Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostało mi 12 zł, jak z tego wyczarować obiad???

Polecane posty

Gość gość

Dla 2 osób, mój facet po pracy nie naje się np jajkiem sadzonym z ziemniakami, wczoraj zrobiłam skrzydełka, przedwczoraj zupę...

Gość gość
a co masz w lodówce?? masz chociaz ziemniaki?

Gość gość
Wątróbka drobiowa nie jest droga, do tego ziemniaki i kup gotowe mleko zsiadłe. Dobre i tanie.

Gość gość
Mam ziemniaki, serki, jogurty, pomidory, ogórka... Ale jogurt z pomidorem to kiepski pomysł :D Nie zarabiam mało, ale przyszło mi takie wyrównanie rachunków po pół roku że nie mogę sobie w tym miesiącu palcem do tyłka trafić...

Gość gość
no kup ze trzy skrzydelka kurczaka - powiedzmu 3 zl wloszczyzna - 4 zl makaron - 5 zl i masz rosół - to starczy ci na 2 dni

Gość gość
O Jezu właśnie, tylko nie podroby..... Zawsze gotuję coś lepszego a tu taka bieda, że nie mam żadnych pomysłów:)

Gość gość
To zaproponuje Ci to za na innym watku:P mizeria - ogórek i smietana lub jogurt łódeczki z ziemniaków podpieczone w piekarniku, filet z kurczaka 1 przekroić na poł: - przyprawić przyprawa złocista do kurczaka z kamis (lub inna ulubiona)i podsmazyc na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor, lub - obtoczyc w panierce i usmazyc, ale juz w głębokim oleju. Proste, tanie i smaczne.

Gość gość
masz zoiemniaki... placki ziemniaczane zrob, ale do tego trzeba jakies jajo, mleko, make i olej do smazenia ...

Gość gość
dokup do tego mieso mielone i zrób zapiekanke ziemnniaczną z miesem, sos jogurtowy, zapiecz pod serem z pomidorami :)

Gość gość
aaaaaaaaaaaaatam się nie naje. Głupie gadanie. Skoro potrzebuje mięcha, to niech weźmie dodatkową pracę za dodatkową płacę. Głupie gadanie, jajkiem z ziemniakami się nie naje. To niech nie je wcale, albo sam coś wyczaruje za 12 zł :( To nagotuj mu kluchów z sosem jakimś to może ten baloniasty brzuchol napełni

Gość gość
Skoro masz ziemniaki i ogórki i jogurt to dokup schab, 2 plastry wyniosą Cię koło 5zł, zrób kotlety schabowe z ziemniakami i mizerią z ogórków

Gość gość
Narzeczony nienawidzi rosołu, ale jak nie wyczaruję czegoś innego to zje :P

Gość gość
oooooo! ten rosół dobry pomysl

Gość gość
qzwa! niech ci narzeczony ugotuje za te gowniane grosze to przestanie marudzic

Gość gość
Tylko,ze facet sie nie naje zupą, chyba, ze zje 3 talerze, ale wtedy na 2 dni zupy nie wystarczy:P

Gość gość
On nie potrzebuje dodatkowej pracy, dziś wróci ze szkolenia a ja jestem honorowa nie nie chcę mówić o pieniądzach, tym bardziej że nieźle zarabiam gdyby nie ten rachunek... nienawidzę utrzymanek i sponsorowania. Często mnie bierze do restauracji i zwyczajnie głupio mi nie ugotować nic na jego przyjazd.

Gość gość
jaka honorowa, co ty pitolisz. masz problem we wspolnym gosspodarstwie to powiedz mu.... no chyba ze przedzwonilas na d*perele wspiolna kase i musisz sie ratowac to cio innego ;-)

Gość gość
No nawet jeśli mu powiem, to on wróci na obiad i zanim zrobi zakupy itd to cholercia ten obiad i tak chcę zrobić:)) wiem- barszcz czerwony, kupię buraki i śmietanę... resztę mam

Gość gość
jajkiem sadzonym z ziemniakami sie nie naje a barszczem sie naje hahaha to jzu lepiej spageti makaron-3zł sos boloński dawtona(pycha)- 3zł mieso meilone 4zł