Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Butelkowa mama.

Ile powinien zjadać noworodek?

Polecane posty

Gość Butelkowa mama.

Czy któraś z mam wie ile powinien zjadać noworodek karmiony butelką? Mam wrażenie, że mała się nie najada, ale nie chcę w nią pakować aż tyle mleka. Będę wdzięczna za pomoc.

Gość gość
Odciągasz i podajesz swoje mleko w butelce czy mm? Zależy ile dziecka ma mc.

Gość Butelkowa mama.
Podaję mm. Dziecko ma tydzień.

Gość gość
Podawalam od razu po wyjsciu ze szpitala, bo mialam cale sutki we krwi i ropie, nawet sciagac sie nie dalo, po calym dniu z 2 piersi mialam tylko 20 ml. Corka wypijala 90 ml bebiko, po czym spala 4 godziny i budzila sie jak w zegarku.

Gość gość
50-70ml :) mój synek zjadał 70 ale ja odciągałam mleko i podawałam w butelce. Na mleku modfikowanym może się szybciej najadać. Nie spotkałam się żeby dziecko było głodne w takim karmieniu. Spokojnie.

Gość gość
Gdy jej dalam to 20 ml swojego mleka, to lykala to w mig, po czym byl placz niemilosierny i dopijala 90 ml mm nawet. Co 4 godziny sie budzila.

Gość gość
mój syn dopóki nie stał się "niejadkiem" zjadał więcej niż w tej tabelce (jak miał tydzień to co 3 godziny jakoś 50 ml ale do mojego dziecka nie porównuj-urodził się w 35tc) a teraz" ma 4 miesiące i jak mu wmuszę albo oszukam to zjada 100-130 co 4h, a jeśli nie uda mi się-nawet i 50 ml na 7h....

Gość gość
Mi położna mówiła że w pierwszej dobie 10 ml, w drugiej 20, w trzeciej 30 i tak powolutku do 12 dni bodajże czy do dwóch tygodni. Tygodniowe, z tego wychodzi że 70 ml i nie dawałabym dużo więcej.

Gość Butelkowa mama.
To moja mała zjada tak co 3 - 4 godziny po 70 - 80 ml. I nieraz drze się jeszcze w międzyczasie i mam wrażenie, że nadal jest głodna. Tylko, że nie chcę jej niepotrzebnie brzuszka zapełniać. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)

Gość vinkipinki
Mialam podobny zgryz z moim malym. Pediatra podal mi matematyczna formulke jak to obliczyc. Na Kazdy kg wagi dziecka przypada 150ml pokarmu co nastepnie trzeba podzielic na ilosc podawanych pokarmow na 24 godziny. Zalozmy ze Twoje dziecko wazy 3kg i je7 razy w przeciagu 24 godziny. A obliczasz to tak: 3kg x 150ml pokarmu=450ml, 450ml/7 pokarmow na dobe=65ml. Oznacza to, ze za kazdym razem Twoje dziecko powinno zjadac 65ml pokarmu.