Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 obrackiii

Ile zaplaciliscie za obraczki ?

Polecane posty

Go艣膰 obrackiii

Moj przyszly maz chce obraczke jednolita gruba a ja taka sama tylko za z trzema kamyczkami w srodku takie mi sie najbardziej podobaja czy zmiescimy sie w kwocie 1500zl za dwie obraczki ? Ile placiyscie za swoje ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Zale偶y czy chcesz 偶eby Twoimi kamykami by艂y cyrkonie czy diamenty. My za 2 obr膮czki z czego moja ma 3 diamenty po rabacie 7% zap艂acili艣my 2300z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obrackiii
a jak myslisz z diamentami znajde za 2000 ? tyle mamy przeznaczone ale myslalam ze znajde tansze a faktycznie chce diamenciki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obrackiii
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶esz znale藕膰 i tanie, ale wtedy b臋d膮 lekkie i cienkie. lepiej dop艂aci膰 i mie膰 troch臋 ci臋偶sze. nasze b臋d膮 kosztowa膰 ok. 2400, moja ma brylant. diamenty wcale nie si膮 takie drogie, bo zazwyczaj s膮 malutkie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1400 z艂 bez brylantow,bo nie chce, s艂absza pr贸b 333 nie 585, bo nie ma to dla nas znaczenia, dzis juz s膮 do odbioru ale do Pl mamy 1200 km wi臋c dopiero tydzie艅 przed 艣lubem je przymierzymy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 indianeczka87
Ja dok艂adnie kupi艂am bia艂e i 偶贸艂te z艂oto + u mnie by艂y 3 kamienie i zap艂acilismy 1500z艂 i s膮 naprawd臋 pi臋kne. Napewno znajdziesz w tej cenie wiele 艂adnych obr膮czek:)

Udost臋pnij ten post

my za dwie obr膮czki ze z艂ota pr贸ba 585 zap艂acili艣my 1300z艂. kupowali艣my u starego, znanego z艂otnika. ogl膮dali艣my te偶 obr膮czki w aparcie, kruku czy innych ale tam ju偶 p艂aci si臋 za ich mark臋 wi臋c nie ma sensu przep艂aca膰 bo obr膮czki tej ni偶szej pr贸by z艂ota wychodza dro偶ej ni偶 u zwyk艂ego z艂otnika z lepszej pr贸by z艂ota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nie wiem czy si臋 zmie艣cisz. Gdyby艣 chcia艂a cyrkonie to mo偶e... Jeden ma艂y diamencik to koszt 150z艂 wi臋c za 3 to ju偶 450. A nie lepiej do艂o偶y膰 troch臋 wi臋cej i mie膰 to co si臋 chce? My tez mieli艣my przeznaczone 2000z艂 ale do艂o偶yli艣my 300z艂 i mamy wymarzone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zwykle klasyczne obraczki (proba wyzsza bo nie che miec po tyg juz porysowanych obraczek ktore sa na cale zycie) w zwyklym jubilerskim sklepie(nie zadne kruk, apart i inne badziewie gdzie placi sie za marke a nie jakosc) 1800zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
my robili艣my u z艂otnika z w艂asnego z艂ota,klasyczne, p艂askie, bez wzor贸w, brylancik贸w itp, koszt 250 z艂, kole偶anka za niemal takie same da艂a ponad 2000 z艂,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A sk膮d jeste艣? Warto poszuka膰 u mniejszych jubiler贸w. My za 5 mm fazowane pr贸ba 585 p艂acili艣my 1600

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 one
"zwykle klasyczne obraczki (proba wyzsza bo nie che miec po tyg juz porysowanych obraczek ktore sa na cale zycie) w zwyklym jubilerskim sklepie(nie zadne kruk, apart i inne badziewie gdzie placi sie za marke a nie jakosc) 1800zl" Kole偶anko- im wy偶sza pr贸ba z艂ota tym z艂oto bardziej sie rysuje, z艂oto jet mi臋kkie z natury dopiero jego stop z innymi metalami je utwardza :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
szczerze takie obr膮czki wygladaj膮 jak plaster ;/ a po藕niej kamienie wypadna ze z艂ota po czasie

Udost臋pnij ten post

ok 1000 z艂 robili艣my u z艂otnika. z tym 偶e moja obr膮czka jest bardzo malutka. a m臋偶a jest prawie 2 razy wi臋ksza.(chodzi o 艣rednic臋) mamy zwyk艂e klasyczne obr膮czki, tyle 偶e grawerowane, z艂oto pr贸ba 585. wszystko zale偶y od rozmiar贸w i wagi obr膮czki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to ja nie wiem co wy za obr膮czki macie, chyba bardzo cieniutkie skoro kosztuj膮 1600z艂. Teraz z艂oto jest w cenie. Poza tym 8 gram na dwie obr膮czki to wg mnie bardzo ma艂o. M贸j m臋偶czyzna ma ma艂e palce ja te偶 mam malutki rozmiar a nasze obr膮czki wa偶膮 14 gram tak偶e wyobra藕cie sobie jakie s膮 masywne. I to wg mnie wytrzyma pr贸b臋 czasu. Moja mama nosi obr膮czke 25 lat, obie, i mamy i taty mia艂y tak膮 sam膮 grubo艣膰, tata swojej nie nosi艂. Teraz mo偶na por贸wna膰 jak wytar艂a si臋 ta noszona( zosta艂a bardzo cieniutka). Jak sobie kupicie takie mega cieniutkie to sobie wyobra藕cie ze po latach u偶ytkowania po prostu znikn膮, lub si臋 przetr膮. Ja tam kupowa艂am obr膮czki na lata. Porz膮dne i masywne. Koszt 300 z艂 za wykonanie, bo ca艂e z艂oto by艂o nasze.

Udost臋pnij ten post

my robili艣my u z艂otnika zap艂acili艣my 2100z艂 moja jest z diamentem waga ok.14g. pr贸ba 585.moja ma szer.5mm m臋偶a 6mm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mieli艣my swoje z艂oto i z nic z艂otnik zrobi艂 takie jak chcieli艣my za 300 z艂. Z艂oto by艂o z obr膮czek rodzinnych, r贸偶nych pami膮tek uszkodzonych np. bransoletka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣ciu, kt贸ry piszesz o tym, 偶e chcesz obr膮czki z wy偶szej pr贸bie 偶eby si臋 nie porysowa艂y b艂aznujesz jak nigdy. Im wy偶sza pr贸ba z艂ota tym bardziej podatne na zarysowania, bo jest wi臋cej "z艂ota w z艂ocie" a z艂oto samo w sobie jest metalem mi臋kkim. Dlatego pr贸ba ni偶sza jest bardziej wytrzyma艂a bo zawiera w sk艂adzie nie samo z艂oto a jest to mieszanka z np. miedzi膮 kt贸ra jest twarda. Zainteresuj si臋 troch臋 a nie piszesz bzdury jak ma艂o kt贸ry...

Udost臋pnij ten post