Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izu-Zuzu

wizyta u ednokrynologa

Polecane posty

Gość Izu-Zuzu

hej:) byłam kilka dni temu na wizycie u endo, okazało się że mam guzka na tarczycy, po badaniu USG lekarka oglądała dokładnie moje dłonie.czy ktos wie co ma wspólnego tarczyca z dłońmi? jakies zmiany chorobowe można zaobserwowac????? z góry dzięki za odpowiedzi

Gość Izu-Zuzu
podnosze...

Gość gość
Ogladala skore i moze to, czy rece sie trzesa. Ale skore na pewno.

Gość mnie to też*
podejrzewam, że chodziło o sprawdzenie, czy masz tak zwany obrzęk śluzowaty - widocznie nie widać go u ciebie na pierwszy rzut oka, a na dłoniach można go łatwo zauważyć, dłonie są jakby spuchnięte, całe palce są grubsze niż normalnie, jak rozłozysz dłoń na płasko to przy obrzeku śluzowatym będzie można zauważyć dołeczki na kostkach, jak u malutkich dzieci obrzęk śluzowaty widać też na twarzy, ale osoba musiałaby stanąć odrobinę z boku z tobą i spojrzeć na twoją twarz stamtąd, widać wtedy takie nabrzmienie twarzy, jak po długim śnie a po co to sprawdzała? obrzęk śluzowaty jest jednym z objawów niedoczynności tarczycy, sprawdzała czy ten guzek wpływa jakoś na pracę tarczycy dostałaś skierowanie na jakieś dodatkowe badania, czy tylko sprawdzała twój stan tymi lekko średniowiecznymi metodami?;)

Gość Izu-Zuzu
dzieki za odpowiedz :) dostałam skierowanie do szpitala, na zrobienie wszystkich badań

Gość mnie to też*
super :) to bardzo dobrze, przynajmniej nie będziesz musiała się wozić z pojedynczymi wynikami, problemami ze zdobyciem skierowań, czekaniem na kolejną wizytę i tak dalej, przy diagnozowaniu chorób endokrynologicznych szpital to jest fantastyczna opcja