Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dopajać wodą niemowlę na piersi?

Polecane posty

Gość gość

córka ma 6 miesięcy, i zastanawiam się czy podawać coś innego do picia na ugaszenie pragnienia czy pierś, zaczyna jęsc pokarmy stałe i tego pokarmu za dużo już nie ma więc boję się że jak dopoję wodą to cakiek się zmniejszy latacja. Jeszcze , zauważyłam że woda mineralna po przegotowaniu robi duży osad na garnku, aż tak dużo soli? Nawet 'kranówa' tyle nie ma i jaką w koncu wodę podać?

Gość gość
Mój syn też ma 6 msc, ja go nie dopajam, bo po prostu mały nie toleruje butli. Z kubka też nie chce pić, więc w upalne dni po prostu częściej dostaje pierś, za to krócej ssie.

Gość megggggiig
Moja córka ma 2 i pol miesiaca i jest na cycku i mowia tez zeby niedopajac ale jak gadalam z polozna i powiedzialam jej ze czasami daje jej herbatke koperkowa jak sa wieksze upaly powiedziala ze mozna tylko zebym nie dawala jej za duzo wypic robie 100 ml i czasem tyle wypija na caly dzien po trochu albo nawet czasem i mniej a herbatke lubi i pije bez problemu, wody przegotowanej samej jej nie daje , a herbatke robie z przegotowanej kranowy i jest ok

Gość gość
nie wiem skad ta durna teoria aby dziecku nie dawac picia może wy kochane mamusie zacznijcie pic tylko samo mleko , bez wody herbaty itp.i zobaczymy jak długo tak będzie a na dodatek dziecko nie będzie nauczone i poznacie uroki zaparc i to takich to takich sromotnych

Gość gość
tylko tu mowa o dziecku pół rocznym a nie do 6 miesiąca. Dla mnie bez sensu dawanie herbatki 2-3 miesięczniakowi, jak mleko działa jak napój izotoniczny.

Gość gość
nie będzie nauczone picia oczywiście

Gość gość
nie gadaj głupot, dopóki nie zaczęłam rozszerzać diety dziecko nie dostawało do picia nic poza piersią i było wszystko ok. Jak się komuś nie chce karmić na żądanie...

Gość gość
skoro jest to dla ciebie bez sensu to oczywiście masz prawo nie dawac dziecku picia ,bo i tak nie bedzie tego pamiętac haha

Gość gość
mało kto wie co to znaczy izotoniczny, to będą się wykłócać, że herbatka lepsza :p

Gość gość
a kto powiedział że musi byc herbatka, może byc woda

Gość gość
woda nie jest lepsza od mleka, bo dziecko pocąc się nie traci tylko wody a podczas upałów mleko jest rzadsze, jest po prostu więcej tego pierwszej fazy.