Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adreesa

słaba psychika

Polecane posty

Gość adreesa

Czy fakt, ze gdy ktoś np. w pracy mnie skrytykuje albo zwróci uwagę tak mocno mnie dotyka, że najpierw czuję jakby ukłócie nerwów a potem tak bardzo mi przykro świadczy, że mam słabą psychikę czy jakiś problem emocjonalny? Jak to wygląda u was. Na codzien raczej jestem nieśmiała i nie odzywam się w grupie niepytan, a nawet spytana odpowiadam maksymalnie paroma słowami i koniec. Jak sobie radzic z tym.

Gość gość
mam to samo, takie typ

Gość gość
ile masz lat,pracujesz jako?

Gość fantastyczny temat!!
Jesteś zapewne nadwrażliwa, delikatna, ale jednak ja bym si ę skierowała w stronę pytania - "z jakiego powodu jest mi przykro? Czy dlatego, że ktoś to powiedział, czy dlatego, że to ugodziło w moje ja? Czy może jeszcze z innego powodu? Może zawsze staram się robić wszystko dobrze a jak ktoś mnie skrytykuje to robi mi przykrość? Może nie reaguję właściwie? Może powinnam powiedzieć - "Ok, postaram się to poprawić, zrobić inaczej itp" lub "Staram się to robić dobrze, nie zawsze wychodzi, ale zwrócę na to uwagę"? " Może problem tkwi w tym, że nie artykułujesz swojego stanowiska w czasie krytyki? Może ktoś to wykorzystuje? Pytań jest wiele, tylko ty znasz odpowiedzi. Zastanów się i pomyśl jak mogłabyś sie zachować, by dobrze wyjść z sytuacji i nie przejmowac się później tym przez następny rok