Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, staż z PUP, donos i kontrola co robić?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na stażu z PUP czas trwania 12 miesięcy, 7 już mam za sobą. Okazało się że jestem w ciąży i to zagrożonej od razu plamienia. Lekarz od razu dał L4 bo jestem po poronieniu i wcześniej długo się staraliśmy o dziecko. Kazał odpoczywać, sporo leżeć i brać leki. Zagrożenie minęło ale nie wróciłam już na staż bo dalej jestem na L4 wg lekarza mam się relaksować i odpoczywać, spacerować itp. sąsiad zrobił mi zdjęcia jak spaceruję z psem i wysłał pismo do Pup że naciągam ich na kasę bo na zwolnieniu jestem. Dostałam pismo że mam złożyć wyjaśnienia do pup i że grozi mi zwrot tego co mi wypłacili na stażu i jego przerwanie jeśli nie podejmę dalej pracy. Czy tak można? Na stażu mimo że to praca biurowa musiałam dzwigac tony akt, stać całe dnie przy xero lub latać po mieście załatwiać prywatne sprawy pracowników i codziennie był opieprz za nic. co robic?

Gość gość
jeśli na zwolnieniu nie miałas nakazu leżenia, na druku lekarz wpisuje kod 1-pacjent musi leżeć lub 2- pacjent może chodzić to wystarczającym wyjaśnieniem jest, że lekarz zalecił ci spacery i świeże powietrze :)

Poprość lekarza o jego zalecenia na piśmie, będziesz mieć dowód.

Gość gość
Co za s******l sąsiad. Ja p*****le,w lyzce wody by się potopil ten naród. Ja na l4 mam,że pacjent powinien lezec,ale spacery krotkir mam zalecone . Spokojnie da się to odkręcić. Powodzenia.

Gość gość
czy na zwolnieniu miałaś kod 1 czyli: "chory powinien leżeć"? Jesli nie to mogą cię cmoknąć. Piszesz że wyszłaś po chleb bo jeść przecież musisz albo że do przychodni szłaś odebrać wyniki badań.

Gość z psem raczej do
przychodni nie szla:D Bardzo dobrze sasiad zrobil, nie chce ci sie pracowac po prostu. Nic ci nie dolega oszustko, wiec oczywiscie powinnas zwrocic pieniadze. place nie male podatki wlasnie przez takich leni i oszustow:O Ciezkie akta musialas nosic? no prosze cie, zaraz sie dowiemy ze warunki pracy mialas jak w kaminiolamach:O

Gość gość
tez bylam na stazu i rowniez bylam na zwolnieniu ale takim krotkim. sluchaj zwrotu kasy za wczesniejsze miesiace na pewno nie dostaniesz, ale musisz wyjasnic sprawe. pierwsze co, to na twoim miejscu poslzabym do lekarza i powiedziala o tej sprawie, co sie spotkala od "bardzo fajnego" sasiada. skoro lekarz sam ci powiedzial, ze masz odpoczywac, ale mowil o spacerach, to spacer z psem, to co to jest? nie spacer? mozna byc choeym i moze nikt tego nie widziec, prawda? a na sasiada rowniez zlozylabym donos:] cos za cos...idz do lekarza i lekarz odpowiedni kwitki ci da i bez problemu wyjasnisz to w PUP. kolezanka jest w ciazy w 7 miesiacu a poszla na jakies prace z pup. powinna robic 8h, a co 2 dni chodzi do pracy na 2/3h. jak da rade to wszystko mozna wykombinowac.

Gość gość
a do tej powyzszej to jestes w bledzie! ktos kto jest na stazu robi najgorsza robote od dzwigania, po stanie po iles godz przy ksero i kseruje sie rozne dziadostwa, bo nagle pracownikom danego miejsca przypomina sie o tym, jak akurat stazysta jest. stazystow wykorzystuje sie na milion sposobow. poza tym pieniadze za staz sa takie same bez wzgledu na to, czy sie pracuje, czy jest sie na L4. pracodawca nie placi, wiec jemu to obojetne. tylko tak naprawde traci darmowa sile robocza. a uwierz mi pracodawcy wola stazystow niz normalnych pracownikow, bo ich nawet ubezpieczenie nic, a nic nie obchodzi.

Gość gość
z psem raczej do - zamknij sie nieudaczniku nieszczęśliwy. Przez takich ludzi jak ty naród polski uwazany jest za donosicieli itp Tak jak pislai Ci wyżej, jeżeli masz na zwolnieniu kod 2 to up może Cie cmoknąc asąsiadowi dąłabym popalić. Tez bym na niego doniosła za byle co i byle gdzie żeby tylko mu dopiec. Nawet bym gowno psie pod drzwi podłożyła

Gość z psem raczej do
no wlasnie. Oszusci to takie prostaki co gowna podrzucaja:O Nigdy w Polsce nie bedzie dobrze przez takich oszustow, podniosa znowu skladki to bedziecie narzekac albo jak wam dziecko bedzie umierac, bo nie bedzie na lekarstwo dla niego czy na leczenie. Bo taki len i oszust jak autorka musi sobie d**a do gory polezec:O

Gość gość
ale dla mnie to tez jest glupie...rownie dobrze moglas wyjsc z psem rodzicow, a tam gdzies na nich czekalas, bo mialas isc do lekarza. wydaje mi sie, ze niezle musialas sasiadkowi zajsc pod paznokcie skoro doniosl na ciebie. ciekawe skad wiedzial ze jestes na stazu i ze jestes na L4..................dziwne takie to.....to moi sasiedzi kiedys widzieli, ze tata w domu siedzial i mysleli, ze nie pracuje a byl na zw.

ty gościu od obrzucania ludzi błotem skoro kobieta jest w ciąży i ma zwolnienie to co się przy...........z ,leniem to jesteś ty nierobo byś tylko chciał najmować stażystów dawać roboty której sam nie chcesz zrobić ,piszesz że korzystają z twoich podatków a sam tylko patrzysz żeby nie płacić takiemu pracownikowi bo masz go za darmo nawet ZUS mu nie opłacasz darmozjadzie Pie........y pasożycie , a co do tych dzieci powinna twoja karma oddać. Nara pajacu.