Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Mamobruna gdzie tesciowa to wyczytala/? nie liczylam ile slow mowi Rojber i wlasciwie nie mam zamiaru ale cos mi sie kojarzy ze w ksiazeczce zdrowia jest o kilkunastu slowach napisane...

Dobry pomysl z pralka;p musze wyprobowac;D u nas poki co jak cos wkladam do pralki to on oczywiscie ma wlasnie ochote to ubrac

Eh, ona ma rozne ciekawe info na temat wychowania dziecka.... Bruno tez wklada ze mna pranie do pralki i wciska guzik startu, podobnie w zmywarce.

Czesc dziewczyny:) czyzby wszyscy korzystali z pieknej pogody?:) Zeby ozywic cisze. Rojber pozbyl sie smokow:) zostaly tylko teraz pieluchy do ostawienia:P robi sie cieplo wiec bedzie mozna dzialac:)

Hej:) Faktycznie ucichlo tutaj...to nie to co rok temu;). Gratulacje dla Rojberka! A jak go oduczylas od smokow, bylo ciezko?

Cześć mamusie :) Dawno się nie odzywałam ale ostatnio brak czasu. U nas jakoś leci mała rośnie jak na drożdżach, umie już coraz więcej i strasznie broi ale to akurat mi nie przeszkadza hihihi ;) A jak wasze skarby się mają :) Moja mała ostatnio wylądowała w szpitalu, strasznie wymiotowała i się trochę odwodniła pojechaliśmy zbadali zrobili badania i okazało się że ma rota wirusa :( leżałyśmy od soboty do środy. Normalnie pierwsze dwa dni były straszne mała nic nie jadła nic nie piła tylko same kroplówki, ale już całe szczęście jesteśmy w domu, mała odpukać ma się coraz lepiej :) A żeby tego było mało to nasza starsza córka która ma prawie 9 lat też miała rota, my leżałyśmy w szpitalu a ona w domu normalnie masakra jakaś. A co tam u Was :) :)

Czesc:) Krakowianka- oj, to przezylyscie swoje:(....najwazniejsze, ze zdrowieja juz dziewczynki, duzo zdrowka!:) Tak, dzieci coraz starsze, wiecej broja, krocej spia, wiosna na calego, to i topik opustoszal...no nie ma czasu:(. U mnie teraz hitem sa kwitnace drzewa, musi powachac kwiatki i domaga sie urwania mu kwitnacej galazki. Oczywiscie uwielbia ogladac przelatujace samoloty i jadace wielkie ciezarowy, kopary, walce...no typowy chlopiec, taki co biega i kombinuje gdzie by zajrzec i co zmajstrowac:). Do tego caly czas gada jak najety i mysle, ze szybko zacznie ladnie i zrozumiale mowic.

Co do nocnikowana- ucieka od nocnika, nie chce na nim siedziec, kupe robi schowany za zaslona....tragedia:P.

Krakowianko, oby wiecej juz takie przezycia was nie spotykaly! Duzo zdrowka:) Mamobruna z nocnikiem jest u nas podobnie.... jak tylko go zobaczy to zabiera odnosi do lazienki i nie nie nie :P A smoka mu przecielam (po ostrzezeniach ze jak bedzie mowil ze smokiem w buzi to mu mysz przegryzie) wiec jak zobaczyl stwierdzil ze jest ble i wyrzucil:P nie wiem czy to ma zwiazek ale kilka dni tylko ksiazki o myszkach czytal:P tez jest straszna gadula wszystko sam by chcial robic...nawet ubrania sam sobie wybiera do ubrania... rozbieranie jakos mu idzie z ubieraniem gorzej:D ostatnio lubi zabawy w pokazywanie czesci ciala:D co do samolotow betoniarek itp...to tez uwielbia... az boje sie co bedzie jak sie budowa obok zwinie;P

Hej:) D82- to fajnie sie rozstaliscie ze smoczkiem, tylko myszki niewinnie wrobilas, hehe;). Co do mowienia nie, nie, nie...na wszystko i na zapas to moj Bruno jest mistrzem! Jak go zapytam co chce jesc, to niezmiennie odpowiada: jaja i jogurt:). Z chleba zlizuje maslo a wedline daje psu. Do picia zamiast mm daje mu kozie mleko ale pije je tylko z filizanki i w nieduzych ilosciach , coz...dobre i to:). Lubi za to kiwi i gotowana jarzyne, taka sama bez sosu czy masla tylko odrobine osolona, wcina marchewke, brokuly, kalafiora itp. No i pije tran, nawet mu smakuje:).

