Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :((((((

Pomocy! :(

Polecane posty

Mam problem! Mój chłopak ma firmę(22lata), pracuje, zarabia dobre pieniądze, ale jest w spółce z matką. Chcieliśmy jechać w tym roku na wakacje nad morze ale już jest problem, bo matka mówi,że na ten wyjazd mu pieniędzy nie da ! To jest paranoja! On cięzko pracuje, ona nic nie robi i za to jeszcze nie chce mu dać pieniędzy! To normalne?! W ogóle chyba ona boi się ,że jak pojedziemy to zostanie wszystko na jej głowie i nie da rady. Co możemy zrobić? Mój chłopak Rozmawiał już z nią lecz nie dało to żadnego skutku. Ja akutalnie nie zarabiam, bo jestem po maturze, choć bardzo bym chciała. Może któraś z Was miała podobną sytuację? :( Proszę o pomoc!

Gość gość
no i wszystko jasne :) "teściowa" nie ma ochoty sponsorować ciebie, bo skoro nie pracujessz to rozumiem, że wakacje na koszt faceta?

Gość gość
Czego matki są takie głupie. Może jest zazdrosna o synka

Jeżeli chłopak ma firmę tak jak mówisz to kiepski z niego szef skoro musi mamę o pieniądze prosić. Jeżeli jednak firma należy do jego mamy to kiepski z niego facet skoro nie potrafi ustalić warunków płacowych tylko tyra jak niewolnik i prosi mamę o pieniądze na wyjazd. Tak czy inaczej Twój chłopak raczej jaj nie ma więc kiepski z niego materiał na męża mimo zasobności portfela kontrolowanego przez matkę. Tak przy okazji zapytaj go czy matka pozwoli mu uprawiać sex bo może szkoda się wybierać na wspólne wakacje :)

Wcześniej pracował, dostawał normalnie co miesiąc pieniądze.. A teraz po śmierci jego Ojca się zmieniło. Ja rozumiem,że może nie zarabiam ale zawsze też jakieś pieniądze na wyjazd wezmę.. Właśnie w tym sęk. haha Seks? Pytała o to już. :)

Hahaha tak jak się spodziewałem czyli chce go kontrolować w 100% weź nim wstrząśnij dziewczyno póki nie jest za późno i niech matce postawi ultimatum albo traktuje go jak wspólnika (jeżeli taka spółka jest mu do czegokolwiek potrzebna) albo koniec ze współpracą i zaczyna działać na własną rękę. Facet ma 22 lata to przecież już nie dziecko.

Była taka sytuacja.. Pytała czy się zabezpieczamy, jakbym była głupią 14-latką i nie wiedziała do czego służy prezerwatywa. To jeszcze nie koniec, bo potrafi wydzwaniać do niego jak gdzieś jedziemy. W ogóle nie było sytuacji,że cała firma była na jej głowie. On jej pomaga i to w dużej mierze. Można powiedzieć,że tylko on pracuje. Ja zbytnio nie chce się wtrącać, ale wiem jak to mojego faceta boli, bo też bardzo chciał jechać, a chyba należy mu się odpoczynek od pracy? Nie wiem. Ja rozumiem,że on jedynak, ale bez przesady. Wczoraj aż się z nią pokłócił. Ona do niego z tekstem,że "masz przecież rentę po ojcu". No załamka.. 500 zł dla faceta, który tyra codziennie po 10 godzin. I nie ma normalnego życia jak jego koledzy. Spadły na niego wielkie obowiązki. Przytłacza mnie to. Nie wiem jak mam z nim o tym porozmawiać, bo nie chcę żeby wyszło,że mu rozkazuje czy isę wtrącam do ich interesów. :((

Jeżeli jego życie rodzinne wpływa na Wasz związek to masz prawo o nim na ten temat porozmawiać i nawet powinnaś to zrobić, jeżeli planujecie wspólną przyszłość to prawdopodobnie sytuacja nie zmieni się po ślubie i dalej będzie manipulowany przez mamusię. W takiej sytuacji jak opisujesz powinien po prostu się zbuntować. Renta po ojcu nie jest wypłacana za tyranie po 12 godzin tylko do jej otrzymywania są inne przesłanki prawne.

Gość kinga 122222
Jedź sama. On jest dorosły i albo pojedzie za tobą, albo zostanie z mamusią. Lepiej jak wcześniej sytuacja się wyklaruje, będziesz wiedziała na czym stoisz. Jak sam sobie nie odgryzie pępowiny, to później będzie już tylko gorzej i szkoda marnować sobie życie.

Ogólnie czasem mam wrażenie jakby była zazdrosna o mnie.. Że gdzieś jedziemy na zakupy, do kina. Masz rację, porozmawiam z nim. On sam widzi,że jest problem. Ostatnio otworzyli biuro i siedzą tam razem, on pracuje a ona łazi po mieście, robi zakupy i czyta gazety. Przecież to młody chłopak, jesmu się też coś od życia należy. Dodam,że Ona ma 53 lata. Może to ze względu na wiek? Nawet chcieliśmy jechać za granicę, żeby coś zarobić i mieć dla siebie. Chciał kupić sobie samochód, to mamusia nie pozwoliła. Powiedziała,że jest czym jeżdzić. Dysponuje tymi pieniędzmi jakby to były tylko i wyłaćznie jej, jakby to ona zarobiła. Ciężko mi. Ale dziękuję,że ktoś się moim probleme zainteresował i próbuje mi pomóc..

chyba troszkę fantazjujesz , jakby miał firmę to nie należy mu się renta po ojcu.Renta należy się do 25 roku życia osobie uczącej się i niepracującej . Pewnie matce pomaga w firmie. A tak ogólnie to się matce nie dziwię że nie chce sponsorować dziewczynie syna wczasów ,bo niby z jakiej racji.Dziewczyn to może mieć jeszcze kilka. Może niech Twoja mama wam zasponsoruje.

Gość :((((
ewa. Czy Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? To są JEGO zarobione pieniądze i JEGO firma. a uczyć się uczy - zaocznie. Haha widzę zazdrość bijącą od Ciebie. :) Chcemy jechac za JEGO pieniądze, nie za matki. A tak poza tym g0wno mnie obchodzi twoje marne zdanie na ten temat.

Gość seksownie rycząca czterdziecha
a ty nie masz prawa wtrącać się w ich rozliczenia finansowe - dla nich jesteś obcą osobą

Gość seksownie rycząca czterdziecha
a ty nie masz prawa wtrącać się w ich rozliczenia finansowe - dla nich jesteś obcą osobą matka płaci za mieszkanie w którym on mieszka, daje mu jeść, kupuje ubrania i płaci za niego ZUS i - wiec on też dostaje nie mało

a prawda pewnie wygląda tak... że to ty go naciągasz na wyjazd a on delikatnie się mamusią wykręca .Jak pojedzie nad morze sam to takich maturzystek jak ty to będzie miał na pęczki :) Założenie takiego tematu już bardzo żle świadczy o tobie. Jedż do Holandii ,na czerwoną ulicę z okienkami ;) będziesz mieć za jednym zamachem wczasy i kasę -jak jeszcze będą chętni :)