Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały_głód!!!!!!

6 tygodniowe dziecko je w nocy co godzine!!! Już nie daje rady! Co robić!?

Polecane posty

Gość mały_głód!!!!!!

Mały jest na mleku modyfikowanym. Już nie wiem co robić. Do tej pory jak go położyłam o 21 to budził się mniej więcej co 3 godziny na karmienie a od kilku dni, położony jak zwykle o tej samej porze, wybudza się najpierw o 23, potem o 1-2 w nocy i od tej godziny jest strasznie niespokojny, wierci się, pręży, tak jakoś chrząka i co godzinę zaczyna się drzeć o butelkę aż do rana. Już nie mam siły, nie śpie przez to w ogóle bo jak on się tak rzuca w tym łóżeczku to nie wiem czy mam do niego wstawać czy nie i tylko nasłuc***e aż zacznie się już drzeć na całego. Czym to może być spowodowane? Nie zmienialiśmy mleka ani nic takiego.

Gość truuuullllla
nie daje się mm co godzine, min co 2 godz.

Gość truuuullllla
może miec kolkę, gazy, jakie mleko dajesz?

Gość gość
o wspolczuje.

Gość mały_głód!!!!!!
no ale co mam zrobić skoro mi się drze i co godznę potrafi wypić 90 ml (!!!) Mały urodził się duży, 4300 kg, jak mu próbowałam nie dawać mleka tylko jakoś uspać po tym jak się wybudzil to był płacz, lament aż się zanosił a jak tylko dostał butelkę to spokój. Mleko mu daję Gerber. Kupki ma nomalne, zaparć nie ma, kolek też nie, gazy "ładnie wypuszcza" odkąd mu daję herbatkę z kopru włoskiego. Jest mozliwośc, żeby się po prostu nie najadał tym mlekiem?

Gość truuuullllla
ale mm podaje sie co 2 godziny nie możesz co godzinę podawać. Po 2 g pokarm jest w dwunastnicy i wtedy tak podajesz następne. Idz do pediatry powie Ci tak samo, może inne mleko zasugeruje Ci lekarz. Niemowlęta karmione mieszankami mlecznymi nie mogą otrzymywać pokarmu za każdym razem, kiedy tylko zażądają. Należy zachować co najmniej 3-4-godzinne przerwy. Jest to niezbędne, gdyż żołądek dziecka nie jest w stanie strawić w szybszym czasie sztucznych mieszanek. Przychodzi mu to z o wiele większym trudem niż w przypadku mleka mamy, a przecież żołądek musi być zupełnie pusty przed następnym karmieniem.

Gość gość
Nie ma możliwości żeby się nie najadal.jest możliwość że takim karmieniem rozwalasz mu żołądek. Daj mu tyle mm ile przewiduje instrujca i dokładnie w takich odstępach czasu, jak podają na opakowaniu, a w międzyczasie herbatki, wody cokolwiek.

Gość pigila
mój syne jak miał 2 miesiace to i 150 potrafił zjeśc bałą sie ze tyle je ale ja była u lekarzza i pytam czy on nie jest za duzy jak na swój wiek on do mnie ze na zadużych niemowląt. mi sie wydaje ze jest głodny zrób w butleke np 150 i zobaczysz ile wypije i na ile mu to starczy

Gość pigila
my byliśmy na bebilonie i tym sie nie jadał jadł i jadł i jadł potem było nan było oki tylko miał zapracia a teraz jest hipp jest najtnśze i dziecko może go wiecej zjesc inne sa normy posiłków na hipie niz na nanie lub bebilonie w tesco kosztuje hipp 36.99

Gość gość
miałam tak samo , ryk wycie co godzinę pediatra poleciła podać bebiko omneo , przeszło juz pierwszej nocy , poczytaj o tym mleku

Gość mały_głód!!!!!!
kurde już nie wiem co mam robić. Jak mu nie daje tego mleka tak jak zarząda to jest jeden wielki ryk. Może faktycznie spróbuje je zmienić. Ale już pomijając kwestie mleka, co może być przyczyną tego jego wiercenia się, i nie spokojnego snu?

Gość truuuullllla
z moją miałam tak samo, jelitka dziecka nie są wykształcone, po prostu boli je brzuszek. spróbuj masować, I nie dawaj co godzinę jeść, żoładek nie jest w stanie strawić co chwila pokarmu. Miałam identycznie. Spróbuj dać espumisan przed jedzeniem albo delicol albo sab simplex staraj się co 2 min godziny karmić. Wiem co piszę bo z małą jeżdziłam do gastrologa.