Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia10051-71

Ciąża i macierzyństwo około 40 :)

Polecane posty

Gość brydka
Jestem w szoku co za topik nie rozumiem tego ataku, ktoś napisał że wolałby mieć jedno dziecko i jeździć za granicę i mieć pewność że to dziecko ma wszystko- wszystko ? a kiedy was zabraknie to czy będzie miał rodzinę?- myślicie tylko o sobie nie o nim. Ja mam piątkę dzieci i jestem szczęśliwa, nic im nie brakuj****ardzo je kocham i jestem z nich dumna. To że tak się stało wcale mnie nie ucieszyło płakałam ja i płakała mama tego chłopca, ale ja przecież nie muszę się wam tłumaczyć, ludzie jesteście straszni zajmijcie się sobą, my tu was nie potrzebujemy! Łatwo jest atakować kogoś anonimowo- nie pisząc o sobie, naprawdę wogóle mnie to nie rusza co piszecie wręcz przeciwnie teraz dopiero widzę moją siłę. Pozdrawiam Dziewczynki które chcą się wspierać.

Gość gość
;D pocieszjacie sie tylko to wam pozostalo

Gość gość
Weźcie się zajmijcie sobą, mnie też wali opinia społeczna, czym się przejmować.Co to za tekst "patologia", dlatego,że inaczej, nie jak w zakutym łbie za przeproszeniem, że dziecko będzie się matki wstydziło, no jak matka nie umie wychować to może i będzie. Ja już po tylu latach jestem wybitnie impregnowana na głupotę, do mnie się nie pogada, nie pojęczy, bo sobie na wąchanie smrodów z cudzej samy ustnej nie pozwalam. Nie dorabiajcie już tych ideologi, że jedno dziecko to egoistka , co nie myśli o nim, że dwoje to typowa Polska, troje rodzina wielodzietna, 4 oszalała, 5 dziecioroby, niech każdy ma ile chce, niech wychowa na ludzi rozsądnych i będzie ok. W jakim wieku, a no w takim, aby matka była już dorosłą kobietą, a nie powielała braki w domu, niech myśli samodzielni i rodzi, nic nikomu do tego, albo niech nie rodzi, też jej wybór. Brydka nie chcesz być osądzana, ale sama osądzasz, przeczytaj co sama napisałaś o jednym dziecku, masz mentalność Kalego?

Gość gość
Najpierw srasz po gaciach ze tyle bachorow masz i ze najstarsza wpadla a teraz jestes z tego dumna? To se wpadnij jeszcze raz

Gość brydka
Jakie to przykre, ludzie ile w was jadu? :( brak mi słów

Gość gość
Brydka , nie przejmuj się , ja przestałam tu właśnie z tego powodu pisać jak większość dziewczyn...żałosne wypociny , jak czytam ..to dochodzę do wniosku,że życie w 80 % ludzi upływa według założonego planu ,. różowo i kolorowo.. bez problemów...po prostu bajka....ha,ha wiesz jak to jest...większość nic tak nie podnosi na duc*****ak cudzy problem.. Pozdrawia,,,

Gość gosc 11
witam , pisze do gościa co jest negatywnie nastawiony do rodziny wielodzietnej , to ja dam ci temat i pisz teraz o mnie ze mam 11 dzieci , w tym bliźnięta , dzieci wychowują dzieci, maż alkoholik , a ja sobie siedzę z papieroskiem w ustach i patrze na moje owoce -heeheheheh Brydka nie przejmuj się wpisem jakiegoś trolla , dałam temat do dyskusji dla troli pozdrawiam was serdecznie w pochmurny weekend , wasza czytelniczka :D

Gość gość
Menelka :(

Gość gość
Opieka spolecza odwiedza was dziecioroby?

Gość gość
Zgredziki ktorej kopyta popuchły?

Gość gość
No przecież to normalna poprawnie społecznie funkcjonujące rodzina, 5 dzieci i 15 w ciąży, no jest ok.Czy wy już nie widzicie, co pleciecie, nie naginajcie rzeczywistości, jak chcecie pocieszać brydkę to jakoś mniej głupkowato.Fakty mówią same ze siebie, brydka w społeczeństwie jako rodzina prawidłowo funkcjonujące odbierana nie będzie, czy wam się to podoba, czy też nie.Nie można z 5 dzieci i córka nastolatką w ciąży zgrywać przyzwoicie funkcjonującej rodziny, pomyślcie same. Ta rodzina kwalifikuje się pod opiekę kuratora, bo jest wychowawczo niewydolna, zanim sytuacja się wyjaśśni,ze brydka nie pije, mąż nie pije, to będzie przesiew, bo " na oko" żyją lekko jak patole, nie macie się co dziwic takiemu odbiorowi społecznemu.

