Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slyszalyscie o tym ze po wyglądzie tzn kolorze

Polecane posty

Gość gość

Szyjki macicy można rozpoznać ciążę? Kurcze okres mi sie spóźnial jeden dzień i wyczytałem to na necie, do lusterka i taki szarego kolor nie różowy. Do sklepu po test i pozytywny. I nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać.

Gość gość
U mnie lekarz potwierdził ciąże badaniem ginekologicznym i stwierdził,że "szyjka jest zasiniona". No i dziś biega mały smyk po domu.

Gość gość
testy w tą stronę mylą się 1 na milion, więc gratuluje ciąży :)

Gość gość
Wiem ze jestem w ciąży, bo 3 testy zrobiłam, dopiero co zaczęliśmy sie starać. Aż w szoku jestem ze tak szybko to sie stało. A z ta szyjka to naprawdę jestem w szoku.

Gość hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jak sprawdzić szyjke????

Gość gość
Weź lusterko i zaglądają do środka, rozchyl troszkę i będziesz widzieć.

Gość izyda 33
Gratuluje.Zobaczyc szyjke macicy w lusterku :D A moze masz takie jak u dentysty?

Gość gość
Izyda, to moja druga ciąża i wiem co pisze, jeśli byś znała anatomii człowieka to wiedzialabys ze początek szyjki macicy jest widoczny. Ale skad możesz wiedzieć jak twoja edukacja zakończyła sie pewnie na podstawówce, miemam po wieku na 9 latach.

wiem,że głupio tak o tym tu pisać ,ale poczułam jakby była taka 'rozpulchniona' .... staram się o dziecko więc myśle,że powoli dostaje bzika :D wiem,że najlepiej zrobić test,ale do @ 2 dni...a zadnych objawów nie ma... mam na piersiach bardzo widoczne zyłki i sa trochę większe,ale to już od jakiegoś czasu .... mam również bardzo mokroo .może ktoras z mam się zna >???

Gość gość
Nie wiem jak można zobaczyć szyjkę macicy kiedy jest się w ciąży skoro ona jest wysoko..

Gość gość
Jak jest rozpulchniona to masz dni płodne.

to dziekuje za normalne odpowiedzi....czułam wlasnie,ze nic z tego,ale mimo wszystko jak mogę mieć dni płodne przed @ ??? jak się okaże,że jestem w ciąży to na pewno napisze na tym topiku :D :O hhahahaa

Gość gość
Przestancie sobie tam grzebac glupie babska,od tego jest lekarz

Gość gość
Pojęcia nie mam jak możesz mieć dni płodne. Może masz nieregularne cykle. Skąd mam wiedzieć. To twoje ciało i ty wiesz lepiej. Po samy zapłodnieniu szyjka może być miękka i nisko, ale potem cofa się w górę i twardnieje. Śluz na samym początku może być rzadszy niż przed okresem, ale gęstszy niż płodny (coś pomiędzy), ale szybko robi się suchszy i zanika, bo formuje się z niego czop śluzowy. Z tym, że ten "sam początek" to jest bardzo krótki okres od zapłodnienia - "tuż po", a nie po tygodniu i dłużej

Gość hejjjjjjjjjjjj
mam cykle 35-36 dniowe. no jest nisko jest miękka i taka dziwna - moim zdaniem rozpulchniona ... może dlatego,że wcześniej jakos nie zwracałam na to uwagi ??? do @ jeszcze dwa dni wiec zobaczymy :) ale dziekuje za mądre rady :)

Gość hejjjjjjjjjjjj
ja teraz nie miałam żadnego śluzu przed okresem,a zawsze mam....mam mokro tylko w srodku jak sprawdzam palcem ....

Gość gość
Przed okresem jest nisko, twarda i zamknięta (jak czubek nosa).

Gość hejjjjjjjjjjjjj
to nie wiem....okaże się .... nigdy w ten sposób nie sprawdzałam :)) ale dziekuje za normalne odpowiedzi na tym forum to aż dziwne :O :)