Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuyfhvjhvjhvjh

Dzwiganie a możliwa ciąża

Polecane posty

Gość fuyfhvjhvjhvjh

Witam od niecałego miesiaca staram sie z mezem o dziecko ale mamy kapitalny remont domu, robimy go wlasnymi rekami, pomagaja nam moi rodzice, którzy tez nie bardzo moga dzwigac, wiec dzwigamy wszyscy oczywiscie jak dowiem sie o ciazy to nie bede juz nic nosic ani robic ale czy gdyby sie okazało, ze jestem w ciazy w pierwszych np dniach a nie bede o tym wiedziała i cos bede dzwigac to cos mi sie moze stac???

Gość fuyfhvjhvjhvjh
czy ktos wie jaki to moze miec wpływ na ciaze??

Gość gość
mozesz spokojnie pracowac, nic się nie stanie;) ale oczywiście aby się dowiesz o ciąży należy się nie przemeczac

Gość gość
Jestem już w 9 msc ciąży, moja starsza corka wazy 12 kg i caly czas ja normalnie dzwigam i nosze

Gość fuyfhvjhvjhvjh
no ja dzwigam wiecej niz 12 kg worki z zaprawą, płyty gipsowe, kafelki, meble, to wszystko nosimy sami

Gość gość
Zasada jest taka, że jak ciaza nie jest zagrozona to powinnas funkcjonowac normalnie - jak przed ciaza! Organizm sam Ci podpowie co Ci wolno a co nie ;) ja jak się przedzwigam to plecy mnie bola :P

Gość gość
Takie dzwiganie jest niedobre dla zdrowego człowieka, w ciązy nie powinno sie dzwigac wiecej niz 5/7 kg nie ważne czy gipsu czy dziecka, bo niestety o tym że nie mogłaś dzwigac mozesz dowiedziec sie kiedy poronisz ALE TO DOTYCZY CIĘŻARNYCH! OD "STARAN" DO CIĄŻY JEST DAAAALEMO. NIE WIESZ CZY ZAJMIE WAM TO MIESIAC-3-6 CZY 2-5-10 LAT WIEC NIE MYŚL O SOBIE JAK O CIEŻARNEJ KIEDY W CIĄŻY NIE JESTES

Gość gość
Dźwiganie i seks (szczególnie mocny) do spodziewanego dnia miesiączki lepiej odłożyć, bo jest wysokie ryzyko poronienia. U nas tak było. Jak miesiączka się nie pojawi to już sama wiesz co dalej.