Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze napiszcie jak wygląda siadanie u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o to z jakiej pozycji niemowlę samo zaczyna siadac, z leżenia na plecach, boku? Jesli możecie to proszę jakos to opiszcie.

Gość gość
Moja corka sama usiadla w wieku prawie 9 m-cy. Polozylam ja do lozeczka do spania juz, za chwile patrze, a ona siedzi. Polozylam spowrotem, to znowu wstala-od razu z lezenia i na siedzaco zasnela, tak jej sie siedzenie spodobalo.

Gość gość
na youtube sobie zobacz

Gość gość
mnie rehabilitantka mówiła,że z pozycji czworaczej i z leżenia na boku

Gość gość
moja z raczkowania w 8 miesiacu sama usiadla

Gość gość
bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) mam nadzieję, że moja córka niedługo usiądzie :)

Gość bleefff
a ile ma córka? Mój ma 6m-cy i jak posadzę to siedzi chwilę. Sam nie siada i wcale mnie to nie martwi. Usiadzie jak będzie gotowy.

Gość gość
Mój też z pozycji na czworakach. Bujał się do tyłu aż usiadł. Dużo później z leżenia na boku czy w ogóle z leżenia, ale to też najpierw w łóżeczku przy szczebelkach.

Gość do blefff
Rozróżnij dwie rzeczy: kiedy dziecko siedzi, a kiedy siada Autorka chciała się dowiedzieć jak wygląda przygotowywanie się dziecka do tego, by samo usiadło... bo zapewne jej dziecko posadzone już dawno potrafi w tej pozycji trochę wytrzymać. Dzieci najczęściej najpierw siedzą, a dopiero później uczą się same siadać. To normalne, że Twój synek chwilę posiedzi gdy ktoś go posadzi.. ale zanim sam się nauczy siadać trochę jeszcze minie..

Gość gość
Moja Zuzia usiadła pierwszy raz jak skonczyła 7 miesiecy - a wpierw raczkowała i to własnie z tej czworaczej pozycji - siadała.

mój maluszek usiadł jak miał niecałe 7 miesięcy ja go kładłąm na pół leżąco poduszeczki pod plecki na początek.

Gość blefff
do do blefff - ale ja to wszystko rozumiem. Napisałam tylko, żeby się aż tak nie spinała. usiądzie jak będzie gotowe. czy to będzie w 7 czy w 8 czy w 9 m-cu.