Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo dochodziłyście do formy po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Mam na mysli ciało, brzuch, sóra? Ja jestem 2 miesiące po, ćwiczę a6w, trochę chodakowskiej, staram się mało jeść, brzuszki robię od dwóch tygodni. Spacer dwie godziny dziennie a nie widzę za bardzo poprawy. W ciaży przytyłam 10 kg, chcialabym zrzucić jakieś 4 kg sprzed ciąży ale waga nie rusza. Karmię piersią i niby powinnam schudnąć szybciej a tu nic sie nie dzieje. Najbardziej mi przeszkadza skora i tluszczyk na brzuchu :(

Gość gość
Ja jestem 7tyg po porodzie i mam ten sam problem. Karmie piersią, jem mali i zdrowo, cwicze z ewa 45min co dzienne praktycznie do tego spacery nieraz 4h prowadzenie domu, sprzatanie, pranie, prasowanie, gotowanue itp i schudlam juz 17kg waze mniej ni przed ciążą ale chce jeszcze z 5kg zgubić. Najbardziej denerwuje mnie skóra na brzuchu i rozstepy :/

Gość gość
paradoksalnie najszybciej do formy wróciłam po 3 ciąży, bo już 8 tygodni "po" nie było śladu po ciążowych kilogramach (14,5 kg przybyło mi w tej ostatniej ciąży) nie robiłam nic poza tym, że musiałam opiekować się dziećmi i karmiłam piersią;) ale ja mam chyba szczęście w tej kwestii, bo nawet po 1 ciąży, w której przybyło mi najwięcej ze wszystkich ciąż, bo prawie 20 kg pozbyłam się ich w 3 miesiące dziś po 3 ciążach nadal ważę 51 kg przy 169 cm

Gość tasia600
Ja bardzo szybko chudlam,dziecko dalo mi w kosc.Nie dosc ,ze miala kolki wiec nie moglam jesc czekolady,smazonego,owocow ,warzyw ,.Jadlam jalowy rosol,herbata z mlekiem,kaszki i pieczywo z maslem,bo wiekszosci produktow nie moglam.Do tego wogole nie spala ,calymi dniami na rekach ,bo inaczej placz(do ktorego nie moglam doprowadzac bo dziecko wtedy zaciagalo sie i powietrza nie lapalo dlugo)Usypianie trwalo od 8.00wieczorem do 5 rano w najlepszym wypadku do 2 nocy.Koszmar :)Chudlam w oczach.Jestem drugi raz w ciazy i juz jestem przerazona.

Gość gość
Przytylam 30 kg,jestem pol roku po porodzie i waze tyle co przed ciaza 55 kg,zero wiszacej skory i rozstepow,nie cwiczylam wcale,takie geny

Gość gość
znam dziewczynę która też po porodzie zaczęła się intensywnie odchudzać, mało jeść nadal karmiąc piersią najpierw dostała anemii, a od anemii prosto w białaczkę, od marca prawie cały czas jest w szpitalu, dostaje chemię a dziecko swoje widzi tylko na przepustkach, raz w miesiącu albo nawet rzadziej. Więc dziewczyny odchudzajcie się z głową, a ja bym najbardziej radziła wizytę u dietetyka.

Gość gość
jestem 2 miesiace po porodzie i brakuje mi do zrzucenia 2 kg zebby dojsc do wagi sprzed ciazy , ale musze 10 kg minimalnie zrzucic bo to byla moja 2 ciaza i po pierwszej mi sporo zostalo . ale mam rozstepy i bruszek wisi :(

Gość gość
Mi po ciąży pomógł troche pas poporodowy i kupiłam tez koszulkę korygującą BabYOno - dodała mi pewności siebie i trzymała mięśnie na swoim miejscu;)

Gość paniq
Ja w dwa miesiace po ciazy wazylam dwa kilo mniej niz przed ciaza. Robilam tzw.superbrzuszki, bardzo mi pomogly. Zostaly tylko rozstepy, ktorych niestety sama nie usune. Moze kiedys zdecyduje sie na zabieg usuniecia ich jak bede miec przyplyw gotowki.

Gość gość
przytyłam w ciązy 17kg. po 2 miesiacach ważyłam tyle co przed ciążą. 5 mesięcy po porodzie ważę prawie 10kg mniej niż przed ciążą i wyglądam jak patyk :( musiałam wymienić całą garderobę,,, odżywiam się zdrowo, nie szarżuję ze słodyczami, nie obżeram się po nocach. za to karmię piersią i codziennie jestem minimum 3 godziny na spacerze. żadnych specjalnych ćwiczeń nie wykonuję

Gość gość
kurcze a ja tyle rzeczy sobie odmawiam.... no ale staram się jeść dużo różnych produktów, ale mało. Jescze jakies 4 kg, no ale ten brzuch... generalnie to zszedl mi bardzo szybko po juz po 3-4 dniach sie calkwoicie skurczyl ale jest taki lejący... Tydzień temu robiłam morfologię i wygląda bardzo dobrze, hemoglobina w 7 tygodni po porodzie 12,9.

Gość gość
ja osobiście znam dziewczynę, która w sensie formy czysto wizualnej dochodziła do siebie... niecały tydzień :D zazdroszcze jej jak cholera! Byłam u niej w szpitalu 2 h po porodzie a ona miała praktycznie płaski brzuch- to się nazywa szczęście

Jeśli chodzi o brzuch i o figurę to po trzech miesiącach był jak nowy tzn w sumie jak stary :p a jeśli chodzi o całokształt tzn poczucie przemęczenia, bóle pleców itp. to pół roku.

Czy wy poszalałyście, wszystko w swoim czasie, po dwóch miesiącach ćwiczenia nic nie dają, odchudzanie przy karmieniu piersią. Ja przytyłam ok 14 kg przy obydwu ciążach, które zgubiłam po ok. 6 miesiącach bez żadnych diet, karmiłam dziecko piersią, kobieta po porodzie, połogu jest osłabiona, powinna się dobrze odrzywiać, zwłaszcza gdy karmi dziecko.

Gość gość
14 kg mniej w 5 tygodni ( +20 w ciąży) , pozostałe 6 jakieś pół roku, ale wolałam jak były bo ogólnie chuda jestem brzuch ok. 1,5 miesiąca wrócił do siebie, ale bardzo szybko się "zwijał"

Gość gość
Pol roku po porodzie wygladam tak jak przed ciaza i nie wiem jakim cudem bo przytylam 30 kg a nic nie cwiczylam,nic mi nie wisi i nie mam rozsteepow jedynie celitis wiekszy

Gość gość
8miesiac po porodzie, 10kilo nadwagi -wtedy poczulam ze dochodze. mialam 28kilo nadwagi:(