Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onatowie299999

mam testować?

Polecane posty

Gość onatowie299999

ostatni okres miałam 14 maja. ostatnie 3 cykle są 26dniowe, natomiast wcześniej miałam równo co 28 dni. Kochałam się z mężem przez cały cykl bez zabezpieczeń kiedy mieliśmy ochotę. Nie liczyłam dni płodnych, nie patrzyłam na owulację i wgl. To jest niby takie staranie na zasadzie co będzie to będzie. Dziwne byłoby gdybym za pierwszym podejściem zaszła w ciążę. Zakładając 26dniowy cykl okres powinnam dostać 8czerwca czyli w sobotę. Jak na razie mam wszystkie jego objawy: ból piersi i jajników i jakby takie ściskanie w poch wie.NIe wiem czy kupować test i zrobić w sobotę rano czy czekać na okres.

Gość onatowie299999
pytam dlatego że w sobotę mam wyjazd służbowy na którym będzie na pewno alkohol więc nie wiem czy mogę się napić czy nie. Oczywiście nie jestem jakąś patologią wyjazd jest raz w roku, więc trzeba tam być i tyle. Są quady, paintball i inne atrakcje a wieczorem wiadomo. Z drugiej strony juz raz w życiu miałam tak że myślałam że jestem w ciązy, zrobiłam test przed okresem i wyszły II kreski, a potem dostałam ten okres i się okazało że nie wiem samoistne poronienie. To było z 4 lata temu.

Gość gość
Ja poczekałabym na okres. Ale możesz kupić test i zrobić w sobotę z porannego moczu , wtedy będziesz wiedziała pić czy nie.

Gość onatowie299999
kurcze tak mnie straszliwie jajniki bolą że szok i piersi też. Ale to byłoby dziwne gdyby się tak od razu udało. Tylko nie wiem czy zdążę ten test kupić, bo mieszkam na wsi gdzie jest jedna apteka i wszyscy się znają. Musiałabym około 15 km jechać do miasta po test.

Gość onatowie299999
a z drugiej strony jestem strasznie ciekawa....

Gość gość
Do soboty jeszcze trochę czasu masz ,ale rozumiem czemu nie chcesz kupić testu u siebie w aptece. Znam te spojrzenia ludzi po słowach " test ciążowy" , każdy chce wiedzieć , która to się ostatnio bzykała.

Gość onatowie299999
no właśnie, nawet ta aptekarka zna mnie, moją mamę, no wszystkich. Już widzę to spojrzenie, a poza tym zaraz by było że taka i taka jest w ciązy. I nie daj boże jeszcze żeby była kolejka.

Gość onatowie299999
a tak w ogóle to myślicie że test pokazałby coś czy biorąc pod uwagę że wcześniej miałam 28dniowe cykle, mam zrobić w poniedziałek?

Gość gość
Sama nie wiem , u mnie objawem ciąży były pełne, takie ciężkie piersi , nie bolesne tylko takie obrzmiałe i brak okresu. Zaszłam po jednym bzykanku bez zabezpieczenia . Wszystko zależy od tego czy jesteś w stanie całą sobotnią zabawę przetrwać bez drinków.

Gość gość
Testy wykazują ciążę po około 6 dniach od zapłodnienia, przed miesiączką trzeba go zrobić z porannego moczu.

Gość onatowie299999
ja nie lubię pić, bo potem jest mi niedobrze, a z resztą to nie atrakcja dla mnie. jestem znana z tego że nie piję właśnie. Ale na pewno bedzie "no chociaż jednego się napij, z szefem się nie napijesz?" i takie tam. Oprócz tego to latanie po lesie, jak zapowiadają beznadziejną pogodę. Już i tak mam katar. Piersi mnie bolą zawsze przed @ ale nie tak bardzo chyba... sama się wkręcam.

Gość gość
Chyba bardzo chcesz być w tej ciąży , ale może nie nakręcaj się za mocno , bo w razie niepowodzenia bardzo to przeżyjesz. Jak nie jest dla Ciebie problemem imprezowanie bez alkoholu to może poczekaj do poniedziałku .

Gość gość
Trzymam kciuki za wynik taki, jakiego chcesz najbardziej!! Powodzenia.

Gość gość
żeby wykręcić się od '' napij się z szefem'' powiedz ,że wzięłaś jakieś leki i nie możesz pić. Też nie przepadam za alkoholem i jak mogę tak się wykręcam, zawsze proszę o drinka i dolewając sobie napoju piję go przez całą imprezę.

