Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzadona

wspomnienie z dzieciństwa

Polecane posty

Gość rzadona

Dzieciństwo.... trudny momęt, trudny wiek. Nigdy nie zapomnę o tym co spotkało mnie w młodości. Jak to dawniej bywało i w sumie bywa do dziś, nadchodzi moda na coś, na coś co musisz koniecznie mieć, bo ma Kasia, Ola, basia, srasia i pierdziasia. Mają to wszyscy, no prawie wszyscy, bo nie mam tego ja. To coś jak MAMBA, tylko, że mambę mam i ja, a tego o czym mowa- ja nie miałam. A chodzi o...... WEWNĘTRZnĄ KIESZEŃ....Ileż ja łez wylałam, ileż to było krzyku, nerwów, złości, tupania, wołania! A wszystko po to, by ją mieć- wewnątrz kurtki. Ale nie miałam. I nie mam do dziś. I pewnie nigdy już nie będę miała. Jedyne co po niej, a raczej po marzeniu o niej mi zostało to wspomnienie. I ten rysunek w ramce z białego złota.

Gość rzadona
czy wy też marzyliścide o wewnętrznej kieszeni?

Gość co ty cpiesz własciwie
????

Gość rzadona
właściwie to nic. a bo co?

Gość gość
jestes kobietą zamkniętą w ciele mężczyzny? "taką" kieszeń masz na myśli? :D

Gość rzadona
nie rozumiem pytania gościu. chodzi mi o wewnętrzą kieszen. taką co się odsuwa suwak i ona tam jest,.czajisz czy mam na rysować?

Gość nasza szkapa
ja nie marzylam o kieszeniach....marzylam zeby bylo co jesc. jak sasiadka przyniosla jakies cytrusy (w latach 90 tych) to bilismy sie o nie....podobnie jak Groszki (mentylki,teraz kosztują grosze i nikt o tym nie marzy..) ja nie moglam przez nie spac.........rarytasem byla oranzada w szklanej butelce za 35 groszy.......szpanerstwem byla guma turbo za grosze..... marzylam o takiej kolorowej sprezynie ktora skakala z reki do reki.......wszyscy ja mieli a ja nie:) kurde...........ktory 10 ltek teraz by sie tym cieszyl........ marzylam o elektronicznej malej zabwce "tomagoczi'....Wszyscy w klasie mieli,a ja nie.........KOSZTOWALA CALE 60 zł...

Gość gość
A tak właściwie to narysojj tę kieszen rzadono,jedni wiedzą a inni nie wiedzą co to jest to cóś

Gość ość ..
wzięłas się już za to rysowanie ?

Gość kość ,
hallo,nie pal tyle,gdzie rysunek ?

Gość gość
nasza szkapa ja nie marzylam o kieszeniach....marzylam zeby bylo co jesc. jak sasiadka przyniosla jakies cytrusy (w latach 90 tych) to bilismy sie o nie....podobnie jak Groszki (mentylki,teraz kosztują grosze i nikt o tym nie marzy..) ja nie moglam przez nie spac.........rarytasem byla oranzada w szklanej butelce za 35 groszy.......szpanerstwem byla guma turbo za grosze..... marzylam o takiej kolorowej sprezynie ktora skakala z reki do reki.......wszyscy ja mieli a ja niekurde...........ktory 10 ltek teraz by sie tym cieszyl........ marzylam o elektronicznej malej zabwce "tomagoczi'....Wszyscy w klasie mieli,a ja nie.........KOSZTOWALA CALE 60 zł... kurde, aż zatęskniłam za tamtymi czasami ;( to było życie , a teraz co ? Pamiętam, że całymi dniami latałam po dworzu , nawet kanapki wcinałam na świeżym powietrzu , bo czasu nie było .. ACHHHHHHH :D

Gość nasza szkapa
no dokladnie....nasze pokolenie( 25latkow +) ,pamieta te czasy.... choc bylo niemrawo i biednie....ale w tej biedzie była siła :) umielismy sie bawic tym co mamy, to bylo kreatywne...W zyciu nie marzylismy o tel.komorkowym....nikt wtedy nie miał komputera (tylko moj tato w pracy taki czarno bialy z ms DOS :D)... ile radosci sprawialo dostanie 25 groszy na gumę balonową (turbo,donald)....ile radosci sprawialo kolekcjonowanie naklejek z gum i przyklejanie je na drzwi od szafki(mam do dzisiaj :D)... u nas nie liczyły sie markowe ciuchy (nie na moim podwórku)....u nas kozakiem byl ktoś kto miał gumę do zucia...Albo loda (choćby wodnego lulka :D)... kozakiem byl ktoś kto mial deskorolkę...maliutka szklana butelka po pepsi byla trofeum-zacną pamiatką na polce kazdego dzieciaka :D eh dzisiajsze bahory mają za łatwo...