Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy - jak wygląda wasza pielęgnacja?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Chciałam zapytać jak wygląda wasza pielęgnacja włosów? Od jakiegoś czasu zaczęło mi strasznie na nich zależeć i niemal uzależniłam się od kosmetyków do pielęgnacji. Czego wy używacie? Dajcie znać! ;) Zacznę : - Oleje : Kokosowy kaktusowy 2 oleje z Alterry - z limetką i migdałem. - Odżywki : Balea : kokos i balea figa Isana : Nowa niebieska i taka morelowa.;D Joanna - miód i cytryna - Maski : Alterra - aloes i granat Kallos creme latte i taka z proteinami białka jedwabiu - Biovax z jedwabiem i kreatyną Serum na końcówki : Chi Joanna z olejem agranowym wiem, że trochę sporo, ale uprzedzałam, że ostatnio wariuję na tym punkcie ;) czego wy używacie?

Gość gość
zwykły szampon bez zbędnych dodatków, choćby alterra olej kokosowy możliwie najlepszy dostępny, jeżeli nie zapomnę, w minimalnych ilościach wtarty przed snem w łepetynę suszenie bez suszarki wsio moje włosy nigdy nie wyglądały lepiej

Gość gość
Szampon, odżywka, maska do włosów i lotion z firmy Seboradin na zniszczone włosy, nie susze ich i nie prostuje, po rozjaśnianiu powoli wracają do normy :) nie można ich zbytnio przeciążać moim zdaniem zbyt wielką ilością kosmetyków.

Gość Cinnamon 2
Farba: henna Szampon: z henną Od czasu do czasu: Amla, Capitavit piękne włosy The end

Gość jojojoffffyyyy
szampon to róznie teraz mam alterra odżywka: od farby loreal w cienkiej tubce krem nabłyszczający frederic fekkai, jest super jak uzywa sie małą ilość, ziarnka groszku :P jak prostuje to spray ochronny (dove jest ok:P) to wszystko:)

Gość gość
oleje alma polecam tylko to zadnej chemiii, szmpony be z silikonow i bedziesz miec wlosy jak z reklamy

Gość gość
nienawidzę produktów Amla

Gość gość
szampon jakikolwiek odzywka tez,myje i juz.wlosy rosna jak trawnik i jest ich minimum na trzy osoby do podzialu,:)ledwo moge je spiac. zdrowe,blyszczace-ot taki wybryk natury:P

Gość adasasa
Przesadzasz z iloscia kosmetyków na włosy , uwierz teraz jest ok potem bedzie zle za duzo silikonów .Ja uzywam olej lniany budwigowy na włosy co 2- gi dzień wcieram w całe włosy myje szamponem zakwaszjacym bo tylko te sa najlepsze do włosów bo zamykaja łuski włosa i do tego serum babci Agafi w skalp i jest rewelacyjnie włoski rosna jak na drozdzach i nie wypadaja , powinno sie uzywac tego co natura nam dała jezeli chodzi i jedwabie to efekt jest ale potem masakra

Gość gość
Żadna z tych masek czy odżywek nie ma silikonów, jedynie biovax i używam go świadomie wiedząc, iż nakładam wtedy silikon

Gość Cinnamon 2
Nie istnieje cos takiego jak "produkty Amla" :) jest tylko Amla i juz

Gość gość
A i jeśli chodzi o serum to wiem, że są to bomby silikonowe jednak tylko one są w stanie zabezpieczyć moje biedne końcówki

Gość ewwelina
- raz na tydzień olej (obecnie IHT) plus maska proteinowa (żelatynowa albo z odżywki białkowej dla sportowców) - do na co dzień mycia płyn Facelle albo odżywka Kallos/Balea kokosowa (myję na zmianę raz tym raz tym) - co jakiś czas (raz na 2 tygodnie mniej więcej) szampon ziołowy ze SLS - po umyciu odżywka (aloesowa NaturVital, Bingo, Wax...), czasem płukanka lniana czy octowa - na końcówki olej z pestek śliwki (wystarcza, nie potrzebuję serum silikonowego)

Gość gość
ja sobie nie wyobrażam życia bez Chi, trzyma moje włosy w ryzach i jest o sto razy lepszy niż np biosilk który tylko wysuszał mi włosy

Gość gość
KarolinaLI, jaki "subtelny" spam :/

Gość Koteczkowa
Też uważam, że za dużo tych kosmetyków. Włosy wcale nie lubią takiej ilości kosmetyków, wręcz przeciwnie. Moja pielęgnacja opiera się na stosowaniu delikatnego szamponu bez SLS, SLES, Glikolu propylenowego co 3-4 dni. Nakładam maskę Biovax albo tą do włosów ciemnych albo z olejkami po kazdym myciu. Na końce serum A+E. Gdy wychodzę na słońce psikam włosy sprayem ochronnym. I właściwie to wszystko.

Gość Koteczkowa
Też uważam, że za dużo tych kosmetyków. Włosy wcale nie lubią takiej ilości kosmetyków, wręcz przeciwnie. Moja pielęgnacja opiera się na stosowaniu delikatnego szamponu bez SLS, SLES, Glikolu propylenowego co 3-4 dni. Nakładam maskę Biovax albo tą do włosów ciemnych albo z olejkami po kazdym myciu. Na końce serum A+E. Gdy wychodzę na słońce psikam włosy sprayem ochronnym. I właściwie to wszystko.

Gość Koteczkowa
Sorry za dodanie 2 razy odp. ale mam słabe łącze internetowe ;(

Gość gość
Przecież nikt tych kosmetyków nie nakłada na raz czy jednego dnia, tylko się je stosuje wymiennie. A włosy lubią odmianę.

Gość gość
Koteczkowa, przestań spamować.

Gość gość
Gościu odp. ode mnie.

Gość gość
bonsodupa1989 kto Ci za płaci?!

Gość małarodzynkowa
Ja stosuję nawilżające maski Kallos 2 razy w tygodniu. Na mokre włosy nakładam jedwab na same końce i psikam dodatkowo włosy odżywką w spreju Wella. Nie prostuję włosów i nie suszę suszarką. Jeśli chodzi o szampon to także mam z Wella, ale nie jestem do końca zadowolona. Staram się raz w tygodniu nałożyć olejek alterra na włosy. Kto za to płaci? Mój Facet :)*

Gość gość
nie rozumiem jak mozna nie suszyc wlosow Ja musze wysuszyc wlosy suszarka bo inaczej jest mi zimno.

Gość Ewka 233
Mnie od jakiegoś czasu strasznie wypadają włosy. Próbowałam wielu domowych metod, ale nic. Dopiero kupiłam taki szampon http://wsad.it/gosc/revita i używam go tak jak jest napisane na opakowaniu. Teraz włosy trochę przestały lecieć. Mam nadzieję że niedługo znowu będę mieć bujną czuprynkę.

Gość gloria35
A ja spróbowałam czegoś nowego i kupiłam przez http://www.vitamall.pl szampon Silk&Shine. Mam włosy z tendencją do szybkiego przetłuszczania się, wiec szampon nie może wysuszać, a musi chronić.

Gość gość
Przede wszystkim inwestuje w dobry szampon do włosów z odżywką i staram się je oszczędzać,nie używam prostownicy ani nie farbuje. Dzięki temu mam bardzo mocne cebulki,nie wypadają mi. www.e-Fontanna.pl

Gość gość
Mi wystarczy dobry szampon i odżywka, uważam że co za dużo to nie zdrowo;). Teraz używam Timotei z różą do włosów blond, fajnie podkreśla złociste refleksy