Gość onatowie299999
dzięki! tak naprawdę sama nie wiem czego chcę. Postanowilismy że co ma być to będzie i poszliśmy na całość. Ja się boję bardzo, ale z drugiej strony wiem że to najwyższy czas by mieć 2 dziecko ( w sensie różnicy wieku między nimi). Wcześniej myślałam że gdybym wpadła to byłoby super, bo los sam podjąłby decyzję za mnie. Ale tak się nie stało. I zrobiliśmy sobie m-c bez zabezpieczeń. Dzięki za podpowiedź co do picia. Muszę właśnie coś wymyślić. W sumie okres też mi nie pasuje na sobotę, bo nie wyobrażam sobie zmieniać podpasek w lesie?(matko!)

Gość onatowie299999
ten drink to dobry pomysł, ale gdybym była to wolałabym w ogóle nie pić alkoholu. Kurcze, mam ochotę pojechać po ten głupi test ale tutaj w tej wsi to niemożliwe. aha i staram się właśnie nie nakręcać ale czuję że nic z tego nie będzie. Czuję się jakbym zaraz miała ten okres dostać tak mnie wszystko boli.

Gość onatowie299999
a macie jeszcze jakieś pomysły jak odmówić albo jakie leki powiedzieć żeby się odczepili z tym piciem?

Gość gość
Jak jesteś przeziębiona powiedz, że brałaś Gripex albo coś w tym stylu i nie chcesz mieszać, ja zawsze mówię, że mnie tak bolała głowa ,że wzięłam kilka Apapów i nie mam ochoty na alkohol. A jak mówią"wiedziałaś,że będzie impra i leki wzięłaś" odpowiadam "wzięłam , bo wolę tu z wami być i nie pić, niż się źle czuć i być w kijowym humorze". Nie masz jakiejś szalonej , dobrej koleżanki , która się nie krępuje kupować u was testu. Zrobiłabyś test, byłabyś spokojniejsza.

Gość onatowie299999
gdyby mi się spóźniał tak faktycznie parę dni, to sama poszłabym do apteki, a jak nie mam pewności to nie chcę żeby mnie obgadywali albo wiedzieli "przede mną" że coś planuję. Nie mam takiej koleżanki a szkoda. Podjechałabym do miasta, ale zaraz po pracy mam gości a juto to już po pracy trzeba się szykować na wyjazd/ Męża nie poproszę bo na delegacji i wraca w piątek/. Może bym się doszukiwała innych objawów ale zmęczenie to i tak jest bo jak pisałam jestem przeziębiona, jest mi zimno i chce mi się spać.

Gość gość
mogłas zamowic na all z 10 testow i spokoj

Gość gość
Mąż po drodze nie może wstąpić do jakiejś apteki albo drogerii? Zawsze piątek to nie poniedziałek. Jak poszłam do nas kupić test właśnie dla koleżanki( mam w d***e co pomyśli kolejka) to po kilku dniach moja mama zaczęła mi się przyglądać i tak jakoś podpytywać" co u was słychać? jak się czujesz?" to tylko znaczyło,że ktoś "życzliwy" był wtedy w aptece. Znam ten ból. Jak myślałam,że mogę być w ciąży to test też kupiłam gdzie indziej.

Gość gość
Pewnie miałaś na myśli piątek za tydzień, a ja pomyślałam o jutrze.

Gość onatowie299999
a no fakt... mogłam. Ale nie pomyślałam o tym. Debil ze mnie. No to trudno. Jakoś się zorganizuję. No to nic pewnie zobaczę w sobotę lub dopiero w poniedziałek. Kurde wszystkie kości mnie bolą i w ogóle mi się nie chce nigdzie jechać.

Gość gość
Może po prostu łapie cię jakieś grypsko. Ja na twoim miejscu test wyciągnęłabym z pod ziemi , żeby go zrobić.

Gość gość
Też myślałam o all albo aptece internetowej, ale też najprawdopodobniej dostałabyś go w poniedziałek.

Gość onatowie299999
ale się nakręciłam przez Was. Może faktycznie podjadę jutro zaraz po pracy i kupię. Żeby mieć jasność sytuacji i tyle. Ale znając mój tok myślenia to jak wyjdzie I kreska to pomyślę że może jeszcze za wcześnie test i będę czekać do @. A jak wyjdzie II to pomyślę a może sie pomylił lub że jestem chora więc to ciąża jednak nie w porę.... muszę go załatwić tak czy tak.

Gość gość
Powodzenia!!

Gość onatowie299999
dzięki!!!

Gość bbbbbbtttt
wiec czekamy

Gość onatowie299999
to znowu ja... zrobiłam test w sobotę rano i wyszła jedna kreska. Ale okresu jeszcze nie mam. Teoretycznie może być dziś, bo dziś 28 dzień a nawet jutro i pojutrze. Ostatnie cykle miałam (jak pisałam chyba) 26dniowe. Ale może się przesunąć przecież. Cały czas boli mnie brzuch, ale nie mam tam sucho tak jak przed każdą @ tylko mokro i taki białawy śluz. Boże poradźcie coś , bo strasznie się boję.