Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina z zychlina

Co ja mam teraz zrobic z tymi dziecmi? Bardzo prosze pomozcie

Polecane posty

Gość karolina z zychlina

Mam na imie Karolina,mam 19 lat i nie lada problem. Moja siostra musiała wyjechac na 2 ty do meza za granice,ustalilysmy ze zajme sie jej dziecmi,10 mies,i prawie 3lata. Wszystko bylo ok do wczoraj,obaj maja okropne gile w nosie,smarkaja,dzis mlodszy po podlodze ciagnol jak raczkowal,starszy wydmucha a maly nie da sobie wytrzec. Nic siostrze nie mowilam bo nie chce jej martwic,powiedzcie czy moge to jakos leczyc,jesl tak to co POMOZE? czy mam isc do przychodni? Odpiszcie,zajrze pozniej bo musze dac im obiad.

Gość gość
Zastosuj chwyt ze śliskim kocykiem. I gwiazdą zostaniesz :)

Gość gość
Idz do lekarza. Nie ryzykuj.

Gość gość
Idz do lekarza. Nie ryzykuj.

Gość gość
malemu zapuszczaj wode morska i odciagaj gr***a/aspiratorem, nawet na sile.... starszemu zapodaj jakies kropelki do nosa, daj mleko z maslem i miodem, jerbate malinowa. pewnie przeziebienie i jeden od drugiego sie pozarazali

Gość doswiadczona matka
Idz do lekarza, nie ryzykuj.

idz do apteki mozesz tez do lekarza ale pewnie powie to samo co farmaceuta dla straszego mozesz dac wiekszosc lekow dla mlodszego potrzebny ci bedzie aspirator bo inaczej nie wysmarka musze miec skarpetki mozesz kupic masc majerankowa i smaruj pod noskami i pulmicon (chyba tak sie pisze ) baby .... na klatce piersiowej pleckach i stopkach a kaszel tez maja?

Gość gość
kup w aptece spray do nosa, podaj wiek dzieci i aptekarka coś poleci, małemu musisz odciągać aspiratorem, takie maluchy nie umieją dmuchać i niestety - nieprzyjemne dla dziecka, ale oczyszczać trzeba, raz, że lżej maluchowi oddychać, dwa - żeby nie łykało, bo infekcja czasem potrafi zejść niżej. Do ociągania kup fridę, czy jakiś inny aspirator, dwadzieścia parę złotych w aptece, a możliwe, że siostra ma to na wyposażeniu (powinna). Gruszką nie radzę.

Gość gość
a do lekarza nie możesz iść?

Gość gość
Do lekarza ic z dziecmi

Gość gość
Kup fride, to taki odciagac do gili dla maluchow i odciagaj malemu te gluty. Pewnie sie bedzie darl, ale trudno, musisz mu wyciagac jak zauwazysz ze mu leca albo furka. Najlepiej tez psikac do noska sola morska(w aptece kupisz areozol) starszemu tez. I smaruj im pod noskami mascia majerankowa pare rzy dziennie. Te leki nie sa drogie, a skuteczne. Wychodz z nimi na dwor, bo swieze powietrze dobrze robi na katar, chyba ze dostana goraczki, wtedy nie wychodz.

Gość gość
Idź do apteki po spray do nosa dla dzieci i psikaj jak będą inne objawy bez lekarza się nie obejdzie, wygląda na to że to tylko katar lepiej siostrę poinformuj bo lepiej żeby wiedziała co się dzieje z jej dziećmi.

Gość gość
Matki histeryczki, z katarem sie nie chodzi do lekarza, chyba ze wystapia ine objawy!

Gość gość
Matki histeryczki, z katarem sie nie chodzi do lekarza, chyba ze wystapia ine objawy!

Gość gość
Najlepiej będzie jeśli zabierzesz je do lekarza.

Gość gość
z katarem do lekarza? ludzie opanujcie się:-o jest to objaw infekcji, ale ciągnąć do przychodni, gdzie mogą złapać gorszego syfa z czymś, co można wyleczyć w domu jest głupotą. Do lekarza, gdy dostaną gorączki, czy kaszlu. Choć ten drugi może pojawić się z powodu spływającej gardłem wydzieliny, co spowoduje podrażnienie i zaczerwienienie. Mi zawsze lekarka powtarzała, żeby zachować zdrowy rozsądek.

Gość karolina z zychlina
Bardzo dziekuje za odpowiedzi,w apteczce mam wszystko co wymienilyscie, tak sie zastanawialam,do przychodni mam 4 przystanki tramwajem,trzeba jeszcze kawalek dojsc a u nas albo leje albo wiatr hula,ostatnie dni nie wychodzimy z domu. Goraczke mierze co godzne,jest ok,kaszlu nie maja

Gość gość
Do lekarza nie ma po co isć.Jeśli dzieciaki nie mają temp.to nie ma co wpadać w panike.Sadze że tak jak wcześniej mamy pisały młodszemu wyczyścić nosek aspiratorem.możesz im podać jakiś syrop na przeziębienie lub czopek.Tylko spokojnie.