Mamo Bruna czy oprócz tranu dajesz jeszcze witD? Tez mam zamiar podawac tran dla Lili tylko nie wiem jak z ta witamina... U mnie córka ma strasznie suche i rozowe policzki,kremy nie pomagaja wiec pediatra kazala zakupic masc cholesterolowa ,dzis pierwszy dzien smarowania,zobaczymy czy pomoze.A co do tranu to Lilcia ma bruzdy na paznokciach u stóp i lekarka kazala podawac tran tylko nie zapytalam sie jak z wit D,bo jesienia kazala nadal podawac. Lili bardzo lubi makaron w kazdej formie,nawet bez sosu,ostatnio powiedzialam ze nie dostanie makaronu(zwykle swiderki bez sosu) jak nie posprzata zabawek i posprzatala ! Zdziwilam sie bardzo :) Mleka modyfikowanego juz nie podaje, tylko krowie z kaszka pszenno-zytnia na kolacje(z butelki) i nad ranem ok 3-4. Nie wiem jak tego posilku nad ranem oduczyc,macie jakies pomysly??? D82 gratuluje odstawienia smoczka,placz w nocy byl? Krakowianka nie zycze Tobie wiecej takich przezyc w szpitalu,ani zadnej innej. Lilcia nocnika sie nie boi i bardzo lubi na nim siedziec i ogladac ksiazeczki,pampersa jej przy tym nie zdejmuje tylko spodenki.Lili nadal oznajmia ze chce na nocnik łapiac sie za krocze,tylko ze jeszcze ani razu nie zrobila siusiu do nocnika to dlatego nie zdejmuje jej pampersa za kazym razem.U babci nocnika nie ma, ale prowadzi mnie do lazienki i sadzam ja na kibelku,ona posiedzi nic nie zrobi,urwie kawalek papieru wrzuci do kibelka i tyle jest z naszego wysadzania. Wasze dziec***ija jeszcze mleko z butelki?

Hej:) Slodka Lilii- mnie lekarka kazala dawac wit.D i tran. Co do nocnego jedzenia, to dawaj porzadna kolacje, widocznie butla sie nie najada....a w nocy daj jej pic zamiast jesc. Jak synek i ty sie macie, to juz nie za tak dlugo rodzisz?:). Oj, bedzie wiele radosci ale tez zamieszania z dwojka malutkich dzieci....:).

Cześć Mamusie Ale cisza nastała :p Co tam słychać u Was, dziewczyny dziękuję za dobre słowa mała ma się całe szczęście już dobrze, zaczęła w końcu jeść i pić normalnie złapała teraz taki mały kaszel ale daję jej syrop i jest go mniej :) Słodka Lili jak się czujesz :) Mam nadzieję że wszystko dobrze. U mnie dzisiaj taka paskudna pogoda niby jest ciepło ale jest po chmurno i co chwilę pada. Pozdrawiam :)

Gość gość
Hej:) Mis zlapal katarek i bylismy dzis u lekarza, tak zeby go profilaktycznie osluchac. Nie wiem jak maly to zrobil ale juz po badaniu poszedl na kolana do lekarki:). On w ogole nie boi sie doroslych , za to wstydzi innych dzieci... Krakowianka- to dobrze, ze dziewczynki juz zdrowe:). U mnie dzis za to pieknie, slonecznie i cieplo....chetnie podesle ci pogode;).

mamobruna a ile lyzeczek dziennie tranu podajesz.ja czuje sie dobrze brzuch rosnie i mam non stop ochote na slodkie,termin mam na lipiec. to za 3 mies.bede miala zamieszanie w domu.ale za to pozniej bedzie z gorki, dzieci sie troche odchoduje i bedzie wiekszy luz na wychodne z domu /dzieci beda mogly z dziadkami zostawac/

Mamabruna to życzymy zdrówka dla misia:) Słoneczka też poproszę bo wtorek też zapowiada się deszczowo buuuuu, i znowu w domku będziemy siedziały Jutro idę tylko ale to pod wieczór ze starszą na przymiarkę alby :D Słodka Lili to super że wszystko w porządku :)

Gość oliwia29l
Rotawirusy to okropienstwo, dobrze ze juz oki u Was. Moja Zuzka ciagle ma smaka na kechup- okropienstwo. A o smoku zapomnielismy juz kilka miesuiecy temu,. teraz mysle nad dobrym sposobem na pampersy.

