Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XDDDDDDDDDDDDDDDd

Jaki wybrać profil w liceum?

Polecane posty

Gość XDDDDDDDDDDDDDDDd

Właśnie kończę gimnazjum i chcę iść do liceum, ponieważ jestem na 100% pewna, że pójdę na studia. Tylko nie wiem, jaki profil wybrać. Niestety nie mam ograniczonego pola zainteresowań, lubię zarówno przedmioty humanistyczne, jak i ścisłe. Pod uwagę biorę 5 profili: -mat-geo-ang, -pol-bio-ang, -mat-fiz-inf, -bio-chem, -bio-chem-fiz. Naprawdę nie mam pojęcia, który profil wybrać. Z języka polskiego mam 6 na koniec, z matematyki też prawdopodobnie będę mieć, z reszty przedmiotów mam 5, także oceny w żaden sposób mi nie podpowiadają. Bardzo podoba mi się perspektywa pracy jako lekarz, lubię biologię, ciekawi mnie, chemia też mi się podoba, jednak w gimnazjum mam dość niekumatą babkę, także, wiele rzeczy mam po prostu wykutych. Fizyka wydaje mi się być interesująca, nie sprawia mi problemu. Język polski bardzo lubię, czas szybko mi płynie na lekcjach, uwielbiam czytać książki, robię to całymi dniami, zdecydowanie wolę lekturę niż film, nie mam problemów z gramatyką, nigdy się nie uczę na sprawdzian, uwielbiam rozwiązywać zadania matematyczne, zatracam się wtedy w innym świecie, odciągam się od wszystkiego, niestety niektórych działów w matematyce po prostu nie lubię i czasem mam z tym problem. Angielski lubię, nie zajmuje mi dużo czasu, myślę, że jest potrzebny. :) Co do informatyki, to także nie sprawia mi kłopotów. Ludzie, pomocy! Jakie zawody, kierunki są teraz potrzebne?

Gość gośćtakise
idź na bio-chem-fiz, bo na studiach medycznych w moim mieście trzeba mieć maturę zdaną rozszerzoną z biologii i chemii i podstawę matematyki lub fizyki

Gość dswad
ach te gimnazjalistki, co za głupie pytanie...napisała post jak stąd do Białowieży i pyta na jaki profil ma pójść...