Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona w lesie za rogiem

Praca a rodzina???Co zrobić?

Polecane posty

Piszę tu bo jestem trochę zagubiona. Dopiero zaczynam pracę i nabieram doświadczenia w zawodzie ale zastanawiam się po co i czy warto? W przyszłości chciałabym założyć rodzinę a słyszałam, że z powrotem do pracy może być problem w polsce). Bardzo chciałabym mieć dzieci (a mam już 26lat)i nie wiem czy nie podarować sobie karierowiczowstwo.

Gość pozdrawiaam.wrooclaw
No tak lepiej zrobić dzidzie i siedzieć na tyłku ;) tak to przynajmniej macierzyński! :)

Gość gość
czyli co planujesz? znalezc bogatego meza i urodzic dzieci? czy zarobic na te dziecko, rozwijajac sie zarowno w macierzynstwie jak i zawodzie?

No tak, ale co po tym macierzyńskim? Chciałabym zarobić na dziecko i rozwijać się i tu i tu...ale niby jak? Już teraz wiem że na rodziców nie mam co liczyć (babcia jako nianka odpada) a na żłobek/nianię wydawałabym tyle co zarobię (1500zł) biorąc pod uwagę optymistyczną wersję że nie straciłabym pracy po porodzie. Jak to rozwiązują kobiety w waszym srodowisku/ (lub wy?)

Gość gość
Lepiej wydać na żłobek czy opiekunkę, ale nie stać w miejscu, rozwijać się i nie stracić pracy. Dziecko przecież wiecznie nie będzie małe

Gość nieessstey
pracy po porodzie raczej nie możesz stracić:) siedzenie w domu z dziećmi, to nie jest dobra opcja, podejrzewam że można oszaleć :)

bezpośrenio po nie stracę , po poł roku macierzyńskiego wrócę i też nie zostanę zwolniona bo sa przepisy itp itd ale po 2-3 miesiącach znajdzie się jakiś błachy/zmyślony powód i pufff...jestem zwalniana za jakiś gó*niany powód i na moim miejscu znajduje się za miesiąc ktoś nowy albo szef mówi że likwiduje etat a później widzę ogłoszenie że szukają kogoś o tych samych kwalifikacjach na ten sam etat... Czy w polsce w ogóle da się utrzymać pracę po założeniu rodzyny?

Gość nieessstey
Eee co ty, żeby ten ktoś nowy poszedł na macierzyński? Kompletnie by im się nie opłacało :) ale czarne scenariusze przewidujesz...