Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dziecko z królikiem :p

Czym karmić dziecko żeby dostarczyć więcej kalorii?

Polecane posty

Mój syn jest bardzo energiczny i szczupły, wręcz chudy. Lekarz stwierdził,że trzeba do jego diety wprowadzić produkty bardziej kaloryczne takie jak produkty mączne. Tyle że mały nie chce takich rzeczy. Właśnie "je śniadanie"- chrupie marchewkę, zagryza ogórkiem i sałatą. Bułki nie ruszy :( Do 2rż nie jadł w ogóle produktów z białkiem,bo był uczulony. Jadł głównie owoce i warzywa i teraz nie bardzo jest chętny do zmiany przyzwyczajeń,a pediatra twierdził,że jest za chudy- 13kg i 104cm wzrostu. Urodził się 4kg i 60cm. Byłam u drugiego pediatry i też twierdziła,że jest za chudy i trzeba mu poprawić wagę. Kazała dawać sinlac,ale on takiej papki nawet nie tknie. Jak je zupę to tylko wyjada warzywa, nie zje żadnego kremu-muszą być duże kawałki warzyw. Już nie wiem co robić.

Gość kolorowe jedzenie
Kolorowe kanapki z warzywami. zapiekane kulki ziemniaczane-gotujemy ziemniaki, dodajemy jajko, mąkę, bułkę tartą, śmietanę, zioła.

Gość gość
poczytaj o BLW

Gość gość
może naleśniki

Gość gość
Mój syn też jest chudy. Ma 4,5 roku, prawie 110 wzrostu i waży 14kg z hakiem. Nie panikuj kobieto. Grunt, że w ogóle Twoje dziecko coś je. Nie zagłodzi się. No chyba, że wyniki ma do niczego

Gość kolorowe jedzenie
Kolorowe makarony

Gość mama dwóch dziewczynek
Moja starsza córka była bardzo szczupła, lekarka mówiła mi wiele razy, żeby jej jakieś ciasteczka nawet dawać, produkty mączne właśnie, bo najchudsza była w przedszkolu ;-) a ona słodyczy nie lubiła, pieczywa też nie... do czasu ;-) jak polubiła w zerówce to do dziś wygląda dobrze. Myślę, że jeżeli dziecko jest zdrowe, coś je, to nie ma sensu go na siłę tuczyć. Moja mała od kilku miesięcy mało bardzo je, ale ja właśnie na marchewkę ja namawiam, a ona jeżeli już coś to czekoladę ;-) Nie przejmuj się, najważniejsze, żeby był zdrowy. Nie każdy musi być jak pączek ;-)

BLW to nie dla nas,bo syn ma 3 lata i już od dawna sam je.