Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Ah, muszę się pochwalić. Właśnie dostałam zamówione ciuszki dla mojego Małego (oczywiście na allegro)- ślicznie półśpiochy w żywych kolorkach, koszulki z zabawnymi napisami typu: Dziękuję bocianie, że przyniosłeś mnie mojej mamie albo Pieluchy zmienia Tata najlepszy saper świata i super skarpetunie ze zwierzakami 3d :) Ale to wszystko jest slodkie, już nie mogę się doczekać kiedy ubiorę w to synka :)

Hej :) to i ja sie melduje :) Topka My to chyba podobnie przechodzimy ciaze bo ja tez w nocy nie moge spac bo mnie plecy bola o wstawaniu do wc nie wspomne a i juz mam dosyc spania na lewym boku :(

U mnie z badaniami wszystko dobrze.Dzwonili dzisiaj że jest wszystko w normie.Ale i tak będę się pilnować że słodkościami.Na zdrowie obróci się to nam.

Mikusia No to dobrze! Ja jeszcze muszę zadzwonić i zapytac o jakieś zajęcia, bo jak skończę druga pracę to zwariuję w domu! Justin Ja Cię rozumiem, siedziałam półtora miesiąca w tamtym roku to myslałam, ze hopla dostanę! Fluffy Nie mogę z tego bociana!

a mi Mój obiecał zakupy dzidziusiowe i jak przyszło co do czego to nie za bardzo mieliśmy gdzie pójść. Ale w supermarkecie nie mogłam się oprzeć, on nawet kręcił nosem i mówi, zeby kupić wszystko na raz, no to powiedziałam, ze go chyba pogięło, po pierwsze majątek, po drugie chyba by mnie rozniosło! Zamówiłam łóżeczko przenośne, ale małe do sypialni, na pierwsze 6 miesięcy, bo była okazja, także łóżeczko kupię później. A w sklepie łapsnęłam co mogłam na początek nie znając płci. Kocyk w żółte i niebieskie gwiazdki i taki worek do spania, grubszy, bo na zimę i wtedy trzeba mieć w pokoju temp. 18-20, też w gwiazdki niebiesko-żółte i buciki białe oraz zestaw typu: termometr, gruszka, szczotka, obcinaczka do pazurków, też białe. W domu sprawdziłam w internecie i okazało się, że aż 5 funtów przepłaciłam cholera! Teraz poszukam na dniach stolik do przewijania, chciałam z wanną jak ma mikusia, ale albo drogie, albo brzydkie na razie widziałam. A znowu z***bista wanienkę widziałam i nie wiem co kupię. Cieszę się jak głupia. każdą pierdołą, i w sumie M jak mnie widział taką podjaraną to mówi, jak coś znajdziesz fajnego to kupuj, a jeszcze w sklepie mówił, ze zły znak. Jaki zły znak? Zły znak jest jak się kupuje przed 12 tygodniem. Tutaj jest tak, że często trzeba odbębnić small talk z obcymi ludźmi, jest to miłe, ale czasem mnie krępuje...i babka na kasie zaraz wyskoczyła: A to takie żółte wybrałam? A ja mówię, ze lubię żółty kolor. No M mówi, ze nie wiemy co się urodzi jeszcze. A babka: oj, to dobrze, będzie niespodzianka! O rany, babka na skanie też mi mówiła: fajnie jak się nie wie...doopa tam, jak wsystko w sklepie albo różowe albo niebieskie. A ten róż czasami to też taki majtkowy, że zawstydzi samą barbie...mogłoby być więcej rzeczy w innych kolorach moim zdaniem. No i miałam iść spać i gadam! A ja myslałam, ze mnie plecy bolą po przeprowadzce, bo inny materac mamy. Czasem też nie wiem jak sie ułożyć. I łapię się na tym, ze chrapię, albo się ślinię...uroczo! Kaja Witamy!

Gość karmazynowy odpływ
🖐️ :) Mam dzisiaj na 12.30 usg genetyczne, obawiam się, że może być za wcześnie, bo to 19tc i 2d, ale cóż... zobaczymy co z tego wyjdzie. Babka w rejestracji powiedziała, żebym się nie martwiła, bo mają najlepszy sprzęt do usg i powinno być ok, zresztą sama mnie zapisała na dzisiaj. Będę szczęśliwa jak chociaż bicie serca usłyszę :) Co do zakupów, to likwidują mi smyka na Kruczej i są wyprzedaże, ale bo ja wiem czy to takie wyprzedaże. Strasznie drogie są tam ciuszki.