Gość gość
Byla podobna sytuacja i nieletniej corce opieka chciala zabrac dziecko.smutne ale prawdziwe

Gość gość
Ciekawe , co u Taidy33....może już tuli córeczkę?

Gość gość
ale brednie!!!!!

Gość gość
patologią jest to, co wypisuje gość-trol

Gość gość
Ja też byłam zawsze przeciwniczką ciąży (własnej) w późnym wieku. Nigdy oczywiście nie odwiedzałam tego typu topików i nigdy nie odważyłabym się głośno tego mówić, bo wychowałam się w kulturalnym domu i kulturalne zasady mi wpojono. Cudze życie, to cudze życie i nic mi do wyborów innych ludzi. Ja mogę mówić tylko za siebie - nigdy nie chciałam mieć dzieci po 35-tym roku życia. W tej chwili mam 37 lat i jestem w 25 tygodniu ciąży. Życie lubi zaskakiwać. Nie podjęłam decyzji o urodzeniu drugiego dziecka świadomie. Wpadłam. Od lat biorę tabletki antykoncepcyjne, nigdy nie zapomniałam o zażyciu choćby jednej. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę oczywiście też żadnej nie ominęłam, nie miałam jakichkolwiek problemów żołądkowo-jelitowych, nie brałam żadnych leków, które ewentualnie mogłyby obniżyć skuteczność antykoncepcji hormonalnej, nie piłam też alkoholu i w ogóle żadne przeszkody, które mogłyby spowodować brak zabezpieczenia ze strony pigułek nie wystąpiły. A jednak test pokazał dwie kreski. To wydawało się niemożliwe, a jednak jest faktem. Zawsze wydawało mi się, że w takiej sytuacji po prostu usunęłabym ciążę nic nikomu nie mówiąc. Nie mogłam. Drogie krytyczki cudzych wyborów życiowych - weźcie pod uwagę, że los bywa przewrotny i to, co tak chętnie teraz krytykujecie może stać się faktem w waszym życiu.

Gość gość
Pozostaje tylko wspolczuc :(

Gość gość
troll wstał...:) Nadzieje,że jutro normalny dzień pracy:)

Gość gość
Witajcie! :D zgredziki.niepracuje wiec jutro tez sie tu widzimy.

Gość gość
nie z czasownikami piszemy oddzielnie...jakbyś miała problemy...pracuję...- czasownik, czyli NIE PRACUJĘ

Gość gość
a zdanie gościu zaczynamy wielką literą

Gość gość
Gościu wyżej a ....zdanie kończymy kropką. :)

Gość gość
:D pouczacie a wpadacie. Smutne

Gość gość
gosciu z 15.51 piszesz prawde. mozna miec super rodzine, ale tak naprawde nie umknie w tlumie, ze ktos sam ma 5 dzieci i jeszcze w tym dziecko nosi w sobie dziecko. nawet mozecie byc wzorowa rodzina, ale wystarczy uslyszec: rodzina z 5 dzieci w tym 15-latka w ciazy i od razu do glowy nasuwa sie mysl- patologia, alkoholizm...no przykro mi bardzo, ale tak wlasnie jest i osobiscie nie bylabym dumna z takich slow mimo, ze ludzie moga mnie nie znac, ale takie komentarze i tak by mnie bolaly...chociaz moglaby to nie byc prawda! brydka masz skrzywienie pod wzgledem dzieci! to jest hipokryzja rodzic dzieci tylko dlatego, zeby te dzieci mialy siebie na starosc, jak rodzicow zabraknie. a skad wiesz, czy beda dogadywac sie za te iles lat? rownie dobrze was moze zabraknac i beda bic sie o wasz majatek:/ nie przewidzisz w jakich stosunkach beda ze soba dzieci. mozesz pisac, ze wychowujesz ich na super ludzi, ale pamietaj ze kazdy ma inny charakter i czasami u dzieci moze to byc maska, ze cos akceptuja, a wypomna ci cos za iles lat.

Gość gość
poza tym rowniez wychowalam sie jako jedynaczka i rodzice zawsze uczyli mnie dzielic sie z innymi i zawsze to robilam. tylko w pewnym momencie zorientowalam sie, ze wlasnie rodzenstwa z reguly maja tendencje do tego, ze lubia konkurencje i jak cos maja to tylko dla siebie...a ja matka teresa nie bede i nie bede od siebie dawac wszystkiego, a w zamian dostane nic. na tyle ludzi ile znam to moge na palcach policzyc jednej reki, ze rodzenstwo szanuje sie, a wczesniej czy pozniej i tak wychodza konflikty i zazdrosc, bo rodzice temu, czy temu dali wiecej. wierz mi i bez urazy, ale w tych czasach miec 5 dzieci, to jest wstyd, bo mimo wzorowej rodziny i tak nazwa cie patologia w dodatku, kiedy twoje dziecko jest w ciazy. gdybym ja wrocila do domu w ciazy majac 15 lat, to rodzice leb urwaliby mi, a ty masz to gdzies, bo przeciez bozia da na wychowanie:/ zenada!

