Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bianka321

oddaje krew

Polecane posty

Gość bianka321

Cześć, dość często oddaje krew. Z tego co jestem poinformowana, jeżeli była bym nosicielem jakiś chorób zakaźnych została bym o tym poinformowana? Czy to prawda? Miał ktoś tak z was? Ostatnio przeszedł mnie strach, bo najlepsza przyjaciółka ma HIV, czy była by jakaś możliwość zarażenia się? I czy mogę mieć pewność że jak bym była chora, krwiodawstwo skontaktowało się ze mną telefonicznie?

tak, możesz sobie odebrać wyniki badać (są w stacji). gdyby coś było nie tak to nie mogłabyś oddać krwi drugi, trzeci, raz. nie ma możliwości zarazić się od koleżanki, chyba że łączyły was seksualne relacje.

Gość gość
HIV nie jest się wbrew pozorom tak łatwo zarazić. Jeśli nie miałaś kontaktu z krwią przyjaciółki to prawdopodobieństwo że się zaraziłaś jest bardzo niewielkie.

skoro jestes honorowym dawca krwi to chyba powinnaś wiedzieć ze twoja oddana krew zanim trafi do potrzebującego jest przebadana w kierunku miedzy innymi hif i kiły...delikatnie wypatrzony wynik momentalnie powoduje dyskwalifikacje twojej osoby jako dawcy..nie oddałabyś tym samym krwi kolejne razy a z Centrum dostałabyś wezwanie na ponowne badania.. jesli ci coś bedzie na pewno sie z tobą skontaktują i to w trybie pilnym..