Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna198888888888888

prawo jazdy - nowe badania lekarskie?

Polecane posty

witam, mam jedno pytanie może ktoś mi pomoże. moja sytuacja wygląda tak: mam zrobiony kurs z prawa jazdy (październik/listopad 2011), szkoła jazdy miała swojego lekarza do badań, który w zasadzie każdemu szedł na rękę i wydawał badania. jednak w moim przypadku jestem "pokrzywdzona": mam wadę wzroku, której nie można skorygować, jednak ten lekarz dał mi papiery bezterminowo ale prowadzić auto mogę w okularach lub soczewkach. problem polega na tym , że potem poszłam do dwóch innych lekarzy (okulistów)i wydało mi zaświadczenia że moja wada choć nie do korekcji to nie przeszkadza w robieniu prawa jazdy kat. B i nie muszę mieć okularów/soczewek bo one nie dość, ze nic mi nie dają to jeszcze przeszkadzają (nigdy okularów nie nosiłam). pytanie brzmi: czy teraz po roku czasu mogę zapisać się do szkoły jazdy aby wykupić godziny i powtórzyć badania lekarskie?(czy mogę to zrobić?) wiem, ze może to bzdurą się wydawać ale mnie na prawdę kiepsko prowadzi sie w okularach, dla mnie ograniczenie pola widzenia. proszę o odp od osób które miały/ słyszały o takiej sytuacji.

Gość Joasia20012001
A mojemu chłopakowi lekarz nie chciał dac papierka bo podobno wzwud nie wyszedł mu w normie :(

Gość hermionaona
rozumiem, że masz zrobiony kurs i nie zdałaś jeszcze prawka?

dokładnie tak. chcę teraz po raz 3 podejść do egzaminu tylko jest ten właśnie "mały problem".