Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcinoo444

Pomocy!!

Polecane posty

Gość marcinoo444

No to tak, kochaliśmy się z partnerką po miesiączce, prezerwatywa nie pękła ani nie zsunęła się. Moja dziewczyna dostała bardzo mocnych bóli brzucha dwa dni po stosunku, i trzymały ją do rana, i mam takie pytanie czy mogło dojść do zapłodnienia ?

Gość hmmmmmmmmmmm
myśle ze tak ..miałam tak samo a teraz mamy córeczkę :)

Gość gość
masakraa;/ załamię się zaraz;/

Gość gość
odczekać ponad tydzień i zrobić test :)

Gość gość
albo do lekarza po tabletkę PO ....

Gość marcinoo444
eh, tylko nie chcę mówić mojej partnerce o moich obawach;/ a mogą być jakieś objawy jeszcze ?

Gość Ameliowa_mama
Ludzie... nie bierzcie się za sex skoro piszecie później takie glupoty. To był Was pierwszy sex? Po miesiączce ma prawo być obolała, jest bardziej wrażliwa. Niech weźmie sobie No-spe i kąpiel ciepłą. Może ją podrażniłeś albo byłes zbyt hmmm... mocny. Nie martw się. Jeśli ból będzie się utrzymywał to zaprowadź ją do ginekologa na usg czy niczego jej nie uszkodziłeś.

Gość marcinoo444
i jak to jest możliwe gdy kochaliśmy się z zabezpieczeniem i nic nie pękło ani się nie zsunęło i było po miesiączce ??

Gość marcinoo444
znaczy to był mój w sumie 1 raz ona miała wcześniej chłopaka i mówiła że zrobiła z nim to parę razy

Gość Ameliowa_mama
chcę jeszcze wspomnieć, że nie zachodzi się w ciążę od razu. Do tego potrzebny jest dzień płodny, wytrysk w środku i dużo szczęścia. Jak tak bardzo obawiacie się o ciążę to zróbcie test jeśli miesiączka nie przyjdzie albo ew. 2 tygodnie po stosunku zróbcie Bete.

Gość marcinoo444
i brzuch ją przestał boleć to był tylko jednorazowy ból jest już w sumie 4 dzień po stosunku i nic ją nie boli ani żadnych objawów nie ma.

Gość Ameliowa_mama
Wszystko się jej obkurczało po miesiączce. Niech się nie martwi bo tylko się zadręczy.

Gość marcinoo444
Czyli nie mamy się o co bać ? bo ani ja ani ona nie chcemy mieć jeszcze dzieci ;p ale martwi mnie to że zaczą ją boleć brzuch strasznie tak jak by miała dostać okres.

Gość Ma ma.
ja tam myślę ze ciąża :)

Gość Ameliowa_mama
Niech się przejdzie do ginekologa i niech ją obejrzy :) Jeśli nic Wam się nie zsunęło i podejrzewam , że dni plodnych też nie miała to nie macie się o co martwić. Takie bóle czasem występują.

Gość o254
może za mocno jej tam w..............

Gość marcinoo444
starałem się być delikatny, tylko nie chcę jej jakoś mówić o moich obawach ;/ moze jestem przewrażliwiony czy coś ale na prawdę się boje teraz;/ no nic się nie zsunęło ani nie pękło;/ już sam nie wiem;(

Gość o254
nic się nie martw wszystko bedzie dobrze.po prostu kobiety tak nie raz mają.nie które narzekaja na ból brzucha a nie ktore po stosunki krwawia mimo ze są po miesiączce

Gość marcinoo444
Czyli nie mam się o co bać ? bo już nie ogarniam, proszę o jedna konkretną odpowiedź;(

Gość gość
jedna konkretna odpowiedz : idzcie do szkoły smarkacze na lekcje biologii!!

Gość marcinoo444
nie chodziło mi o taką odpowiedź...

Gość gość
mógłby mi ktoś jeszcze na to odpowiedzieć?

Gość aduś.
Nie bardzo rozumiem dlaczego powiązałeś ból brzucha z ciążą od razu. Czy Ty myślisz, że jeśli dojdzie do zapłodnienia to od razu płód daje o sobie znać? Otóż nie jest tak, a na pewno nie od razu. Około 7 dnia od zapłodnienia następuje implantacja zarodka w ścianie macicy i tak na prawdę dopiero wtedy można mówić, że jest to już rozwijająca się ciąża, wydzielane są hormony (-> test na hCG) itd. Ból brzucha to tak konkretny objaw jak ból głowy... Co do samej antykoncepcji, to jasne że nigdy nie możesz mieć 100% pewności, że ciąży nie będzie, bo taką daje tylko sterylizacja. Jeśli chodzi zaś o to, że stosunek odbył się zaraz po miesiączce, to oznacza to, że jak najbardziej jest w tym czasie szansa na zapłodnienie. Kobieta jest płodna przez około 24h mniej więcej w połowie cyklu (oczywiście jest to sprawa indywidualna, bo u każdej kobiety cykle są różnej długości, mniej lub bardziej regularne itd..). W każdym bądź razie okres, w którym komórka jajowa jest gotowa do zapłodnienia przypada na kilka dni po miesiączce. A plemnik wg różnych źródeł żyją w drogach rodnych kobiety od 3 do 6 dni :) To tak na przyszłość, gdybyś o tym wcześniej nie wiedział :)

Gość marcinoo444
w sumie nie wiem czemu powiązałem ten ból brzucha z ciążą, nie byłem pewny więc chciałem się upewnić i dlatego napisałem tu na forum.