Gość lola348
Czesc, jestem po wizycie i tak jak myslalam- to chyba cukrzyca, ale lekarka kazala mi isc do swojej znajomej lekarki co się zajmuje kobietami z cukrzycą w ciąży...nastraszyłam mnie, bo cukrzyca w 1 trymestrze to raczej nic dobrego, ech... Nie wiem co myśleć, miałam już usg przez brzuch, dzidzia ok, nóżki, raczki widać, wiec mam nadzieję, że jest dobrze. Zalamałam się znowu, najpierw ta tarczyca, a teraz to, stwierdziła, że to się od razu na insulinę nadaje. Dziś się umówię na wizyttę do tej lekarki, mam nadzieję, że mnie pocieszy, a ja zrobie wszystko co trzeba.

karmazynowy odplyw na pewno bedzie wszytsko dobrze !:) lola nie panikuj na zapas, bedziesz pod opieka lekarska to bedzie dobrze.:) witaj kaju napisz cos o sobie!:) kolorowa82 hejka:) ja juz mam dosc spania na boku w ogole... uwielbiam spac na brzuchu a w ciazy to niemozliwe wiec cierpie meki...przewracanie z boku na bok w nocy to katastrofa, jak wieloryb, wstaje siku co chwile....ech chce juz lipiec :)

o matko ale naprodukowałyście :)) To bardzo dobrze ze wątek się przyjął ;) Kaja Każda dziewczyna która ma ochote dołaczy jest mile widziana :) Napisz cos o sobie :) Kolorowa,Topka Ja tez mam doś spania na lewym boku..bo uwielbiam na brtzuchu. Ale czasami rano i tak rano budze sie na prawym boku :/ a wiem ze to niewskazane. Mikusia Super ze wyniki są dobre,bardzo sie ciesze :) Monika Rozwaliłaś mnie z tym slinieniem hehehehehe :) Karmazynowy odplyw Trzymam kciuki za badania :) Bedzie wszystko dobrze :) Uslyszysz bicie serduszka swojego maleństwa :) Lola Nie panikuj na zapas,bedzie dobrze. Tak jak pisze Topka bedziesz pod opieka lekarza i wszystko bedzie super :) a ja coraz czescie sie denerwuje czy dam sobie rade z malenstwem. P cale dnie nie bedzie,mama,siostry daleko i nie bede miala od nikogo pomocy. Boje sie ze teraz tyle spie,i potem jak maly zacznie sie budzic to bede niedospana i bede chodzila wściekla. Takie mam jakieś glupie obawy :/

Ja ze spaniem nie mam problemów. Zawsze lubiłam spać na boku-śpię na prawym, lewy i nawet nadal na plecach. Ponoć to niewskazane, ale jakoś biorę na to poprawkę. Klaudii nie martw się na zapas-chyba każda z nas ma takie obawy, ale jak już zostaniemy mamami to intuicja nam podpowie Ci robić. Wszystkiego się nauczymy. A z niedospaniem niestety trzeba się liczyć-chyba że nasz dzieci będą super grzeczne ;)

Fluffy Zapomniałam Cię powitac oficjalnie na wątku ;) Się doczekac nie mogłam kiedy napiszesz a potem zapomnialam o tym wspomniec ;)

witam dziewczyny wiem że w ogóle się nie odzywałam ale to nie dla tego że coś mi nie pasowało itp.ogólnie to dziwie się że są jakieś zgrzyty przez to że są tu dziewczyny za ciążone......ja nie widze w tym nic złego.... na tym forum(wczesne objawy ciąży) miałam przyjemność rozmawiać z fajnymi kobietkami i zawsze mogłam się poradzić, wygadać ...to one mi pomagały gdy poroniłam i dawały ulgę,z nimi mogłam szczerze pogadać..... dlatego DZIĘKUJE z całego serca dziewczyny....klaudiii,topka,adilita,malaxxxruda i wiele innych........ teraz na jakiś czas znikam bo znalazłam nową pracę i muszę trochę popracować , staranka przerwane na jakiś czas.... tylko prosiła bym o jakiś kontakt klaudiii,topka? do adilia już mam gg......a chętnie bym jeszcze z wami czasem popisała :) mam nadzieje że mnie nie wygonicie;) jestem już mamą mogę zawsze wam coś doradzić.....polecam się na przyszłość p.s. część postu z tamtego forum.....dopiero teraz znalazłam was na tym forum.......pozdrowienia

Hej dziewczyny :) Ja już jestem po terminie, ciąża kilka dni przenoszona. Jutro będę przyjęta do szpitala. Synek na ostatnim USG ważył 3300 g. Nie mogę się doczekać aż go przytulę chociaż nie ukrywam, że też się boję porodu. Całą ciążę przeszłam bez komplikacji i problemów, mam nadzieję, że poród też taki będzie :)

Gość karmazynowy odpływ
:D Zdecydowanie i w 100% córa jak malowana, bardzo dobrze się rozwija i elegancko rusza. Na głowie stała praktycznie przez całe badanie :D Bicie serca usłyszałam i jak głupia poryczałam się. Jestem przeszczęśliwa. Dostałam płytkę :)

Lila mój mail to klodi.eko@wp.pl :) Pisz jak bedziesz miala ochote i sadze ze wrocisz tu szybciej niz myslisz :) Katrina Trzymam kciuki za szybcie i bezbolesne rozwiązanie :) Daj znac jak tam Ci poszlo :)) Karmazynowy odplyw Super ze córcia :) zazdroszcze :) a to ze sie poplakalas to calkiem normalne,ja sie co prawda poryczalam jak juz wyszlam z gabinetu..ale łzy byly :)

Mam synka Mateuszka, który nie długo ma trzylata a w lipcu dokładnie 15.07.2013 urodzi się kolejny maluszek.