Gość gość
No tak..jak ktoś urodził dziecko nieplanowane , po 40 stce ,to do końca życia ma założyć worek pokutny, podkulić ogon i przepraszać wszystkich ,że jeszcze żyje? Broń Boże udzielać komuś rad itp....

Gość gość
gościu z 12:40..jakoś doczytałam ten twój bełkot....i "gratuluję" ci rodziców....łeb, by ci urwali...jakbyś w wieku 15 lat do domu wróciła w ciąży..." GRATULACJE"... Wiesz , po co Bóg stworzył matkę? Żeby pokazać światu , co to MIŁOŚĆ i MIŁOSIERDZIE!

Gość gość
ewka moim zdaniem to ktos dobrze napisal, ale za to ty wielce obrazona jestes, bo ktos ci prawde napisal. "Cytuję wypowiedź którą ktoś tak prostacko zniekształcił. Znaczy nie umie czytać ze zrozumieniem. Po co więc się ośmieszać?? Kto czyta topic wie jak pisałam. ,,Natomiast koledzy mojego męża z pracy do dziś nie wierzą, że będzie ponownie ojcem. Mówią, ze robi sobie jaja, że żartuje itp.Nawet padały głosy, ze nie wie jak uprawiać seks itp teksty. On ma to gdzieś, ale widać tu zaściankowość i trąca to poglądami,że dziecko to tylko do 30-tki .Potem to już nie wypada????,,,,,, mam Cię w nosie!!!!!!!!!!! Nie zabierzesz mi mojego szczęścia!" jak ktos nie potrafi czytac ze zrozumieniem, to na pewno ty. jak koledzy mowia, ze zartuje, to znaczy ze po cichu nabijaja/nabijali sie z niego, a juz w ogole jak powiedzieli, ze seksu z zabezpieczeniem uprawiac nie potraficie. zasciankowa to ty jestes majac tak ograniczone horyzonty twierdzac, ze kazdy ciaze po 40 toleruje. gowno prawda! to jest wasze widzenie przez rozowe okulary, a rzeczywistosc jest inna. teraz jestes zdrowa, a nie wiesz co bedzie za 10 lat. mojego kolegi matka urodzila z wpadki dziecko w wieku 48 lat, a jej maz tez mial kolo 50. kazdy ich myli z dziadkami, a ojciec tej dziewczynki zaczal chorowac. co z tego, ze maja dwoje doroslych dzieci przed 30? te dorosle dzieci maja swoje zycie i pomagaja tylko wtedy, kiedy sami moga, a tak to rodzice sa sami zdani na siebie, gdzie jeszcze wychowanie dziewczynki jest wymagajcace bo to dorastajaca nastolatka. ewka dobrze pamietam, co kiedys pisalas i jak omijalas temat komentarzy twoich synow blizniakow. pamietasz jak pisalas, ze synowie za chwile wyjada na studia, a wy sami zostaniecie? boli cie, ze z samotnosci i z obawy masz trzecie dziecko? naprawde naiwna jestes:/ ale zyjcie sobie w tej bajcie, bo pewnie niedlugo przejedziecie sie na swoich chorych pogladach:/ co mnie to :)

Gość gość
moja matka tez by mi leb urwala, jakbym przyszla w ciazy w wieku 15 lat :D to znaczy w przenosni leb mi by urwala...a co ty gosciu z godz 12.45 myslisz, ze po glowie by mnie glaskala i pocieszala ze jakos to bedzie? taka dziewczyna ma siano w glowie i na nic tlumaczenia, ze zakochana. to jak zakochana jest to moze z kazdym napotkanym chlopakiem zrobi sobie dziecko? skoro taka kochliwa i brakuje jej tej milosci. dziecko nie bez powodu szukalo przygod lozkowych. widocznie czegos brakowalo jej w domu rodzinnym i przelala to na seks. w wieku 15 lat powinno siedziec sie przy ksiazkach a nie rozkladac nogi.

Gość Gościówaaaaaa
Wielkie mi halo, no i co z tego, ze 15 latka zaszła w ciążę? Tak bywało, bywa i bywać będzie. Stało sie i nic w tym zlego nie ma, oby dziecko było zdrowe i wniosło wiele radości w zycie Waszej rodziny. A smarkata matka będzie musiała szybko dorosnąć, ale skoro powiedziało się A , to trzeba i rzec B :)