Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć niemowlaka pić inne płyny niż mleko

Polecane posty

Gość gość

za nic na świecie nie chce pić,ani wody ani soczków ani herbatki,pociągnie góra dwa łyki,a tak to bawi się smoczkiem,wypluwa...a ze względu na rozszerzanie diety i ostatnio mały apetyt( mleka je mniej i rzadziej ) chciałabym żeby coś piła

Gość bleefff
mój tez się bawi. A łyżeczką próbowałaś? trochę więcej wypija. Albo z kubka jak dorośli, tylko wtedy więcej wylewa.

Gość gość
z kubka jakoś się boję,bo jak podaję np. mleko niezagęszczone(bo zagęszczam od 2 miesiąca ze względu na refluks) normalnie ze smoczka,to jej leci po brodzie, łatwiej się krztusi :( a ma skończone 6 miesięcy,zazdroszczę że inne dzieci w tym wieku piją normalnie z niekapka jak moja ze smoczka ma problem

Gość gość
Nie pije nic innego, bo nic innego nie potrzebuje.

Gość gość
up

Gość gość
nie potrzebuje nawet jeśli pije ostatnio dużo mniej mleka niż wcześniej????

Gość gość
a jakiego smoczka używasz? tzn rozmiar

Gość gość
a ile ma m-cy? Mój dostał kubeczek swój własny i nauczył się powoli z niego pić, teraz sam się domaga, ale na początku to pił kilka kropli, teraz pije z chęcią wodę (Soków nie lubi)

Gość gość
bo mój syn ma 4 mce i tak: mleczko (zagęszczone nutritonem) pije z aventa 3m+ kaszki i zupki, bo jakoś łyżeczka nie podchodzi i kilka łyżek a potem jak pluje to daje butlę z butelki tommee tippee i smoczek 0+ ale do kaszek a herbatkę również z tommee tippee ale nie bd pił z innego smoczka niż 0+ o wolnym przepływie

Moj syn nigdy nie pił z butelki nic oprócz mleka bo nie chciał. Jak mial pół roku to wpadlam na to żeby kupić niekapek i zaczął pic;-)

Gość POCZWARKA - to moja wina, wiem
Mój synek tez bardzo mało pił. I z butelki, ze smoczka, i z kubka, i z łyżeczki. Raz na zakupach sytuacja mnie zmusiła, kupiłam wodę nestle aquarel, tą małą 330 ml z dziubkiem. Podałam synkowi i od tamtej pory z niczego innego nie pije. I wypija z tego o wiele więcej niż wczesniej, i o wiele ładniej, nic mu się nie leja, ładnie ciągnie.

Gość gość
ale spróbuj z mniejszym smoczkiem-ja jak chciałam dać większy to od razu nie chciał pić ;]

Gość gość
no moja skonczyla 6 miesięcy,pije mleko ze smoczka Avent 3+, od 2 miesiąca zageszczane miala Nutritonem teraz odchodze pomalu od zageszczania,narazie daje polowe mniej i nawet przy smoczku 3+leci jej po brodzie sprobuje kupic niekapka,jaki polecacie? spodobal mi nie z NUKA z takim krzyzykiem