos kiedys bd miec podobne obiawy o mu to pomoze. A teraz wracam do dalszych prob zasniecia..

Gość znowu 10 osób, cholera
palisz ? bo masz niska hemoglobinę przeważnie papierosy to tłumaczą.

Nie pale, dwa lata temu popalalam, ale sporadycznie.. za to niestety mama bardzo duzo pali z ktora mieszkam (ale juz niedlugo wybywam na studia :3), ale nie wiem czy to ma zwiazek :p. Zazwyczaj mam tak ta hgb, albo i ciut gorzej (od ok roku)

Gość gość
a co ma hemoglobina do palenia, bo pierwsze slysze:D

tlenek wegla wiaze sie z hemoglobina i blokuje transport tlenu uposledzajac 15 czy iles tam procent hemoglobiny. tak gdzies slyszalem.

Gość gość
wow, cos chyba nie bardzo wiesz o czym mowisz skarbie:P

nie panikuj pojdziesz do lekarza to Ci wszystko powie. na pocieszenie powiem Ci ze ja mam powiekszone wezly juz 10 lat i jeszcze zyje :D

Gość gość
dlaczego sie nie leczysz?

Czytalam wlasnie, ze jest wiele takich przypadkow Ludzie maja powiekszone wezly chlonne kilka lat i czesto nawet o nich nie wiedza, a mimo to wyniki wszelakich badan maja prawidlowe. Coz, taka nasza ludzka natura. Przyznam, ze jestem ciakawa wtorku co to bedzie :p Chociaz zakladam, ze dostane na usg i znow bede czekac.. Ale taki juz urok sluzby zdrowia :)

boś pewnie nie zahartowana i dlatego cię ciągle coś boli :D ja się systematycznie konserwuje pepsi i przewód pokarmowy oraz nerki działają mi doskonale :D aczkolwiek nie polecam bo taka dezynfekcja przewodu pokarmowego nie dla każdeog :D

Gość gość
pepsi to trucizna :P a "aczkolwiek" to dziwne slowo.

mnie powiedzieli że pewnie miałem różyczkę i tak mi zostało chociaż wyraźnie twierdziłem że nigdy żadnej rózyczki nie miałem :D w każdym razie żyję więc masz szanse jeszcze przynajmniej 10 lat pożyć. biorąc pod uwagę fakt że ja kompletnie nie dbam o zdrowie a do tego przyjmuje czasami lek immunusupresyjny którego skutkiem ubocznym może być chłoniak to ty spokojnie pożyjesz jeszcze ze 30 lat :D tak wiec idz spac i planuj przyszlosc zamiast siedziec na forum i sie zamartwiac :D

pepsi to trucizna jezyk.gif a "aczkolwiek" to dziwne slowo.>>>to juz wiem kim jestes :D mnie się bardziej podoba od zeby :D i bynajmniej nie twierdze że to synonimy aby nie bylo.

Przyznam, ze o czyms takim nie slyszalam by pesi dzialala dobrze dla czlowieka :p Ja raczej nie moge sobie na takie rzeczy pozwalac za czesto :p zaraz jest pieczenie zoladka, zgaga itp :/ od 12 r zycia mam problemy z zoladkiem - nadzerki na zoladku i 12cy, helicobacter pylorii, refluks, zolc w zoladku i inne takie nieprzyjemnosci :p ale od ok 1,5 roku jest ok, jedynie mam lekki obrzek dwunastnicy i w lutym, gdy lezalam w szpitalu dowiedzialam sie, ze mam jakas przepukline przelyku :I Takze wole zdrowo sie trzymac :p

Gość gość
a co to "zeby"?

Gość gość
nie sluchaj tego powyzej i nie pij pepsi:D

No tak, jak nie znaja diagnozy to sobie ja wymysla :p Kiedys u mnie zdiagnozowali, ze bole brzucha i biegunki wlasciwie przez rok to powod psychologiczny i wypuscili mnie do domu, po miesiacu przyszly wyniki, ze mialam lamblie i zaczelo sie leczenie :D

no to teraz juz za pozno na pepsi :D jak masz helikobaktera :D trzeba było sie nie całować z zarażonymi,nie pic z tej samej butelki to by nie bylo bakterii i wrzodów :D a tak powaznie na zgage dobry jest helicyd czy helcid mnie pomogl ale ja mialem zgage z nadmiaru m.in. pepsi i innych kwasnych rzeczy a nie z bakterii.