Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że po studiach

Polecane posty

Gość gość

pracodawcy sami zgłaszają się po najlepszych studentów z ofertami pracy?

Gość gość
gdzie to słyszałeś? chyba nie u nas tak jest

Gość a własnie, że czasami tak jest
ale najlepszy nie znaczy że mial najlepsze stopnie. konkursy, np niektóre firmy organizują konkursy na prace dyplomowe :) nawet śmiem twierdzić, że u nas najlepiej wyszli ci, którzy mieli słabe oceny a dużą aktywność poza-uczelnianą ;) największe kujonki z mojego kierunku mają problem ze znalezieniem pracy. no bo jak to, przecież mieli same 5 od góry do dołu ;)

Gość gość
No np. w telewizji mówili, że informatycy po Uniwersytecie Warszawskim są wręcz rozchwytywani i od razu znajdują zatrudnienie, na stronie UJ też pisze, że współpracują z firmami pomagającym znaleźć absolwentom zatrudnienie w swoim zawodzie. Dlatego pytam, czy tak jest naprawdę.

Na pewno na niektórych uczelniach to prawda. Znam conajmniej 3 osoby do których drzwi pracodawcy sami zapukali. U mnie było podobnie.

Gość gość
mysle, ze jest to możliwe, ale szansę mają tylko takie lizusy co lizali tylek profesorkom i on im pomoże, wkręci gdzies. a tacy niesmiali co sie nie podlizywali, to raczej szansa nie mają... trzeba miec dobre plecy jak wszedzie. mnie nikt nie pomogl, bo bylam niesmiala, nie podlizywalam sie.

ja nieśmiała nie byłam, ale na pewno nikomu się nie podlizywałam. A zadzwonili. Po prostu miałam doświadczenie i myślę że to się bardziej liczy niż oceny czy konkursy