Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poprawić laktację?

Polecane posty

Gość gość

jw. macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość gość
duuuużo pić i często przystawiać dziecko

Gość gość
picie tzw bawarki czyli herbaty z mlekiem. Poleciała mi to kolerzanka - jej lekarza i pomaga. Czytałm o tym sposobie także w gazecie.

Gość gość
Przystawiam często, piję ok 2/3 litrów wody dziennie + dzbanek bawarki, mleko i nic.

Gość leniwa krowa
mi nic w laktacji nie pomogło, ani bawarka, ani karmi, ani picie dużej il. wody ani częste przystawianie dziecka, do tego stopnia, że dziecko ciągle wisiało na piersi, dzień i noc. Ja byłam ledwo żywa i tak karmienie się szybko skończyło :( Laktacja jest w głowie, tylko i jedynie. A im bardziej się stresujesz, czytasz fora i karmisz karmisz karmisz, tym jesteś bardziej psychicznie i fiz. wyczerpana i tracisz pokarm. Nie schizuj się, rób wszystko w swoim tempie, i nie czytaj forów, tylko odpoczywaj i nie myśl ciągle o tym. Jeszcze najgorsze było to, że baby posrane pisały mi, że każda kobieta może karmić piersią, to w ogóle się załamałam, że ja nie mogę. I tak karmienie się skończyło, bo chciałam być matką polką i czytałam debilne fora.

Gość leniwa krowa
dlatego dobrze ci radzę wyłącz komputer, zrelaksuj się jakoś (wiem, że po porodzie ciężko to zrobić, w dodatku jeśli był ciężki), poproś kogoś o pomoc w domu, żeby zrobił ci np. pożywny obiad. I nie bądź na diecie, tylko jedz normalnie, bez kapusty i cebuli i fasoli. Ale poza tym jedz NORMALNIE.

Gość gość
Pic dużo zwykłej mineralnej wody. Ale naprawde dużo - nie wtedy, gdy chce się pic, ale jak najczęściej. 2 litry to minimum.

Gość leniwa krowa
jeszcze jedna myśl ;) możesz odciągać mleko laktatorem, mi to odradzili, a laktator pobudził u mnie wylew mleka,ale było już za późno. To co odciągniesz możesz dziecku na łyżeczce podać, byle nie butelką. Dobra już ci nie doradzam jak reszta tu filozofek karmiących, ale wiem przez co przechodzisz i naprawdę nie czytaj for internetowych!!! Bo skończysz jak ja, czyli z zagłodzonym dzieckiem po kilku tygodniach katorgi i wlewania w siebie hektolitrów płynów!!