Hej dziewczyny:) Zemsta na myszach za podzeranie ziemniakow w piwnicy;) u nas jaja i jogurt tez sa na topie :) hehehe same podobienstwa... z pieczywa tez najpierw maslo zjada.. i najlepiej jakby jeszcze ziarenka byly:) co do wedlin ma swoja ulubiona i ja wsuwa... inne zaleznie od nastroju.,.. warzywa tez bardzo lubi (przede wszystkim na parze gotowane) ..wlasciwie jest wszystkozerny:)aa... nie lubi obiadow na slodko... jak pierogi to tylko z miesem.... ryz z owocami to tylko na kolacje itp oby tak zostalo tranu nie daje...lekarz wam polecil? Rojber czasem tez ma suche poliki... nie wiem czy to nie alergia na cos bo wlasciwie nieregularnie i nie mozna do niczego dopasowac... ale zielony linomag na to pomaga... Rojber niestety ciagle tak raz dwa razy budzi sie w nocy ale na szczescie bez placzu Butelki juz 9 miesiecy nie uzywa Mleko z filizanki..nonono elegant;) Rojber sie nie wstydzi ani doroslych ani dzieci...ale to on sam musi zaczepic...jak jego ktos zaczepia a on jest czyms zajety albo nie ma humoru to potrafi awanture zrobic... za to nie lubi jak jest duzo osob na malej przestrzeni...

Hej:) U nas pada deszcz....wiec siedzimy w domu i leczymy katarek. Tak, tran zalecila nam lekarka. Daje mu 2,5 ml tranu raz dziennie. Bruno kilka dni temu zbudowal pierwsze "zdanie"- baba do domu brum brum., czyli babcia pojechala do domu samochodem:).

Hej:) Mamobruna a tran na wzmocnienie czy w jakim celu? Brawo dla Bruna:) u nas najczesciej powtarzanym zdaniem..jesli mozna je za takowe uznac:D jest: mama nie ma (jak konczy sie jedzenie) albo tata dada brrrum ( podobnie jak u Ciebie )

Hej:) Tran na lepsza skorke jak sie wyrazila lekarka:). Inspiracje na swieta? U mnie na pewno mnostwo kolorowych jaj, pisanek, bo Bruno ma bzika na punkcie jaj:).

Dobre jajo nie jest złe:) Właśnie! Jajo na smigus dyngus trzeba zakupic:)

Hej:) U mnie zimno i deszczowo, brrr... D82- to was Rojberek bedzie polewal w poniedzialek, hehe:). Moj robi mi dyngusa w lazience. Wylewa na mnie wode z wanny za pomoca butelki lub foremki:P a jaka ma radoche jak uda mu sie mnie zmoczyc:). M wlasnie dzwonil ze sklepu, ze kupil malemu rowerek trojkolowy....zobaczymy jak sobie z nim poradzi, choc chyba jeszcze jest na to za maly. A wasze dzieci potrafia juz pedalowac na rowerkach?

Polewac woda podlewac kwiaty itp to Rojber uwielbia. My Rojberkowi kupilismy rowerek biegowy - bez pedalow... zabieral dzieciom na podworku to trzeba bylo mu sprawic jego wlasny:) szybko zalapal o co chodzi:) a jesli chodzi o rowerki trojkolowe to z reguly jak widze to dziecko siedzi a rodzic je pcha i tyle ;D u nas slonce ale tez chlodno... ta wielkanoc podobno ma byc ciepla:)

Hej dziewczyny gdzie sie podziewacie? Lili tez ma rowerek biegowy,ale dopiero dzis wypróbujemy bo idealna u nas pogoda.Musze sie pochwalic ze Lili robi kupkę na sedesie (kupilismy nakladke) i sama wola ze chce :) Siusiu dalej w pampersa ,ale jak juz sie nauczy robic do kibelka to zapisze małą do przedszkola od września, tak na pare godzin aby chodziła i sie integrowała z dziećmi. U nas teraz mleko z butli idzie przed snem,w nocy i rano.W nocy zaczeła pic odkad smoczek przestała ciagac,mam nadzieje ze szybko oduczy sie picia w nocy,niedlugo braciszek sie urodzi i bede musiala do dwojki wstawac :)

Hej dziewczyny:) tak na poczatek to udanej majowki zycze:) oby pogoda dopisala:) Slodkalili rowerek super sprawa:) Brawo dla Lili:) robi sie cieplo mozna myslec o odpieluchowaniu:) Slodkalili na kiedy masz termin? wybacz skleroza i nie pamietam... Mamobruna i jak Bruno na rowerek zareagowal?

D 82 termin mam na 10 lipiec. Lilka jeszcze nie zalapala chyba o co chodzi z rowerkiem biegowym,nie chce nogami sie odpychac tylko nogi podnosi do gory i chce abym pchala rower,cwaniara :)

Hej:) U mnie dzis zimno i deszczowo. My tez kupilismy nakladke ale nie pasowala na sedes, bo m kupil jakis niewymiarowy, s**t... Bruno po zrobieniu kupki, idzie do przewujaka lub daje mi pieluche, zeby go przewinac. Zaraz obiad, wiec koncze, wkrotce napisze dluzszego posta. Pozdrawiam!