Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowaa

dziecko owiniete pepowina

Polecane posty

Gość gosciowaa

hej czytalam niedawno artykul w ktorym napisane bylo ze dziecko NIE moze udusic sie podczas porodu gdy jest owiniete pepowina a to dlatego,ze nie oddycha ono przez jame ustna/pluca a tlen dostarczany ejst wlasnie przez pepowine wiec logicznie rzecz biorac nawet jesli dziecko jest okrecone ta pepowina to nie ma to wiekszego znaczenia...co myslicie?

Gość gość
Udusic nie ale mi sie wydaje ze gdy jest zacisnieta szyja to krew nie idzie tak jak trzeba i mozg sie nie dotlenia, moze sie uszkodzic.

Gość gość
Bzdury,moje dziecko odczas porodu mialo owinieta pepowine wokol szyi,urodzilo sie podduszone z sinica,na szczescie wszystko z maluchem jest dobrze.A chce jeszcze dodac,ze pepowina byla tak silnie zacisnieta na szyjce,ze polozna nie mogla jej odwinac,musiala przecinac i tak pepowina byla przecieta w dwoch miejscach.

Gość gość
nie zgadzam sie. corka przez cala ciaze prawie byla owinieta raz pepowina. niby nic takiego, brak wskazania do cc. nadszedl porod i nagle afera. dziecku zaczelo spada tetno... szybko wyciskanie z brzucha i vacu. dziecko urodzilo sie sine i 2 pkt w Apgr. Powod: podczas schodzenia kanalem rodnym owinelo sie drugi raz i poprostu sie dusilo pepowina...

Gość gość
ale chyba tętnice, które się wtedy "blokują" przestają przetaczać krew...

Gość moja corka udusila sie pepowin
nieczulam jej ruchow oprócz tego zadnych objawow musiałam rodzic ja martwa...........może się udusic tak samo w ciąży tak jak przy po rodzie .

Gość gość
sorry ale tępe jesteście strasznie. autorko gdzie ty takie artykuły czytasz? w fakcie?