Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgłoszenie do spółdzielni

Polecane posty

Gość gość

Witam, wynajmuję pokój. Czy właścicielka musi mnie zgłosić do spółdzielni czy nie musi? I jeszcze taka kwestia czy pety można trzymać na balkonie???

Gość hermionaona
nie licz na to, że Cię zamelduje. A jeśli zgłosi do spółdzielni, że w mieszkaniu mieszka więcej osób, to automatycznie będzie miała wszystkich opłat więcej (np. wywóz śmieci, który jest liczony od osoby)

Gość gość
Chodzi o to, że kochane starsze sąsiadki doczepiły się, że na balkonie w popielniczce stoją pety... i od razu wyskoczyły czy my jesteśmy zgłoszone do spółdzielni... Wiecie nie chciałabym potem mieć problemów.

a nie możesz zachowywać się normalnie i wyrzucać śmieci (pety) do śmietnika, tylko robisz śmietnik na balkonie? jaki masz z tym problem? nie macie kubła na śmieci w domu czy jestes kaleką i nie dasz rady dojśc od balkonu do śmietnika o własnych siłach?

Gość gość
Ewuniu droga,gdybyś nie wiedziała to popielniczka jest właśnie takim koszem na śmieci dla petów

Gość gość
Pety wrzucaj do słoika z wodą to wtedy nie śmierdzą. Oczywiście często wymieniaj.

akurat coś mi świta z zamierzchłych czasów popielniczkowych, ale miejscem śmietnika nie jest balkon, tylko zamknięta szafka, to raz a dwa - w czym problem z wynoszeniem tych petów do kubła na śmieci?

Gość gość
Z tym problem, że to nie moje pety. Zostały po poprzedniej dziewczynie, która zajmowała ten pokój z balkonem.