Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pooperacyjnie

Jak pogodzić się z blizną po operacji?

Polecane posty

Gość Pooperacyjnie

Witam. Jak w temacie, nie chodzi mi o sam fakt ze blizna jest w bardzo widocznym miejscu, bo nie jest. Jestem tyle co po operacji, dziś ściągniecie szwów... w chwili obecnej martwię się że po ślubie będę się krempować przed mężem, i współżycie nie będzie takie jak kiedyś. Bo blizna zostanie... Taka jak po cesarce... Gdyby to była cesarka prościej by mi to było znieść, bo wiadomo dla dziecka wszystko. A tak... Jak to jest z panami? Bo ja czuje że kontakt seksualny będzie tylko w ciemnościach :/

Gość gość
z blizny nic prawie nie zostanie bez paniki napwade nie masz sie z czym godzic

Gość gość
z czasem blizna zblednie a także możesz jej w tym pomóc. Odczekaj aż wszystko ładnie się zagoi i zacznij działać. Stosuj maści na blizny, świetnie zadziałają też kwasy u kosmetyczki. Po co ten stres, blizna to nie koniec świata.

Gość donnahanna
tak to jest jak na daną chwile nie ma się większych zmartwień, to się blizną człowiek przejmuje :) nie martw się, kochający człowiek rozumie co to blizna po operacji

Gość gość
myślę, że jak będize cię kochał to będzie akceptował twoje ciało, nie masz czym się martwić i już. Ja też miałam problem, w prawdzie nie bliznę ale mam znamię na nodze, co jest moim wielkim kompleksem od zawsze, nigdy przez to nie noszę krótkich spódniczek czy spodenek. Bardzo się bałam jak to będzie jak poznam chłopaka i zobaczy, ukrywałam je przed nim 4 lata a później mu powiedziałam o tym a on do mnie że głupia jestem :D:D nie przeszkadza mu ono w ogóle, jesteśmy małżeństwem już znam dziewczyne poparzoną w dzieciństwie na ramieniu i pod pachą, nigdy nie nosiła krótkich rękawów do chwili kiedy nie wyszła za mąż :) nie przejmuj się, nie masz czym, ludzie gorsze problemy mają

Gość gość
szkoda że pisać na forum się nie "krempujesz"

Gość gość
Mam bliznę po cesarce i po jakimś czasie tak zbladła ,że prawie wcale jej nie widać. Jak kocha to mu malutka blizna przeszkadzać nie będzie. Polecam maść Cepan albo Contractubex.

Gość uwierz w to:
blizna może zniknąć całkowicie

Gość gość
Teraz blizna jest opuchnięta i wygląda strasznie , ale uwierz mi,że za jakiś czas zblednie i prawie będzie niewidoczna. Stosuj maści na blizny regularnie( śmierdzą cebulą),ale naprawdę pomagają.

Gość u76tyuih5rtygftyh
idz na laserowe usuwanie.. kilka wizyt i po sprawie

Gość Pooperacyjnie
Dzięki :) Ale fakt faktem ktoś chyba mądrze napisał... że nie mam większych zmartwień. Dziękuje Bogu że została tylko blizna i będę mogła mieć dzieci :) a ja taka głupia.... teraz sama się z siebie śmieję :)

Gość gość
blizny sa z***biste! niesamowicie sexy! ja tez mam, na brzuchu, po pecherzyku zolciowym, cale 10cm i uwielbiam ja! nigdy bym swojej blizenki nie usunela!