Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ogryzek-pyzek

Jaka jest podstawa prawna do przyznania statusu samotnej matki?

Polecane posty

Gość Ogryzek-pyzek

Jaka jest podstawa prawna do przyznania statusu samotnej matce na podstawie zasądzonych alimentów. Dokładnie, chodzi mi o to, który paragraf wyjaśnia, że status samotnej matki ma jedynie kobieta, która ma zasądzone alimenty. Potrzebuję tej informacji bo ojciec mojego dziecka stwierdził, że mi nagle odwaliło, żeby podawać go do sądu. Dostaję od niego regularnie kwotę, która mi na wszystko starcza i naprawdę nie odczuwam potrzeby sądzenia się z nim za cokolwiek ale nasze dziecko nie dostało się do przedszkola i ja mu zaproponowałam, że przy kolejnym wniosku mogę dołączyć oświadczenie, że jestem samotną matką (to by ułatwiło dziecku dostanie się do przedszkola). On powiedział, że ok ale jak się dowiedział, że będzie musiał mieć zasądzone alimenty to oskarżył mnie, że wyssałam to sobie z palca i za wszelką cenę chcę wejść z nim na ścieżkę wojenną. Może jak mu podam, który paragraf o tym mówi to przestanie mnie oskarżać o złe intencje?

Gość gość
czyli zawsze musi być tak jak on chce pomimo, ze zostawił cię z dzieckiem samą tak?