Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem strasznie samotna- jak to zmienić?

Polecane posty

Gość gość

wszyscy znajomi mają swoje zycie, drugie połówki. Czuję jakbym była sama na tym świecie.. Nie mam do kogo sie odezwać, opowiedzieć o swoich problemach. Może po prostu nikt mnie nie lubi :( Jak to zmienić?

Gość gość
Ogarnij się.

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
24 lata, studiuje. Mam znajomych na uczelni, ale tylko takich z którymi zamienie pare słów, czasem wyjde na piwo i tyle. Przyjaciółke mam jedną, tylko że ona jest w zwiazku, pracuje, studiuje na 2 kierunkach, ostatnio nie ma dla mnie czasu :(

Gość gość
A wiesz ile juz bylo takich tematow na kafe?

Gość gość
pewnie od cholery, dlatego czekam na porady od kogoś kto miał taki problem i sobie poradził z samotnością :)

Gość gość
Ja mialam podobny problem. Mialam w sumie tylko jedna blizsza przyjaciolke ale nie wychodzilam z nia zbyt czesto gdziekolwiek dlatego ze bylam strasznie zakompleksiona. Pare kg za duzo, niezadbana cera, nie malowalam sie, wlosy tez takie jakies nijakie. Pewnego dnia powiedzialam sobie ze chce sie zmienic zeby nie byc juz samotna, znalezc sobie chlopaka, wierzylam w to ze wyglad potrafi duzo zmienic w zyciu i relacjach z innymi osobami. Przeszlam na zdrowa diete, jadlam duzo warzyw i owocow co poprawilo moja cere. Zaczelam cwiczyc, wygladalam lepiej. Zaczelam sie malowac, poszlam do fryzjera. Zawsze moim kompleksem byly tez za male usta wiec powiekszylam je. Wygladaja oczywiscie naturalnie a nie jak napompowane :) Od tej pory nie moge odpedzic sie od chlopakow i zrobilam na zlosc tym ktorzy kiedys mnie odrzucili albo potraktowali jak zabawke. Ale nie wiem czy Ty akceptujesz swoj wyglad wiec nie wiem co Ci poradzic. Bo u mnie moja niesmialosc wynikala wlasnie z tego, ze nie podobalam sie sobie :)

Gość gość
dziękuje za odpowiedź i ciesze sie, że udało Ci sie wyjśc z samotności :)kompleksów mam okropnie dużo, ale podobno niepotrzebnie. Ogólnie sie podobam i nie mam problemów z powodzeniem. Ale to tak ogólnie, bo nie mam jak poznac kogoś bliżej. Myśle że niesmiałośc jest moim problemem :(

Gość gość
zalezy o co ci chodzi -mysle ze wazne jest miec te druga połowke i siedziec sobie w domu-a zycie towarzyskie to gówno, przyjazn nie istnieje

Gość gość
ale żeby kogoś poznać trzeba mieć znajomych :( No chyba że przez internet ale to nie jest opcja dla nieśmiałej osoby :(

Gość gość
mie trzeba miec znajomych zeby kogos poznac- mnostwo ludzi poznaje sie w pracy, na uczelni i w rózny sposób - np w podrózy, kolejce,na spacerze z psem-naprawde jak sie czyta historie jak sie pary poznały to roznie jest

Gość gość
zalezy o co ci chodzi -mysle ze wazne jest miec te druga połowke i siedziec sobie w domu-a zycie towarzyskie to gówno, przyjazn nie istnieje Niby tak, ale wychodzenie z domu, otwieranie się na ludzi to powinien być nieodłączny element życia, nie wszyscy są też przecież niewartościowi. Jesteś aż tak nieśmiała, że nie wychylisz nosa spoza domu i nie będziesz umiała nikogo poznać?

Gość gość
moze to dobra znajoma, kolezanka... a nie przyjaciółka.? Bo z Przyjaciolką nie powinno byc Ci samotnie.

Gość gość
aż tak nieśmiała nie jestem, ale może niezbyt ciekawa. Chyba nikgo nie interesuje, czuje sie jak powietrze :(

Gość ona.24
a skad jestes ? :)

Gość gość
z warszawy

Gość shizzzaa
jezeli masz przyjaciolke to dobrze, to z nia pogadaj, jesli ona ma kogos ten jej zapewne ma kolegow, mozna zrobic jaka impreze czy cos, wyjsc gdzies z nimi, jakos tak otworzyc sie na ludzi napewno kogos poznasz. Ja tez jestem sama i wlasnie w ten sposob poznalam mase ludzi, wspanialych ludzi i wierze tez ze znajde tego jedynego wkoncu po wielu nieudanych probach

Gość gość
nie chce jej sie naprzykrzać, zawsze jak jest jakas impreza w wiekszym gronie to mnie zabiera. Pogadam z kims, pośmieje sie i nic z tego nie wynika, wracam do domu i czuje sie jeszcze bardziej samotna. Nie wiem co robie nie tak :(