Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peszeczek

praca-które zło0 wybrać?

Polecane posty

Gość peszeczek

Takie zapytanie. Moja obecna praca wygląda tak, że - noszenie ciężarów ważących plus minus ja ( mnóstwo pierdół) - siedzenie potem na dworze i pilnowanie tych pierdół niezależnie od warunków atmosferycznych- jak jest 6 stopni i pizga to też, bez kurtki - debilka niezostawiająca drobnych w kasie, ogólnie szefowa tępa dzida - jednoczesne ogarnianie dworu i telepatyczna wiedza co jest do zrobienia wewnątrz, opcjonalnie nalewanie wody do kubła na zapleczu plus wiedza ilu klientów jest na górze... - oszustwo na umowie ( niby o pracę na 1/2 etatu najniższa krajowa realnie dostaję teoretycznie 10 na rękę, w maju ok 190 godz i 1800) - maratony po kilkanaście dni pod rząd ( jak się uprę, to wolne dostanę jak muszę) - brak możliwości L4 pomimo umowy o pracę, bo mi za nie nie zapłaci, obecnie jutro będzie 7my dzień jak chora siedzę na dworze... a możliwość mam taką: - praca wewnątrz ( jubiler) - oczywiście również 7 dni/tyg - stawka godzinowa ta sama - nienoszenie gratów - praca 10 godz dziennie - 4 ( słownie CZTERY) dni wolnego w MIESIĄCU; gdzie przy zmianie 10godzinnej powinnam mieć 3 dni wolne w TYGODNIU - czyli orka 260 godz miesięcznie. z 4 dniami wolnego - z umowami pewnie też jakieś wałki, jeszcze nie wiem kurde nabory do kołchozu otwarli czy co? najlepsze jest to, że realnie się zastanawiam nad tą 2 możliwością...

Gość peszeczek
up

Gość gość
ja bym wybrala jubilera, czysto, sucho, schludnie, nie przeziebisz sie, a poza tym do jubilera malo kto teraz przychodzi wiec sie wiecej nasiedzisz niz napracujesz ;)

Gość gość
tajasne, głowna ulica Gdańska, jubiler z bursztynem, grupy obcokrajowców nie napracuję się niby, ale z dojazdem jestem 12 godzin poza domem. dzień w dzień np. 7 dni pod rząd. bo 4 dni wolnego w miesiącu. doprecyzowuję naprawdę realnie się nad tym zastanawiam, nie wiem tylko co z chorobowym no i ile wytrzymam taką orkę bez wytchnienia, wyspania się, czegokolwiek..

Gość jedna na kafeee
smutne, że teraz takie czasy, że albo trzeba się naj***ć za dwóch rzeczy zarobić grosze, albo nie mieć pracy w ogóle...ja należę do tej drugiej grupy. Zauważ, że po jubilerze masz szansę pracować w jakimś innym sklepie moze ekskluzywnej odziezy albo cos podobnego, a po takiej fizycznej to nic lepszego nie znajdziesz, tak mi sie przynajmniej wydaje

Gość gość
najgorsze to jest to ze mam wyksztalcenie wyzsze z dwoma fakultetami :/ a z pracy biurowej glownie sluchawy albo miliard lat doswiadczenia i nie na sluchawy nie chce juz tak pracowalam ok roku, mozg jak mielonka i czlowiek zamienia sie w maszyne

Gość detelinka
dobrze ci ktos radzi , idz do jubilera i w miedzyczasie szukaj dalej.

Gość peszeczek
trochę ciężko szukać dalej jak się pracuje 9-19 i ma 4 dni w miesiącu wolnego boję się, ż ejak tam pójdę, to już zostanę z braku możliwości chodzenia na inne rozmowy

Gość gość
istnieje coś takiego jak urlop na żądanie, no i L4, bo faktycznie przy tak zapełnionym tygodniu nie ma nawet czasu sobie d*pska podetrzeć

Gość gosc1324
bardzo Ci współczuję :( Rynek pracy jest parszywy. A czy ktoś nie może Ci tych cv powysyłać? Starczy nawet zrobić bazę firm i wysyłać na ślepo. To się można zamęczyć tak pracując.

Gość gosc1324
boże, jak ja Ci dziewczyno współczuję i rozumiem. Mnie krowy zewsząd wygryzały, po parę miesięcy pracowałam. Niby na normalne umowy, pełen etat, ale zawsze 1,2,3 mies. czasem 8, ale to z takim mobbingiem i odpowiedzialnością, że nikt tego nie chciał robić.