Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doris7774

Mamy rok po roku

Polecane posty

Gość doris7774

Witam, czy są tu jakieś mamy rok po roku? Moja córka ma 9 miesięcy a ja w grudniu znów zostanę mamą :) . Także różnica będzie u nas 13 miesięcy. Chciałam się dowiedzieć jak sobie radzą inni w tej sytuacji? Czy jest bardzo ciężko? I co wam ułatwia opiekę nad dziećmi? Np jak wózek posiadacie. U nas sprawa będzie o tyle trudniejsza, że córka urodziła się z wadą przełyku. Co prawda jest już po operacji i jest ok, tyle ,że ma silny refluks i potrzebuję z tego powodu trochę więcej opieki i wizyt co jakiś czas w szpitalu i u specjalistów. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie :)

Gość gość
podziwiam Cie naprawde... jestes swietna ja mam corke 7 miesieczna i nie dala bym rady z drugim dzieckiem tak szybko... naprawde Cie podziwiam i zycze powodzenia...

ja mam synka ktory ma 3 lata i nie umialabym sie zdezydowac teraz na drugie .. takze tez Cie podziwiam :)

Gość gość
jakie podziwiam ? pewnie wpadkę zaliczyli .Bo kto normalny przy jednym chorym dziecku po 3 miesiącach decyduje sie na drugie ?????

Gość gość
wlasnie rok po roku to najczesciej wpadki a nei swiadome zdecydowanie sie na dziecko i nikt mi nie powie ze ejst inaczej bo na prawde rzadko ktora matka che miec rok po roku dzieci

Gość gość
ja tak miałam, chciałam mieć dzieci jedno po drugim i udało się :) teraz jedna córcia ma 4 lat a druga 5 :)

Gość gość
Witam, ja mam dwie córeczki z różnicą rok i 2 tygodnie:)

Gość netto1200
no i nawet jesli wpadka to co z tego??Podziwiac dziewczyne ze zwieksza populacje! ja sama ma jedno dziecko 7miesieczne ale nawet gdybym wpadla czy zaplanowala drugie to byloby szczescie a nie udreka:)gratuluje!!!

U nas różnica będzie 25 miesięcy. Nie wyobrażam sobie mieć dzieci rok po roku...

Gość gość
tak i te co maja po 10dzieci i klepia biede tez mam podziwiac bo populacje zwiekszaja? to sie nazywa raczej nieodpowiedzialnosc i glupota!

Gość gość
Autorko będziesz miała przesrane .... widzę jak to wygląda u mojej kuzynki. Dziękuję bardzo

Gość leniwa krowa
a ja cię podziwiam, że zaraz po porodzie był sex. Ja do dziś nie mogę się otrząsnąć i dać dotknąć... Ból i wydarzenia były dla mnie nie do zniesienia. A z wychowaniem 2 na pewno dasz sobie radę :) dlaczego miałabyś sobie nie dać :)

Gość gość
do leniwa krowa - dlatego trzeba zapłącic za cesarke i miec pipke całą

Gość MamaAntka
Witam.moj synek ma skończone 14mcy,a za miesiąc urodze córeczkę.radze sobie ok,ale ha raczej z tych co nie narzekają bez powodu no i ciąża przebiega bardzo dobrze.to tez zasługa synka,który czasem jest absorbujacy ale za to przesypia całe noce po 12 godz i jeszcze w dzień na drzemke ok 3godz.wozek kupiliśmy graco quattro tour duo

Gość MamaAntka
Witam.moj synek ma skończone 14mcy,a za miesiąc urodze córeczkę.radze sobie ok,ale ha raczej z tych co nie narzekają bez powodu no i ciąża przebiega bardzo dobrze.to tez zasługa synka,który czasem jest absorbujacy ale za to przesypia całe noce po 12 godz i jeszcze w dzień na drzemke ok 3godz.wozek kupiliśmy graco quattro tour duo

Gość a ja mam 3 :)
Pierwsza ciąża była bliźniacza,ale jedno maleństwo zmarło. Bardzo chcieliśmy dla córki rodzeństwa i 5 miesięcy po porodzie zaszłam w drugą (a w zasadzie w 5 ciążę, bo 3 razy straciliśmy dziecko :( ). Ciąża bliźniacza i tym razem bez problemów donoszona do 34tc. Życie ułatwił mi wózek kupiony w Austrii dla 3 dzieci :) Dwa siedzenia przodem do mnie i jedno plecami. Super sprawa :) a tak to normalnie,trzeba być zorganizowanym i regularnym i jest spoko :)

Pierwsza ciąża była bliźniacza,ale jedno maleństwo zmarło. Bardzo chcieliśmy dla córki rodzeństwa i 5 miesięcy po porodzie zaszłam w drugą (a w zasadzie w 5 ciążę, bo 3 razy straciliśmy dziecko :( ). Ciąża bliźniacza i tym razem bez problemów donoszona do 34tc. Życie ułatwił mi wózek kupiony w Austrii dla 3 dzieci :) Dwa siedzenia przodem do mnie i jedno plecami. Super sprawa :) a tak to normalnie,trzeba być zorganizowanym i regularnym i jest spoko :)

Gość do a ja mam troje
A Ciebie to już pdoziwiam, na pewno sobie dajesz radę, ale pewnie zmęczenie czasem daje się we znaki..ja mam jedno dziecko 2.5 i za chiny drugiego nie chcę teraz..

Gość Lillooo
Mam dwójkę rok po roku. Różnica 11 mies. Na początku bywały cięższe dni, ale że to nie są jedyne dzieci to miały starsze rodzeństwo które je zabawiało, także my dorośli mogliśmy się zająć domem i nie mieliśmy uwiązanych rąk. Na pewno przyda się duży dobry leżaczek i chusta (dawniej nie było popularnych chust, więc mieliśmy nosidło Premaxx). Wózek mieliśmy Urban Joungle marki OneTreeHill (ale to było ładne parę lat temu i teraz ten producent zmienił nazwę, ale modele nadal są te same chyba), to był wózek jeden obok drugiego. Nie polecam tandemów, bo się nimi ciężko manewruje. Nie wiem co chcesz jesz cze wiedzieć.

Gość Lillooo
Jungle *

Małe dzieci mały problem. Schody to się zaczynają teraz- starsza ma 12, młodsze 11lat i wali na głowy... Aż mi tęskno do czasów kiedy zmieniałam pieluchy i miksowałam papki :D He he, a mąż się śmieje że jak mi tego brakuje to możemy się postarać o jeszcze jedno. Tylko chyba już za późno, mam 42 lata,więc i duże ryzyko chorób u dziecka...

Gość Lillooo
Nom. Ze starszymi jest Meksyk. :) Prawda.

A ja za 2 tygodnie urodzę 2gie dziecko, córka ma niecałe 22 miesiące. Trochę się boję jak sobie poradzę, ale myślę że jak przez pierwszy rok nie popadnę w obłęd, to potem już będzie z górki:) Planowane, żeby nie było;) A że zaskoczyło w 1szym cyklu, no to "dzidzi" będzie już niedługo:)