Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Józef

Zamieszki w Turcji.

Polecane posty

Gość Józef

Nie chcę dublować wpisów, żeby nie przepadły gdzieś w odmętach google. Wiecie co się dzieje w Turcji, czy myślicie, że chodzi o pare drzew? Nie bardzo o drzewa. Zapraszam was tutaj: http://kryklam.blog.onet.pl/2013/06/01/zamieszki-w-turcji/ Nie wolno zostać głuchym. Zabójstwo w Londynie, czy atak na żołnieża we Francji to pikuś. Tam chcą zrobić kolejną Republikę islamską z szariatem jako jedynym prawem.

Na moje mogą sie wszyscy powybijac tam Pare brudasow islamskich mniej

Oj mycha, właśnie o to chodzi, że oni tam nie chcą Islamskiej Republiki. Trzeba było zajrzeć pod adres, który podałem.

Wiem o co chodzi Chcą zeby ich zdanie zostało brane pod uwagę - drzewka są tylko symbolem pokazującym ich "demokrację". Niemniej jednak brudas to brudas Turcja jest zmuszana przez Unie do pewnych rzeczy względem własnych korzyści, każdy o tym wie więc nie ma sie co rozpisywać ;)

Założę się, że jesteś praktykującą katoliczką. Nie może być inaczej.

Zaskocze Cie, muszę zaprzeczyć Nie chodzę do kościoła, nie praktykuje tego, co wymyślili ludzie w celach miedzy innymi zarobkowych. Znam natomiast treści Quranu i Biblii

No to faktycznie mnie zaskoczyłaś :) Myślałem, że z taką pogardą o innych może mówić tylko katol. W dodatku to generalizowanie... Ech, przestaję wierzyć w człowieka.

Ehh, niestety Józef chciałabym moc sie inaczej wypowiedzieć bo w innych przypadkach jestem daleka od generalizowania. Tu jednak na podstawie głownie własnych doświadczeń stwierdzam, ze wszyscy muzułmanie - Ci prawdziwi, wierzący to brudne bydło którym gardze. Właśnie ze względu na ich religie, jej idee i to do czego dążą. Kiedy poznaje jakiegoś muslima to nie skreślam od razu przypinajac latke jednak niestety za każdym razem to samo wychodzi z każdego. I zanim napiszesz to sprostuje, nigdy nie byłam w związku z brudasem i nie zamierzam.

Widzisz, a w Turcji te brudasy, jak piszesz, chcą wprowadzić szariat, założyć kobietom burki, i kazać facetom zapuszczać brodu. Głównie młodzież, nie będąca "praktykującymi muzułmaninami" sprzeciwia się temu i stąd zamieszki. Zresztą nie zmuszam do czytania mojej notatki... A radykalny muzułmanin - fanatyk to faktycznie kozojebca ;)

No i bardzo dobrze ze sie sprzeciwiają Fanatycy islamu to najgorsze zło które atakuje m.in. Europę

No widzisz, teraz tak piszesz, a w pierwszej odpowiedzi? : "Na moje mogą sie wszyscy powybijac tam Pare brudasow islamskich mniej" Wsadziłaś wszystkich do jednego worka :)

W takim razie zle napisałam. W Niemieckiej telewizji o tym mówią, nie wiem jak u Was. Protest idealnie pokazuje prawdziwość "demokracji" w Turcji. Z tego co wiem są nawet ofiary śmiertelne. Wg mnie każdy muzulmanin, który uznaje religie agresywna wręcz i nawołująca do nienawiści moze zginąć. W tym przypadku uważam, ze przynajmniej jednego brudnego psychola mniej. Nie mam nic do niewinnych ludzi, którzy szanują innych i nikogo nie krzywdzą np w imię wyznania. Mam nadzieje, ze teraz naprostowalam wszystko :)

Gość gość
Teraz tak :) Ja napisałem notatkę na martwego bloga, bo u nas najpierw mówiono, że chodzi o drzewa i centrum handlowe, potem w gazeta.pl napisano, że są to demonstracje antyrządowe, ale nie podano źródeł konfliktu. Jako ciekawostkę powiem, że Erdogan nazwał Ataturka akoholikiem. Nie wiem, czy wiesz kim dla demokratycznych, świeckich Turków jest Ataturk? :)

Gość Carlos Alberto
Chciałbym tam być - przynajmniej ktoś by mnie przer****ł. Marzę o stadzie podnieconych arabów.

Gość ciemna strona Dubaju
Atatürk byl alkoholikiem, zmarl na marskosc watroby, swietosc bez aureoli.

Gość gość
tURCY TO NIE ARABOWIE KRETYNIE patentowany. Chociaż też islamiści.