Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugusia

żółtaczka !!!! co robić???

Polecane posty

Gość gugusia

mój 3 tygodniowy synek ma przedłużającą sie żółtaczke , dzisiaj lekarka zapisała mu wit e w kroplach i kazała poić glukozą ... znacie może jeszcze jakiś sposób na szybkie pozbycie sie zółtaczki bo jeśli do piątku wynik nie spadnie czeka nas szpital...

Gość gość
dużo mleka z piersi

Gość gość
To nie był w szpitalu naświetlany?

Gość dziecko zacznie ssac
My meczymy sie 2 miesiace,juz oczka nam bledna powoli. Podobno mozna odciagac swoj pokarm i pasteryzowac-nie probowalam. Podawalam mm przez 2 dni i ono najwiecej zbilo poziom bilirubiny. Ale powtarzac tego niechce. Przepajam glukoza,ciezko idzie bo maly nie chce ssac z butelki. Udaje mi sie tylko w podrozy samochodem w foteliku samochodowym po dlugim spacerze;) inaczej sie drze.

Gość gość
w szpitalu nie byl naswietlany...

Gość gość
Wystawiaj malego do swiatla jak najwiecej poloz go przy oknie nawet zamknietym ale niech bedzie ono odsloniete.Mi tak polozna kazala robic,moj tez mial przedluzona zoltaczke utrzymywala sie ponad miesiac.Zadych wit.mi nikt nie przepisal zoltaczka sama zniknela.

Gość gość
mi przepisała wit k . zobaczymy co bedzie po jutrzejszym badaniu mam nadzieje ze spadła. dzisiaj jedna znajoma mi powiedziała ze jeżeli moj mąż ma grupe krwi z Rh + i dziecko też Rh+ a ja Rh- to żołtaczka bedzie sie bardzo długo utrzymywać tzn jeśli dziecko przejmie po ojcu to "Rh" nie ważne czy dodatnie czy ujemne to zółtaczka tak szybko nie zniknie

Gość gość
to chyba głupota, mamy obydwoje takie samo Rh a żółtaczka utrzymywała się bardzo długo wit K muszą brać wszystkie dzieci na piersi do 3m mleko z piersi ostudzić, podgrzać i dopiero podać-tak mówiła połozna

Gość gość
glukoza najlepsza

Gość gość
do swiatła wystawiaj jak najwiecej!