Katrina O super! Jest rodząca! A nie jesteś bardziej ciekawa niż bojąca? W końcu jakoś to będzie :-) Mam nadzieję, że nam napiszesz jak było? Karmazynowy Tez zazdroszczę córeczki!!! Też bym chciała już wiedzieć, a cały miesiąc jeszcze musze czekać, a i tak kupiłam dzisiaj body z długim rękawem, zielono białe i jasno szare legginsiki. Klaudii Jaki masz rozmiar tych gaci z H&M? Ja kupiłam dzisiaj białe i rozmiar mam kosmiczny. zreszta jak cos przecenią to albo s rozmiar albo pokrowiec na mamuta. Nogawki są dobre i mają sznureczek pod brzuchem, ale ten kondom na brzuch jest troszku za duzy, kupiłam na oko i mam nadzieję, z dwa miesiące ponosić jak mi uda nie przytyją...

A własnie, wiem, ze na plecach spac nie wolno, bo sie przyciska naczynia krwionośne i mozna dziecko niedotlenić, ale dlaczego nie mozna spać na prawym boku? Ja nie kontroluję na którym boku śpię... ach Topka, ja tez wspominam spanie na brzuszku...

Monika Nie można spać na prawym boku, na plecach można i na lewym boku można:) A ja nie mam żadnych gaci z h&m, chyba że chodziło Ci o spodnie:)

Gość gość
Ehe...spodnie, spodnie! To jak z tym spaniem jest? dlaczego nie mozna na prawym? To dobrze, ze mozna na plecach, bo jak tak na kanapie leżę i duzo nawet.

moje drogie nie wolno spac na plecach po 20 tyg tzn nie pwinno sie, bo przyciskacie naczynia krwionosne i dziecko moze byc niedotlenione w tym czasie, ja jak spalam na plecach to strasznie cierply mi okolice ledzwi... spac powinno sie na lewym boku bo jest lepsze dotlenienie, ale prawy tez jest ok :) ale ja marze o spaiu na brzuchu :) heheh moja mala wczoraj szalala caly dzien dzis jest spokojniejsza, ale zawsze ja sie pogoda psuje to ona jest spokojna :)

Gość karmazynowy odpływ
🖐️ No ja staram się spać na lewym boku, zawsze właściwie na tym spałam, ale jak na złość to w ciąży jest mi niewygodnie w takiej pozycji i zawsze jak się przebudzę to i tak leżę na wznak, przekręcam się na prawy albo lewy bok i tyle. Staram się raczej nie panikować :)

Gość karmazynowy odpływ
Ja przed poznaniem płci kupiłam 5-cio pak body z długim rękawem, kolor neutralny. Teraz jak znam płeć to i tak zamierzam stawiać raczej na neutralne kolory, bo nie przepadam za różowym ewentualnie fioletowy, bo akurat ten kolor jest moim ukochanym. Podpowiedzcie mi ile kupić ciuszków i jakie na rozmiar 56? Chciałabym mieć chociaż kilka, żeby później nie było niespodzianki. Teraz kupuje raczej na 62 i więcej.

No a ja wiem ze na lewym boku przeplywa ta zyla głowna i wlasnie na lewym boku absolutnie nie mozna spac. Zaraz poszukam prawidlowej odpowiedzi :)

Też słyszałam że najlepiej spać na lewym boku a na wznak jest nie skazane.Ja śpię na lewy albo na prawy boku.Ale powiem Wam że przekręcenia się na boki sprawia mi ogromny problem.Ciężar i ból kości miednicy dają o sobie znać. Karmazynowy odpływ co do ciuszków to ja większość mam od mojej siostry a ona ma 2 chłopców.Co prawda sporo ciuszków jest neutralnego koloru.Ale jak się dowiedziałam że będzie dziewczynka to nieważne było dla mnie że wszyscy ubierają dziewczynki na różowo i poszalałam trochę z różem :-) co do kupowania to ja mam kilka pajacyków i kilka par body na 56 cm.A dokupuję na 62 i większe.Wiesz zawsze można podwinąć lekko rękawek.A jak będzie za ciasne i za krótkie?

Hej dziewczyny:) Dokladnie tak jak mowila TOPKA Najlepiej jest spac na lewym boku, na plecach absolutnie nie mozna!!! Nu nu;p My dzis mamy sliczna pogode, Nataszka postanowila uciac sobie drzemke a ja dopiero jem pierwszy posilek dzisiaj;p Pozdrawiam :)